Kokk med guts
Det er nok av fancy råvaremuligheter når man er en restaurant litt over gjennomsnittet. På Jacobs i Bergen er de likevel knallharde på sin egen matpolitikk. I forbindelse med de siste postene våre om overfiske, er det forfriskende å lese om kokken Øystein Vallestad Næss’ meninger om hvilke fisk man serverer.
I DNs D2 magasin forteller Næss om sin, og dermed også Jacobs matfilosofi. Bærekraft, miljø og smak er ulike sider av samme sak. Aldri på bekostning av smak, og aldri fanatisk og misjonerende. Pietistiske appeller til vår dårlige samvittighet virker ikke, det gjelder å komme opp med gode alternativer, og ikke minst smakfulle alternativer. For sikkerhets skyld taler Øystein også for hvalkjøtt, og økt bruk av det sorte kjøttet.
Lærdommen for oss? Prøv en fisk som ikke er truet. Spis sild makrell og sei, det smaker godt.
Gjør en liten innsats, og la deg inspirere av de fantastiske hvaloppskriftene Næss presenterer.

Tips og triks
Når du skreller små løk
som for eksempel sjalottløk, så legg dem i vann en stund før du skreller. Da er det betydelig lettere å få skallet av.Siste kommentarer i bloggen
- Arnt Bless til Hvordan lage pancetta (bacon)
- Hanne Önen til Enkel, saftig, grillet kylling
- Julie Henriksen til Spis mat, ikke for mye, mest planter
- Thor Erik Just Olsen til Norske matblogger
- Haakon til Hjemmelaget majones på to minutter
- Kristine til Lammelår på fransk – med ramsløk
- Morten til Hvordan lage pancetta (bacon)
- Fred Ivar Wilhelmsen til Hjemmelaget majones på to minutter
- Arne Svendsen til Snacksy scampi
- Magne til Hvordan lage pancetta (bacon)
Mest lest
- Hjemmelaget majones på to minutter
- Hjemmelaget eggesalat: billig, enkelt og supergodt
- Snacksy scampi
- Ovnsbakte grønnsaker, en vintervinner
- Hvordan lage pancetta (bacon)
- Verdens beste tomatsaus
- Slik brygger du øl på kjøkkenbenken
- Blomkålpuré
- Hvordan lage Risotto (grunnoppskrift)
- Ertepuré - enkelt luksustilbehør
Våre anbefalinger