Skal man først lage ordentlig mat, er det enkelte ting som må gjøres oftere enn andre. En av dem er å hakke løk. Hakket løk av ulike typer hører hjem i en utall av retter, og da er det en fordel å gjøre det rett like gjerne først som sist.

Om du vet hvordan du gjør det er det svært så banalt og enkelt, men hvis ikke er dette svært så nyttig lærdom.  En essensiell kunnskap på et kjøkken, og vil gi glede i årevis fremover. Det handler bare om å gjøre det riktig.

Egentlig var planen å lage en video med forklaring selv, men med youtube innen rekkevidde har selvsagt noen filmet dette allerede. Vi presenterer: Hvordan hakke løk best

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=aDjNl5gs4nM[/youtube]

Del løken i to fra tupp til rot. trekk av skallet. La endestykket på løken alltid sitte,  på den måten blir de uendelig mye mer håndterlige. Det er ikke nødvendig å snitte dem horisontalt, for løkens naturlige skiver tar hånd om det automatisk (merkelig nok gjør alle proffene horisontale kutt likevel).  Legg vertikale snitt nesten ned til endestykket du lot være, men ikke skjør den i skiver. Deretter er det bare å skjære motsatt vei, og vips: Løken er hakket.

Hvordan hakke løk (Bilde:Mshades på Flickr)

Skjær løken på tvers her, så er den hakket (Bilde:Mshades på Flickr)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

3 Responses to Hvordan hakke løk

  1. Enig med proffene – for skikkelig finhakket løk er det best å snitte både horisontalt og vertikalt (er nok preget av et 1/2 år i kjøkkenet på Finnegaardsstuene) …men ellers, til hverdagsbruk, er ofte litt grovere biter ønskelig/tilstrekkelig, og da er det selvsagt ikke nødvendig. Ellers vil jeg si at jeg følger bloggen med glede – alltid morsomt med enkle og gode tips forklart godt.

  2. […] nevnt tidligere i løkhakkeposten, er det enkelte ting man gjør ofte på et kjøkken når man lager ordentlig mat, og kommer ikke […]

  3. […] Finhakk løken. Dette gjør du enkelt på måten de beskriver på Ordentligmat.no. […]