Eggesalat, perfekt pålegg for bagetter eller toast.
Eggesalat, perfekt pålegg for bagetter eller toast.

Enkelte ting fortjener knapt betegnelsen oppskrift, og eggesalaten er vel definitivt i den kategorien. Dette er mer en påminnelse. En påminnelse om at majonessalatene en kjøper i butikken ikke er særlig sunne, gode, eller for den saks skyld billige. Du lager mye bedre selv, det er gjort på et blunk, og det til og med penger å spare på å være kresen.

Oppskrift på eggesalat (solid porsjon)

6 egg

Bland ingrediensene i en bolle.
Bland ingrediensene i en bolle.

En halv finhakket rødløk evt sjalott

2 spiseskjeer majones

2 spiseskjeer sennep

Salt og pepper.

Litt sitronsaft.

Kok, avkjøl og skrell eggene. Legg dem i en eggedeler og kutt dem i skiver, snu hele stabelen med eggeskiver og del igjen slik at du får staver. Legg alt dette i en bolle, tilsett finhakket løk, salt pepper og majones og sennep.
Du trenger mindre majones enn du tror.

Smakstilleggene her er jo mulig å variere i det uendelige. Typen sennep er valgfri: fransk, svensk eller engelsk. Du kan tilsette grønnsaker som mais, eller den kan krydres opp med chilli, karri, urter eller hva du måtte føle for. Tar du i pillede reker er blir det en luksusvariant. Oppskriften over er en rask og enkel basisoppskrift, som kan bygges på i alle retninger. 15 minutters arbeid gir deg et halvkilo super salat til prisen av 200gram majo-kliss fra butikken.