Dolcetto er en drue som hovedsaklig dyrkes i Piemonte. Og spør du meg finnes det relativt mange kjedelige Dolcettoviner.

That’s a wine fact. Og ta følgende for det det er:

Saken er den at mange produsenter gjerne setter av de aller sprekeste vimarkene til Nebbiolo og Barbera. Med et hederlig unntak: nemlig byen Dogliani hvor alle markene er beplantet med nettopp Dolcetto. Dogliani fikk såkalt DOCG-status i 2005 og her finner man Dolcettoviner som framviser større fruktkvalitet, struktur og kompleksitet enn det man gjerne finner ellers.

32516

Pecchenino San Luigi Dolcetto di Dogliani er imidlertid en billigere variant, en såkalt DOC-vin – men burde være en sikker vinner dersom finanskrisen har tilgodesett deg minst 138 kroner og 40 øre. Hvem vet, kanskje var det nettopp det du fikk igjen på skatten? Det er den verdt.  Frukten er noe søtladen med innslag av pepper, samtidig har den en god ryggrad som gjør at den herved utropes til allroundvin, helt perfekt skulle den være til pasta og lyst kjøtt. Greit å ha i heimen med andre ord og den trenger ikke ligge lenge.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tagged with:
 

3 Responses to Allroundvin nummer eins

 1. @dagmf sier:

  Da skal jeg følge din anbefaling! Ser det er 3 stk. igjen i Valkendorfsgt. Ellers så skal jeg over påske bestille denne; Erbaluna Dolcetto d’alba Cru la Ghiaie 2007 – 59031 for å prøve å se om den er like bra som dn.no skriver. DagM

 2. Tor Erik sier:

  Dolcetto med karakter, spot on som allrounder, og både jeg og kåno var veldig fornøyde. Ser frem til et par til av disse nå frem mot sommeren, og takker for tipset.

 3. thestig sier:

  Dagmf: Gjør det og post det gjerne her om den er bra!
  Tor: np, bra dere er enige!