Vi er verdensledende på grandiosa, samtidig som kjøkkenredskapssjappene pusher det ene fancy redskapet etter det andre. Matlaging er hipt, men matpornoen forhindrer ikke ferdigmatproduisentene å skufle inn penger på til tider svært dårlige produkter. Resultatet er en schizofren hverdag i skjæringspunktet mellom gourmet og grandis, men det trenger jo ikke være enten eller.

Ordentligmat.no startet som «Prosjekt hverdagsforbedring 2008 » der undertegnede bestemte seg for å bli mer bevisst på hva som kan endres til det bedre, uten at det nødvendigvis skulle koste så mye mer, eller ta så lang tid. Som en blandig av en bevissthetsendring og prioritert innsats var ideen at man kunne forandre betydelige deler av hverdagen til det bedre. Finne tomatboksene man liker best, sørge for at de havner i hus og konstant søke det beste produktet, så lenge de ikke er ublu priset.

Det handler om å ikke lenger bevisstløst godta sur og kjipt traktekaffe bare fordi det står fremme, men heller lage en god espresso eller liten presskanne. Vite hvordan man steker et stykke kjøtt eller fisk, slik at det blir mest mulig perfekt, uavhengig om det er fra rema eller en fjong kjøttdisk. Mulighetene for forbedring er uendelige.

De små tingene, de man som regel ikke tenker over, men som utgjør mesteparten av livet.

«Prosjekt hverdagsforbedring 2008» var en suksess, og ordentligmat.no er en forlengelse og en påminnelse på det. En blogg der man tvinger seg selv til å fortsette forbedringene, samtidig som en kan minne seg selv på alt som man har endret og dele erfaringene.

Ambisjonene er forskjellig, målene og interessene er personlig, men resultatet er ordentligmat.no, fordi et sted må vi begynne

Tor Erik ([email protected])
Red. ordentligmat.no

5 thought on “Om oss”

  1. Kunne ikke sagt det bedre selv – det er betegnende det du påpeker: Vi lever i en schizofren hverdag mellom gournet og grandis. Liker bloggen din, og kommer til å følge med her! Stå på!

Legg igjen en kommentar

TOP