nebbe2Fra Piemonte kommer Italias beste rødviner, og de er laget på nebbiolodruen.  Har man først havnet på den galeien der blir det fort til at man øker grensen noe for hva man synes er greit å bruke på en vin.

Men det finnes noen ordentlig gode og rimeligere alternativer for de som ønsker å få en smak på ordentlig nebbiolo fra Piemonte. Første tips er 58115 Ca’ du Rabaja uno 2006 (kr. 159,70) som er klassifisert som bordvin, men la deg ikke forlede til å tro at det er fordi dette er kjipe greier. Vi  snakker om ordentlig snadder, stram, druetypisk nebbiolo til en bra pris (dette blir bare ikke noe særlig billigere).

Tips nummer to er en gammel klassiker fra kooperativet Produttori del Barbaresco. Deres 45208 Langhe Nebbiolo 2007 (kr.  159,90) er alltid et bra tips, og en utmerket matvin. Jeg tror jaggu vi utnevner den til allroundvin nummer zwei. Produttori som produsent fortjener også en generell anbefaling. Har du lyst å forsøke ordentlig Barbaresco er det her du begynner. Enkeltmarksvinene fra 2004 ble nylig revet vekk fra polhyllene, men svinger du innom Valken er det fortsatt mulig å få fatt i denne.

God nebbiolo tåler noen år i kjelleren. Tradisjonell god Barolo og Barbaresco krever mange år i liggende. Men jeg ville ikke spart disse to til neste seriegull. Til det er «Jesper’en» for klumsete på backen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tagged with:
 

2 Responses to Finfin nebbiolo

  1. Rune Smistad sier:

    Glimrende, den skal prøves!

  2. Thestig sier:

    Bra! Funker godt til kalvemedaljong fra Lerøy, rundt hundre kroner for to frosne gullmedaljer.