Min barndoms eggerøre var tørrstekt, og gjerne laget så lenge på forhånd at den hadde vært innom kjøleskapet før den endte sine dager på en oppgradert forhåndspåsmurt skive. Et svært godt minne, til tross for at jeg i dag nok ikke hadde hatt like mye til overs for koagulerte egg og fårepølse.  Nå foretrekker jeg eggerøren betydelig mindre stekt, og pannelunken, ikke kald.

Videoen av kjendiskokken Gordon Ramsays eggerøre er nesten en youtube-klassiker, og hans oppskrift tar for seg de viktigste tingene når man lager eggerøre:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=dU_B3QNu_Ks[/youtube]

Om 4 minutter er for lang tid å sikre seg fremtidig suksess med eggerøren, så er kortversjonen av hemmeligheten følgende:

Ikke overkok den.
Ikke overkok den
Creme fraiche
Salt den på slutte, ikke før.

Men bare se videoen du.

Sjekk også ut hvordan man koker perfekte egg.

(bildet er hentet fra Flickr: adactio)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

12 Responses to Hemmeligheten bak perfekt eggerøre

 1. Einar sier:

  Sitter her og spiser på eggerøre til kveldsmat laget etter oppskriften over, men med fløte som erstatning for creme fraiche. Gressløk ble klippet fra hagen. Og du verden for en intens og fyldig smak – dette ligner ikke i det hele tatt på det jeg tenker på som eggerøre. Helt fantastisk kremete og velsmakende gul guffe! Men jeg tror nok jeg trenger litt trening, for dette var ikke gjort på fire minutter – heller det doble.

 2. Tor Erik sier:

  4 minutter var ikke ment som tiden for eggerøren, det var videoen og lærdommen du tar med deg videre.
  Gi en mann en fisk osv…

  • Einar sier:

   Prøvde igjen til lunch i dag, og var litt tøffere i trynet med varmen (tror Gordon brukte uttrykket «generous heat»). Da gikk det langt kjappere, og resultatet ble ikke mindreverdig. Fisken er fisket 🙂

 3. Erling sier:

  Jeg har prøvd denne framgangsmåten før, og er for min del ikke enig at det er den eneste måten å lage eggerøre på. Jeg kom først bort i det gjennom franske oppskrifter. Men jeg synes at denne eggerøren blir for bløt og kremete i konsistensen. Jeg liker å piske opp eggene, så røre dem rask i en varm stekepanne slik at det blir noen store biter blant mer kremete biter, da har man en bedre (etter min mening) variasjon i konsistensen, litt «bite». Men enig om at den skal for all del ikke overstekes.

  Tror dette har litt med anvendelsesområder å gjøre. Kan tenke meg denne oppskriften til kveld med røkelaks, ja, absolutt. Men til frokost litt hardere stekt. Jeg tar med likevel noen tips: salt etterpå, og prøv creme fraiche istedenfor melk.

  • Tor Erik sier:

   Konemor kaller denne varianten «eggekrem», og blånekter på at det er eggerøre. Vil tro man kan bruke samme teknikken, og bare dra den litt lenger i retning stivnet. Ikke noe galt med din metode, selvsagt, og som du sier: det viktige er å ikke overkoke.

 4. Hege sier:

  Tusen takk for denne! Den reddet meg gjennom fire harde dager på Øya, helt nydelig. Nå må jeg bare lære meg å lage ekte bacon/ pancetta.

  Forøvrig meget bra sider, godt å se at det er flere som ønsker å spise ekte mat. Bring tilbake slakteren!

  • Tor Erik sier:

   Takk for tilbakemeldingen!
   Antar jeg sparker beina under meg selv litt her nå, men sannheten er at å lage pancetta selv er så enkelt at det knapt nok er noe å lære seg. Bare kjør på! (nitrittsaltet er den vanskelige ingrediensen)

   • Robert sier:

    Har blitt fortalt at det skal være nok nitritt i vanlig havsalt til at det ikke er nødvendig å tilsette om man bruker det.. noen som vet mer enn min begrensette info her??

 5. Lars Martin sier:

  Den eggerøra smaker nydelig. Etter at jeg oppdaget denne teknikken har det blitt veldig mye eggerøre her i heimen. Smaker forøvrig nydelig å bruke yoghurt naturell, istedet for creme fraiche.

 6. Henrik sier:

  Har gjort denne ca 5 ganger nå og den sitter mer og mer, men den er ikke helt en hit på hjemmefronten desverre. For Creamy og anderledes får jeg høre, men tilbakemeldingen kommer fra de som er vant til noe ala den versjonen du beskriver i din post – mens jeg ikke likte eggerøre noe særlig egentlig før nå..

  • Tor Erik sier:

   Har vært borti problemstillingen. Det er en del som sliter med konsistensen. På lik linje med dem som spiser gjennomstekt biff, så hører vi ikke på dem.

 7. […] det i så fall i espressofart? Om det er mulig, smaker den godt eller kaffe?  Vi allerede vist hemmeligheten bak verdens beste eggerøre, men ideen om at en espressomaskin kunne egne seg til eggerøring er for god til ikke å få […]