Eggeskrelling hører definitivt ikke til favorittaktivitetene, men løsningen er intet mindre enn eggstraordinært enkel. Egg skrelles på 10 sekunder, og da trenger du knapt skrelle.

Via Twitter-kontoen vår @ordentligmat tipset vi nylig om å bruke bakepulver/natron i kokevannet for å gjøre hardkokte egg lettere å skrellle. Sporenstreks etter kom mannen bak surdeig.no, @gerhardsletten tilbake med følgende video; Hvordan man skreller egg uten å faktisk skrelle dem.

YouTube sitt forhåndsvisningsbilde

Dette er bare  for godt til å ikke deles!

Selvsagt er metoden behørig testet, og det eneste som er å tilføre er egentlig at man må sikre at eggene er helt kalde. Trikset er nyttigst i forhold til egg som har fått kjølt seg helt ned, og perfekt for dem som har hardkokte egg som pålegg i kjøleskapet.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly
 

10 Responses to Skrell egg uten å skrelle

  1. Lasse sier:

    Et genialt triks, bare synd at mine to første forsøk ikke gikk så bra.

    På første forsøk var ikke egget så hardkokt som det burde vært, så resulatet ble en lettere gul vask. (Pluss litt på kjøkkenskapet, men det trenger ikke kåno å få vite om). Legg og til at en lettere overentusiastisk Lasse hørte feil og hadde en SPISESKJE bakepulver i vannet.

    På forsøk to roet jeg bakepulveret til anbefalt mengde og sørget for at egget ble hardkokt. Jeg kjølte det ned under rennende vann og lagde mine hull i begge ender. Resultatet denne gang ble at jeg nesten blåste på meg selv hjerteinfarkt. Så ta lærdom, sørg for å kjøle ned eggene skikkelig.

  2. neslekkim sier:

    Har gjort det der selv, rimelig morsomt.
    Men hygienen.. hm? :)

    • Tor Erik sier:

      Jada, naysayer:) ikke noe for restauranter og den slags. Skal du spise det selv så er det vel ikke så veldig farlig?

    • SondreIO sier:

      My thoughts exactly.
      Men skal du servere det til noen andre er vel muligens en god løsning å bare fort dyppe egget i kokende vann noen sekunder, burde ta alle de fæle halsbasillene!

  3. […] er penger å spare på å være kresen. Denne eggesalaten er bare et eksempel som kom til meg etter eggeskrellingsløsningen fra et par poster […]

    • Patsy sier:

      That’s right, no plan B. After all,. they could have opened the gate and served tea — after which politely asking the visitors to go home again. If a line of tables had been set out just inside the line, and an INVITATION offered (so that there was no question of trnpasssieg), Israel might have avoided gunfire (assuming the visitors did go home when asked to do so).

    • It is possible that, the melting poles are going to cause the Earth to shift its axis of rotation. That’s no joke. They are melting too fast. Tens of thousands of years of melting in just a few decades.

    • http://www./ sier:

      Renee, because MSU Old Main has been turned into a retried living space, there are/were a couple of people in Mankato who live/lived in the space where they taught college.

  4. Carl S Bj sier:

    Bruk ikke nylagte egg til hardkoking, da sitter skallet som bare f… Lærte dette av min en gang faste leverandør av helt ferske egg. Dessverre byttet hun ut hønene med en golfsimulator… Når du kjøper egg i butikken er de vanligvis så gamle at skrelling er uproblematisk, uten ekstre triks.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>