• Gresskarsuppe med parmesan og chiliGresskarsuppe med parmesan og chili
    Lurer du på hva du skal gjøre med gresskarlykten etter Halloween? Lag suppe på den! Det fine er at rundt Halloween finner du ofte gresskar i vanlige dagligvareforretninger. Benytt sjansen til å lage en god suppe, med særegen smak. Gresskarsuppe har en litt fruktaktig smak, men kan både passe som …
  • Venegazzu della Casa 2005Venegazzu della Casa 2005
    Dagens tips har jeg stjålet fra vin-forum.no. Denne gang kommer anbefalingen fra Veneto, som er mest kjent for Amarone. Selv er jeg ikke noen stor Amaronefan, men det spiller ingen rolle i dette tilfellet.
  • Ordentlig barnemat: middag og fruktmosOrdentlig barnemat: middag og fruktmos
    Barnemat på glass har fått nok et skudd for baugen med oppdagelsen av det potensielt kreftfremkallende stoffet Furan – selv om myndightene ikke endrer kostholdsråd. Vi viser deg hvordan du lager sunn, hjemmelaget barnemat på ti minutter. Fra [...]
  • Hemmeligheten bak perfekt eggerøre
    Min barndoms eggerøre var tørrstekt, og gjerne laget så lenge på forhånd at den hadde vært innom kjøleskapet før den endte sine dager på en oppgradert forhåndspåsmurt skive. Et svært godt minne, til tross for at jeg i dag nok ikke hadde hatt like mye til overs for koagulerte egg …
  • Et godt alternativ til engangsgrill
    Engangsgriller er litt som ordtak, de går opp som en hjort, og ned som en lort. Enten er de for varme, eller så er de for kalde, mellomperioden holder knapt til en pakke pølser, gitt at man flytter dem rundt mellom de tilfeldige ekstremvarme sonene. Legger man så til at …
  • Hvordan hakke løk
    Skal man først lage ordentlig mat, er det enkelte ting som må gjøres oftere enn andre. En av dem er å hakke løk. Hakket løk av ulike typer hører hjem i en utall av retter, og da er det en fordel å gjøre det rett like gjerne først som sist. …
  • Ovnen er et lunt sted
    Har du en litt ny ovn som kan stilles til ikke mer enn 50 grader, er dette et perfekt sted å heve brød og boller, m.m!
  • Hvordan bruke kokkeknivenHvordan bruke kokkekniven
    Hvordan skjærer kokkene så fort uten å kappe av seg fingrene? Kokkekuttingens hemmelighet er tre banale ting, hold fingrene unna kniven, bruk rett teknikk, og tren.  Sistnevnte må du gjøre selv, men hvordan man holder fingrene unna kniven, og ikke minst hva man gjør med kniven er forholdsvis enkelt. Som …
  • Spis mat, men spis ordentlig mat.Spis mat, men spis ordentlig mat.
    Matjournalist i New York Times: Mark Bittman bruker 20 minutter på hva som er galt i matverdenen i dag. Et tankevekkende foredrag, og definitivt noe gode råd. Eat food, eat real food. -too much meat, too few plants; too much fast food, too little home cooking [...]
  • Du kan fremskynde modningen
    til avocadoer med å legge de i en plastpose sammen med et eple, en banan eller en pære.
 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>