• Når du griller
    pass på å lytte til hva maten har på hjertet. Dersom kjøttet henger fast i rillene, betyr det at det ikke er klart til snuing. Vent litt, la stripene bli ordentlig stekt, og voila: snuoperasjonen blir mye enklere
  • Speket andebryst (tørrsaltet)Speket andebryst (tørrsaltet)
    Som jeg har vært inne på før,  så har jeg forelsket meg i boken Charcuterie, (tilgjengelig på amazon.com). Der fant jeg min kjære pancetta, og der fant jeg mitt første eventyr inn i spekeverdenen: Speket andebryst (eller som et googlesøk vil fortelle deg: duck prosciutto). [...]
  • Enkel kyllingkraftEnkel kyllingkraft
    Kraftkoking kan være vitenskap på linje med det meste annet innen matlaging, men for de fleste av oss handler det mest om en ting: å få det gjort. Denne kyllingkraften gjør seg selv, og trenger minimalt med påpassing. Den er et ideelt følge til den grillede kyllingen vi har omtalt …
  • Dip for dumplingsDip for dumplings
    Skal du lage enten enkel og rask middag, eller litt kveldssnacks, så er kinesiske dumplings en ukjent perle her til lands. Dumplings er såvel restaurantmat, som typisk gatemat i store deler av Kina. Dumplings er i slekt med wonton, og har tynt rispapir/rismel/hvetedeig som innpakning. Noen mener dumplings er med …
  • Ovnsbakte grønnsaker, en vintervinnerOvnsbakte grønnsaker, en vintervinner
    Ovnsstekte vintergrønnsaker er en supervinner som er så enkel at vi nok en gang beveger oss i grenseland for hva som kan kalles en oppskrift. Et tips, og noen triks som garanterer et godt resultat derimot, så har du et tilbehør for alltid. Her er tre hemmeligheter for vellykkede ovnsbakte …
  • Mikkeller Warrior Single Hop IPAMikkeller Warrior Single Hop IPA
    Anbefales på det sterkeste!!! Vår danske guru av en nomadebrygger, Mikkeller, har her truffet spikeren på hodet – i et Belgisk bryggeri. Dette er et klasseeksempel på amerikansk IPA. Flott syrlighet, nesten fruktig, og en veldig fin humlearoma. Bikker over i citrus. Veldig god og kremete «øl»-feeling i [...]
  • Er natriumnitritt farlig?
    Jeg skulle gjerne ha laget denne oppskriften, men jeg er meget skeptisk til bruken av Natriumnitritt- E250, som er et meget omstridt konserveringsmiddel…Der må da finnes andre måter å få saltet og konservert kjøttet uten nitritt? Pancettaen vår inneholder nitritt , og spørsmålet over dukket opp i kommentarfeltet der forrige …
  • Bergen Matfestival 09Bergen Matfestival 09
    Bergen matfestival (11. – 13. sept.) er i gang. Her er det bare å smake seg gjennom, de fleste er veldig rause med smaksprøvene. Og tro meg, det er en del ting du bare blir nødt til å handle etter å ha smakt på dem. Dette vil du [...]
  • Raske perfekte friterte poteter eller pommes fritesRaske perfekte friterte poteter eller pommes frites
    Lite os og lukt, svært udramatisk, ingen fuzz og fint lite mikking. Bare perfekt pommes frites, uten noe styr. Når retter som Biff, Burger, og blåskjell skriker etter friterte poteter i ulike varianter er dette trikset du trekker ut av ermet for å få tiden på din side. La en …
  • Stress å skrelle ingefær?
    Bruk en spiseskje, så går alt så mye lettere.
 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.