Brødbaking for begynnere

En liten time med videoer fra mannen som lærte meg å bake, og du plukker garantert opp enoppskrift eller ett tips eller to.
Det nærmer seg feiring av ett års dag for min karriere som brødbaker. Ikke at jeg ikke har bakt før, men siden sensommeren / høsten i fjor, har brorparten av det daglige brødet vært hjemmebakt. Å bake brød er tilfredstillende på mange nivåer, gir en helt annet forhold til det man spiser, og det er ikke veldig vanskelig.
Da jeg startet med hjemmebakt, var denne videoserien fra EveryonesItalian.com en svært så nyttig inspirasjon og lærekilde. Vår amerkansk-italienske venn under har både entusiasmen og kunnskapen som skal til for å formidle det mest grunnleggende man bør vite om brødbaking. Samtidig besvarer han til stadighet spørsmålet som så sjeldent adresseres i slike sammenhenger: «Hvorfor gjør man som man gjør?»
Ikke la deg skremme av formelinnledningen, det vil bli klart etterhvert.
Plukk med deg de tipsene fra mannen som lærte meg å bake brød.
«Do not be intimidated by the sticky dough»
En liten time, og så mye bedre på brødbaking.
(bildet er CC fra Flick John Loo)

3 Responses to Brødbaking for begynnere
Tips og triks
Del soppen med eggdeler
Skal du skive en champignon, er det enklest å bruke en eggdeler. Men husk å legge soppen med stilken opp. Ellers bare skviser du den.Siste kommentarer i bloggen
- Arnt Bless til Hvordan lage pancetta (bacon)
- Hanne Önen til Enkel, saftig, grillet kylling
- Julie Henriksen til Spis mat, ikke for mye, mest planter
- Thor Erik Just Olsen til Norske matblogger
- Haakon til Hjemmelaget majones på to minutter
- Kristine til Lammelår på fransk – med ramsløk
- Morten til Hvordan lage pancetta (bacon)
- Fred Ivar Wilhelmsen til Hjemmelaget majones på to minutter
- Arne Svendsen til Snacksy scampi
- Magne til Hvordan lage pancetta (bacon)
Mest lest
- Hjemmelaget majones på to minutter
- Hjemmelaget eggesalat: billig, enkelt og supergodt
- Snacksy scampi
- Ovnsbakte grønnsaker, en vintervinner
- Hvordan lage pancetta (bacon)
- Verdens beste tomatsaus
- Slik brygger du øl på kjøkkenbenken
- Blomkålpuré
- Ertepuré - enkelt luksustilbehør
- Hvordan lage Risotto (grunnoppskrift)
Våre anbefalinger
Tre spørsmål melder jo seg om din brødbaking.
1. Følger du formelen?
2. Fletter du brødet ditt?
3. Bruker du oppskriften til italieneren?
Ser ut til at videoene ikke fungerer lenger. 🙁 Jeg får bare melding om «This is a private video. If you have been sent this video, please make sure you accept the sender’s friend request».
Har dere mulighet til å fikse dette, eller peke på originalene? Husker karen hadde noen fine brettetriks, og skulle gjerne fått gjenoppfrisket dette. Jeg finner kun den ene videoen på everyonesitalian.com.
Man finner iallefall noen på YouTube:
Klikk på «42 videoer» øverst der. Av en eller annen grunn er de ikke tilgjengelig på profilsiden ..