Yoghurt naturelle, walnøtter, Akasie-honning, eple

Yoghurt naturelle, valnøtter, Akasie-honning, eple

Om du ønsker et alternativ til det evinnelige brødet, eller om det kun er for smaken sin del – dette er en rask og veldig god frokost.  God for magen og hjertet, for både barn og voksne! Jeg bruker valnøtter, gresskarkjerner og Akasie-honning, men her er det bare å være kreativ. Og kom gjerne med forslag! Man kan sikkert bruke mer tyktflytende honning, og andre frø og nøtter – men den enkle smakskombinasjonen jeg har funnet fram til her er i allefall en god base for å lage din egen frokostblanding.

Akasie-honningen har den fordelen at den er tyntflytende, og smaken balanserer veldig godt syrligheten i yoghurten, uten at det blir for søtt. Smaken er også veldig annerledes enn det man forbinder med mer tyktflytende (krystallisert) norsk honning. Selv om det også her er mange forskjellige smaker, alt etter hvilke blomster biene samler nektar på. Jeg er en hund etter Vossabias bringebærhonning med whiskey, men den passer mer sammen kraftige smaker. Akasie-blomsten gir i allefall et resultat som gjør den perfekt som mild søtning, med god smak.

Akasie-honning fra Kroatia og Italia

Akasie-honning fra Kroatia og Italia

Oppskrift på frokostblanding

En neve valnøtter
En neve grasskarkjerner
1/3 boks yoghurt naturelle
Flytende Akasie (acacie)-honning
1 eple

Alle disse ingrediensene får du stort sett tak i på vanlige dagligvareforretninger. I Bergen selger de rimelig Akasie-honning fra Honningsentralen (fra Kroatia) på praktisk «spruteflaske». Hvis ikke kan du alltids gå på en gourmetforretning og kjøpe italiensk acacie-honning på glass, men da koster det mer!

Skrell et eple og skjær i passe små biter – tenk at du skal bruke spiseskje. Knekk walnøttbitene i hendene. Ta halvparten av eplebitene opp en skål, og tilsett halvparten av yoghurten. Ha opp i halvparten av walnøttene og alle gresskarkjernene og resten av eplet. Tilsett resten av yoghurten. På toppen tar du det som er igjen av walnøtter og heller over en god dose honning. Der har du en super frokost på 3 minutter.

Passer godt med en americano eller dobbel espresso ved siden av 🙂Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tagged with:
 

2 Responses to Lag din egen frokostblanding: Yoghurt naturelle, valnøtter og Akasie-honning

  1. Geir sier:

    Ser lovende ut. Gleder meg til å spise WALnøtter..hehe

  2. Hanne sier:

    DET hørtes godt ut. Det skal jeg prøve! :o)