med en rimelig, rund, kermiske bryne fra IKEA. Den koster bare 69 kroner, men gjør underverker. Alternativet er å bruke 299 kr.  på skarpekniver.no

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly, PDF & Email
 

6 Responses to Gi knivene dine livet tilbake

 1. Knivslipern sier:

  Helt enig – porselensstaven er glimrende til vedlikehold av kniven (selv om jeg tror du har bomma på prisen – betalte 85 sist jeg kjøpte….). Bare pass på å holde det rent – dvs fritt for både fett og stålavleiringer. Når det blir grått av stål gjør det ingen nytte for seg, så gryteskrubb eller stålull og såpevann må til med jevne mellomrom.

  Men porselen kan ikke utføre mirakler, selv ikke den beste skjerpestaven og den beste teknikken kan lage ny egg på en sløv kniv. Få kniven slipt med jevne mellomrom også, når den er skarp er den mye lettere å vedlikeholde, og det gir en helt annen opplevelse enn å jobbe med sløve kniver.

 2. Rune sier:

  Veldig bra innspill! Er eggen ødelagt må man slipe knipen! Hvor kan vi få gjort det?

  Utover det vil jeg si at jeg er veldig fornøyd med den billige, keramiske brynen fra Ikea. Fungerer best om man setter den med spissen ned og skjører ned på hver side, i en vinkel som passer med eggen på kniven. Pass på å sjekke det først!

 3. Bjørn sier:

  Hugs at når ein bryner eller slipar knivar, skla ein bryna MOT eggen. den allar vanligste feilen folk gjer er å bryna med eggen, men dette er altså feil.

  • Rune sier:

   Viktig understreking Bjørn! Derfor er det tryggest å skjære nedover langs brynen, da blir det automatisk riktig 🙂

 4. Knivslipern sier:

  Vedr. dyktige knivslipere – det er ikke så mange å velge mellom, men noen finnes jo. Jeg synes jo virkelig at du bør velge å få slipt knivene dine hos meg, jeg da! Ta en titt på http://www.skjerp-deg.no for mer informasjon. Eller send meg en mail. 🙂

 5. Geir Widar Kristoffersen sier:

  knivslipern.com holder til på Lillehammer, er utrolig dyktig, rimelig og yter en fantastisk service. I tillegg selger hun Masahirokniver veldig rimelig. Jeg som skryter er bare en usedvanlig fornøyd kunde. Anbefales på det varmeste!