Min barndoms eggerøre var tørrstekt, og gjerne laget så lenge på forhånd at den hadde vært innom kjøleskapet før den endte sine dager på en oppgradert forhåndspåsmurt skive. Et svært godt minne, til tross for at jeg i dag nok ikke hadde hatt like mye til overs for koagulerte egg og fårepølse. Nå foretrekker jeg eggerøren betydelig mindre stekt, og pannelunken, ikke kald.

Videoen av kjendiskokken Gordon Ramsays eggerøre er nesten en youtube-klassiker, og hans oppskrift tar for seg de viktigste tingene når man lager eggerøre:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=dU_B3QNu_Ks[/youtube]

Om 4 minutter er for lang tid å sikre seg fremtidig suksess med eggerøren, så er kortversjonen av hemmeligheten følgende:

Ikke overkok den.
Ikke overkok den
Creme fraiche
Salt den på slutte, ikke før.

Men bare se videoen du.

Sjekk også ut hvordan man koker perfekte egg.

(bildet er hentet fra Flickr: adactio)