Rosenkål sous vide
Tor Erik gjenreiste rosenkålens ære med verdens beste triks, å tilsette bacon. Men hvordan får man knasende gode rosenkål uten slikt juks? Man tilbereder de sous vide så klart.
Det er to faktorer vi må finne ut av når vi skal tilberede mat sous vide, temperatur og tid. Heldigvis vet vi at grønnsakstemperaturen er 83 grader, så da gjenstår bare en ukjent faktor. Tiden.
Jeg fordelte rosenkålen min i 3 poser som skulle taes ut av vannbadet etter henholdsvis 20, 40 og 60 minutter.
Jeg fant følgende:
20 minutter
Det lukter rosenkål, det smaker rosenkål. Fin konsistens, litt crispy. Varmere i senter enn ellers. Smaker enda litt uferdig.
40 minutter
Varmen er bedre fordelt i rosenkålen. Forsatt fast og fin, nesten like hard som rå. Fargen er greit ivaretatt
60 minutter
Ingen tydelig forbedring, en eller to har antydning av bitterhet.
Konklusjon: 40 minutter er den beste av de forsøkte lengdene.
(Barbara L Hanson – Brussels Sprouts på Flickr)

2 Responses to Rosenkål sous vide
Tips og triks
Aubergine
har et fruktkjøtt som trekker til seg mye fett ved steking. Ønsker du et crispy resultat, skjærer du centimeter tykke skiver som saltes i en time før steking. Vask av saltet før tilberedning.Siste kommentarer i bloggen
- Arnt Bless til Hvordan lage pancetta (bacon)
- Hanne Önen til Enkel, saftig, grillet kylling
- Julie Henriksen til Spis mat, ikke for mye, mest planter
- Thor Erik Just Olsen til Norske matblogger
- Haakon til Hjemmelaget majones på to minutter
- Kristine til Lammelår på fransk – med ramsløk
- Morten til Hvordan lage pancetta (bacon)
- Fred Ivar Wilhelmsen til Hjemmelaget majones på to minutter
- Arne Svendsen til Snacksy scampi
- Magne til Hvordan lage pancetta (bacon)
Mest lest
- Hjemmelaget majones på to minutter
- Hjemmelaget eggesalat: billig, enkelt og supergodt
- Snacksy scampi
- Ovnsbakte grønnsaker, en vintervinner
- Hvordan lage pancetta (bacon)
- Verdens beste tomatsaus
- Slik brygger du øl på kjøkkenbenken
- Blomkålpuré
- Ertepuré - enkelt luksustilbehør
- Hvordan lage Risotto (grunnoppskrift)
Våre anbefalinger
Dude, jeg skjønte selv at det ikke var du som hadde tatt det bildet… Lurer på om vi har lang nok skjøteledning til at det blir sous vide rosenkål i pausen på stadion neste sesong (ååååå-åå-å-å-å, åå Rosenkål). Fikk forresten selv PID i dag, så jeg leste innlegget ditt med stor innlevelse, takk for den – må prøves!
Ah, velkommen i klubbben. Herlig at mine middagseksperiment kan være til inspirasjon.