Nachos

Finnes det noen bedre måte å belønne seg selv etter en lang arbeidsuke, enn å kombinere det ypperste av ingredienser matverden har å by på? Chips, kjøtt, bønner og riklige mengder smeltet ost. Hiv slankehysteriet på dør, inviter noen gode venner og disk opp med ordentlig nachos.

  • Nachos-chips
  • 400 g. Kjøttdeig
  • 1 glass Chunky salsa
  • 1 Rødløk
  • 3 Vårløk
  • 1/2 Paprika
  • 1 bx Chilibønner
  • Jalapenos
  • Ost til gratenering (cheddar og hvitost)
Ost direkte på chipsen hever smaken

Litt cheddar gjør susen!

Begynn med å steike kjøttdeig, tilsett opphakket rødløk og la det surre i pannen til løken blir glanset. Tilsett salsaen, rør godt og la det stå på svak varme i fem minutter. Tøm bønnene i en panne og varm de til kokepunktet. Ta pannen til sides og mos bønnene.

Olj inn en ildfast form og dekk den med nachoschips. Strø ost over chipsen, dette sørger for at man får deilig smeltet ost direkte på chipsen. Jeg pleier å gå for en 50/50 blanding av cheddar og hvitost.

Kjøttblandingen legges oppå osten. Neste lag er finhakket paprika og vårløk, samt jalapenos som du bergener etter hva du liker.

Fullfør mesterverket med moste bønner og mer ost.

Inn i ovnen på 225 grader til ferdig, dette ser du når osten har smeltet og blitt gyllen. Pass på så du ikke svir chipsen.

Anbefalt tilbehør er rømme, tacosaus og guacomole.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly
Tagged with:
 

6 Responses to Fet fredag, Nachos

  1. Rune sier:

    Lasses NachosEneste jeg gjorde annerledes var å posjonere på fat og kjøre dem rett i ovnen. Det var veldig greit i forhold til servering.

    Anbefales!

  2. thestig sier:

    Suksess! Men dude, hva gjorde du med jalapenosen?

    • Lasse sier:

      Se der ja, en lei skrivefeil i oppskriften. Det skal ikke være så mye nachos som du orker, men så mye jalapenos. Håper bare ikke vår kjære redaktør oppdager det…

  3. Lars Martin sier:

    Jeg har tittet litt rundt på de lokale butikkene på leting etter cheddar, men det eneste jeg finner er vegan-cheddar. Noen tips om hvor jeg bør lete, og eventuelt hvilken type jeg bør kjøpe?

    Takker forøvrig for en kjempespennende blogg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>