Enkelte ting fortjener knapt betegnelsen oppskrift, og eggesalaten er vel definitivt i den kategorien. Dette er mer en påminnelse. En påminnelse om at majonessalatene en kjøper i butikken ikke er særlig sunne, gode, eller for den saks skyld billige. Du lager mye bedre selv, det er gjort på et blunk, og det til og med penger å spare på å være kresen.
Oppskrift på eggesalat (solid porsjon)
6 egg
En halv finhakket rødløk evt sjalott
2 spiseskjeer majones
2 spiseskjeer sennep
Salt og pepper.
Litt sitronsaft.
Kok, avkjøl og skrell eggene. Legg dem i en eggedeler og kutt dem i skiver, snu hele stabelen med eggeskiver og del igjen slik at du får staver. Legg alt dette i en bolle, tilsett finhakket løk, salt pepper og majones og sennep.
Du trenger mindre majones enn du tror.
Smakstilleggene her er jo mulig å variere i det uendelige. Typen sennep er valgfri: fransk, svensk eller engelsk. Du kan tilsette grønnsaker som mais, eller den kan krydres opp med chilli, karri, urter eller hva du måtte føle for. Tar du i pillede reker er blir det en luksusvariant. Oppskriften over er en rask og enkel basisoppskrift, som kan bygges på i alle retninger. 15 minutters arbeid gir deg et halvkilo super salat til prisen av 200gram majo-kliss fra butikken.
Det er slike enkle og geniale hverdagstips som gjør ordentligmat.no så utrolig bra. Feinschmekker-tips florerer på nettet, men enkle og gode råd som hjelper Per (eller Einar) i gata med å bli overbevist om at han kan lage bedre mat enn det han får kjøpt ferdig i butikken, og det i rekordfart og til en billig penge, er gull verdt 🙂
Jeg har lært å lage slik eggesalat at min mor, som sikkert igjen har lært det av sin mor igjen. Utrolig godt. Jeg pleier ofte ha oppi litt finhakket syltet agurk, og noen ganger kan det snike seg oppi etpar-tre finhakkede kapers.
Kjempebra tips!
Hvor lenge holder eggesalaten i kjøleskapet ca? Takk for en fin blogg!
Takk for skryt, og spm ditt er litt vrient å svare på.
Det kommer litt an på. Butikkmajones holder lenger enn hjemmelaget. Bruker du butikk så er vel Hellmanns en av dem med mest majonesingredienser i. Har du i reker antar jeg holdbarheten synker.
Eddik, salt og slikt vil forlenge.
Jeg har ikke problemer med opp mot en uke, etter det smaker jeg på den. Fordelen med ordentlige ingredienser er jo at de smaker galt når de er gammel.
Da står egg og koker, og jeg gleder meg til ei brødskive med altfor mye eggesalat på 🙂
Det her smakte smaskens. Hadde i litt Worchestershire-saus og tabasco. Nomnomnomnom.
Bacon. 🙂
Dere burde gi tips om sennep. Jeg brukte Maille Dijon, og 2 spiseskjeer ble litt i det meste laget :S Sikker på at det skal være like mye sennep som majones?
Hei Sturla.
Jeg brukte (som du muligens ser på bildene) en grovkornet sennep (ikke dijon).
Mengden sennep er nok individuell, og Dijon er nok litt skarpere og mer futt i en de fleste andre.
Om du synes det er mye, juster ned. halvparten?
Sherryeddik og estragon sier nå jeg! 🙂
Tusen takk for oppskriften!
Takker og bukker for oppskriften her. Har leita etter en oppskrift uten römme i og endelig fant eg den.
Hilsen Synnøve.
Kan sløyfe løk å bruke purre eller vårløk i stede( noe for de som ikke tåler vanlig gul eller rød løk) Ha i 2 fin hakket ansjosfileer det gir en god smak. Lit grovkvernet pepper gjør også susen