• Hjemmelaget eggesalat: billig, enkelt og supergodtHjemmelaget eggesalat: billig, enkelt og supergodt
    Enkelte ting fortjener knapt betegnelsen oppskrift, og eggesalaten er vel definitivt i den kategorien. Dette er mer en påminnelse. En påminnelse om at majonessalatene en kjøper i butikken ikke er særlig sunne, gode, eller for den saks skyld billige. Du lager mye bedre selv, det er gjort på et blunk, …
  • Mikkeller Warrior Single Hop IPAMikkeller Warrior Single Hop IPA
    Anbefales på det sterkeste!!! Vår danske guru av en nomadebrygger, Mikkeller, har her truffet spikeren på hodet – i et Belgisk bryggeri. Dette er et klasseeksempel på amerikansk IPA. Flott syrlighet, nesten fruktig, og en veldig fin humlearoma. Bikker over i citrus. Veldig god og kremete «øl»-feeling i [...]
  • BlomkålpuréBlomkålpuré
    Blomkålen er i sesong fra juli til oktober, og det betyr at norsk blomkål er godt og billig for tiden, og det er ingen grunn til å ikke utnytte det. Blomkålpuré er typisk tilbehør man får på restaurant, men ikke like [...]
  • Sous Vide -utstyr på budsjett hjemmeSous Vide -utstyr på budsjett hjemme
    Sous vide på hjemmekjøkkenet er tilgjengelig for alle, ikke bare det, det er kanskje tidenes hybelkjøkken for en billig penge.  Under følger utstyrslisten jeg, og flere medskribenter har, og totalprisen er ikke mer avskrekkende enn hva som helst annet i kjøkkensammenheng. Det lille vi har funnet av skriverier på norsk …
  • Oppgrader din Silvia med en PIDOppgrader din Silvia med en PID
    Rancilio Silvia bekreftes stadig som den beste i sin klasse, når det gjelder pris/kvalitet. Den er også elsket av amatørespressobryggere fordi den er så enkel når det kommer til teknikk og oppbygging. Derfor er det lett å mekke på den, og forbedre den. Trenger maskina reparasjoner, gjør det selv! Jeg …
  • Enkel kyllingkraftEnkel kyllingkraft
    Kraftkoking kan være vitenskap på linje med det meste annet innen matlaging, men for de fleste av oss handler det mest om en ting: å få det gjort. Denne kyllingkraften gjør seg selv, og trenger minimalt med påpassing. Den er et ideelt følge til den grillede kyllingen vi har omtalt …
  • Billigbordeaux til ordentligkjøttBilligbordeaux til ordentligkjøtt
    På tide å følge opp med litt ordentlig vin på ordentligmat.no. Første post tar for seg det mest tradisjonelle følget til en god biff. Biff og rød Bordeaux er nemlig en klassiker. Problemet mitt er dog ofte prisen: Billig god Bordeaux er mangelvare, og til prisen får man ofte bedre …
  • Fet fredag, NachosFet fredag, Nachos
    Finnes det noen bedre måte å belønne seg selv etter en lang arbeidsuke, enn å kombinere det ypperste av ingredienser matverden har å by på? Chips, kjøtt, bønner og riklige mengder smeltet ost. Hiv slankehysteriet på dør, inviter noen gode venner og disk opp med ordentlig nachos. Nachos-chips 400 g. …
  • Mango
    er godt, men om du klemmer litt lime over den, løfter kombinasjonen det hele til nye høyder. Limen fremhever smaken!
  • Sjekk om egget er ferskt
    Fyll et litermål med vann, legg egget oppi. Ligger det på bunnen med den butten enden ned, eller på siden er det spisbart. Står den butte enden i været bør det hardkokes eller brukes til baking. Flyter det er det dårlig og bør kastes.
 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.