…i polkøen må du med sannsynlighet innse at du og er en vinnørd. Men etter poster som denne skjønner man at man ihvertfall ikke er alene om å være litt vel interessert. Dagens vin, Veronique Gunther-Chereaus Chateau de la Gravelle Grand Cuvee Don Quichotte Muscadet de Sevre et Maine Sur Lie 2002 (eller Don Coyote som jeg kaller den), er et riktig kupp av en vin. Den har vært utsolgt en stund i 2000-årgangen som var strålende, nå er den tilgjengelig igjen i 2002-årgangen uten at det endrer noe. Bedre hvitvin til kr. 129,90 kommer ihvertfall ikke jeg på i farten. Nydelige mineraler og framragende sitruspreg, elegant og lang. Best av alt: kjøp en kasse. Den lagrer virkelig godt i årevis.

quichotte

Vinen er en AOC Muscadet fra Loiredalen i Frankrike. Det er det vulkanske jordsmonnet i området som sørger for den flotte mineraliteten, druen heter forvirrende nok Melon de Bourgogne som igjen er noe annet enn Muscatel, Muscat og Moscato (og Bourgogne for den del). Prøv vinen likevel om dette forsøket på en oppklaring bare framstod irriterende.

PS. Den må nok dessverre bestilles, enten i butikk eller på nett. Det siste er ihvertfall lett. Vent noen dager til, så er neste parti tilgjengelig (nørdene har allerede forsynt seg).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tagged with:
 

Comments are closed.