Weissburgunder
To tips på rappen denne gang.
Weissburgunder, eller Pinot Blanc som franskmennene kaller den er visstnok en punktmutert utgave av den røde Pinot Noir. Denne finner man nå sjeldnere i Burgund, men er vanligere i områder som Alsace, Tyskland, Østerrike og California. Som regel gir den friske viner ment for nåkonsum. Dagens viner kan du plukke med deg fra de fleste polutsalg, og de koster begge 137,90. Begge vinene kommer fra produsenter som satser på økologisk vinproduksjon.
Battenfeld-Spanier Weissburgunder Trocken Estate 2008 er en frisk og passe fyldig vin med frukt mot epler og fin mineralitet. Produsenten la om til biodynamisk produksjon fra 2007-årgangen. Skrukork.
Wagner Stempel Weissburgunder Trocken 2008 har noe mer syre enn Battenfeld-Spaniers Weissburgunder. Selv tåler jeg det godt, og dette er kanskje min favoritt av de to. Skrukork.

Tips og triks
Knus hvitløken med håndbaken
Legger du en kniv i mellom og banker til, har du mye mindre kontroll med hvor mye du knuser løken, enn om du bruker du håndbaken og klemmer sakte.Siste kommentarer i bloggen
- Arnt Bless til Hvordan lage pancetta (bacon)
- Hanne Önen til Enkel, saftig, grillet kylling
- Julie Henriksen til Spis mat, ikke for mye, mest planter
- Thor Erik Just Olsen til Norske matblogger
- Haakon til Hjemmelaget majones på to minutter
- Kristine til Lammelår på fransk – med ramsløk
- Morten til Hvordan lage pancetta (bacon)
- Fred Ivar Wilhelmsen til Hjemmelaget majones på to minutter
- Arne Svendsen til Snacksy scampi
- Magne til Hvordan lage pancetta (bacon)
Mest lest
- Hjemmelaget majones på to minutter
- Hjemmelaget eggesalat: billig, enkelt og supergodt
- Snacksy scampi
- Ovnsbakte grønnsaker, en vintervinner
- Hvordan lage pancetta (bacon)
- Verdens beste tomatsaus
- Slik brygger du øl på kjøkkenbenken
- Blomkålpuré
- Ertepuré - enkelt luksustilbehør
- Hvordan lage Risotto (grunnoppskrift)
Våre anbefalinger