• Hvordan bruke kokkeknivenHvordan bruke kokkekniven
    Hvordan skjærer kokkene så fort uten å kappe av seg fingrene? Kokkekuttingens hemmelighet er tre banale ting, hold fingrene unna kniven, bruk rett teknikk, og tren.  Sistnevnte må du gjøre selv, men hvordan man holder fingrene unna kniven, og ikke minst hva man gjør med kniven er forholdsvis enkelt. Som …
  • Verdens beste frossenpizza del IIIVerdens beste frossenpizza del III
    Det er tid for å montere verdens beste frossenpizza, og de to tidligere hovedrollene Bunn og Saus er selvsagt på plass. Dersom våre venner er frosne, bør posen med tomatsausen ligge litt i lunkent vann, men det hele tiner på et blunk. Noe som gjør hvem som helst [...]
  • Verdens korteste oppskriftVerdens korteste oppskrift
    Uvurderlig å ha på lur, en fantastisk favoritt for barn, og samtidig verdens korteste oppskrift. Ikke en snau lovnad, men sant som det står skrevet. Dagens oppskrift er så kort at å komme opp med noe å skrive er en betydelig større utfordring enn oppskriften i seg selv. Likevel er …
  • Mikkeller Warrior Single Hop IPAMikkeller Warrior Single Hop IPA
    Anbefales på det sterkeste!!! Vår danske guru av en nomadebrygger, Mikkeller, har her truffet spikeren på hodet – i et Belgisk bryggeri. Dette er et klasseeksempel på amerikansk IPA. Flott syrlighet, nesten fruktig, og en veldig fin humlearoma. Bikker over i citrus. Veldig god og kremete «øl»-feeling i [...]
  • Matvalg april: Vet du hva du spiser?Matvalg april: Vet du hva du spiser?
    Inspirert av Mats-Eric Nilsson sitt bergensbesøk, og Jamie, lar vi neste tema i matvalg 2010 handle om hva maten egentlig inneholder: Vet du hva du spiser? Vi i ordentligmat inviterer herved til et felles løft: La oss finne ut hva maten vi spiser består av, og la oss dele innsikten. …
  • Matvalg 2010 Februar: Sjømat, godt for alt?Matvalg 2010 Februar: Sjømat, godt for alt?
    Februartema for Matvalg handler om sjømat. Fisk, krabbe, skjell og reker. Det meste fra sjøen har et svært godt rykte på seg når det kommer til ernæring, men samtidig gjemmer det seg definitivt lik i skapet også for sjømaten. Oppdrett skaper problemer, både for lokalmiljø og livsgrunnlag ellers, vi transporterer …
  • Ovnen er et lunt sted
    Har du en litt ny ovn som kan stilles til ikke mer enn 50 grader, er dette et perfekt sted å heve brød og boller, m.m!
  • Bunnen er nådd / End of the lineBunnen er nådd / End of the line
    Forestill deg en verden uten fisk. Forsøk så å forestille deg at det ikke er fullt så umulig som det høres ut. Havet er fullt av fisk sier vi, når vi egentlig mener at det er plenty av muligheter, eller noe har slått opp med damen. Etter du har sett …
  • En sikker vinnerEn sikker vinner
    Dagens anbefaling(er) kommer igjen fra Italia og Piemonte. Dette er ikke helt uten grunn, for Italia er et veldig artig land (på mange måter). Regionalt særpreg er et stikkord når det gjelder vin så vel som mat, i tillegg har Vinmonopolet et stort utvalg av bra Italienske [...]
  • Rødbetknapper
    piffer opp tallerkenen. Rødbeter i 1 cm skiver, stans ut med kjernehusfjerner, forvell. Dandér!
 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>