• Matvalg mai: Sunn mat?Matvalg mai: Sunn mat?
    Hva er sunn mat? Hvorfor sunn mat? Hvordan få folk til å spise sunt? Dette har vi lurt på i Mai. Dagbladet m.fl. og helsedirektoratet har vært på banen med diverse utspill og artikler i sunnhetens tjeneste. Etter å ha lest [...]
  • Anmeldelse: FamiliekokebokaAnmeldelse: Familiekokeboka
    Før du leser videre, konklusjonen er grei: Skal du kjøpe én kokebok i år, skal du kjøpe Familiekokaboka! Ikke bare fordi den inneholder rundt 800 oppskrifter og fungerer like godt som et oppslagsverk som en kokebok, men fordi den er så forbasket anvendbar. Det er ikke uten grunn at den …
  • Tom Kha Gai, luksus hverdagssuppe fra ThailandTom Kha Gai, luksus hverdagssuppe fra Thailand
    Denne suppen er enkel å lage, den smaker fantastisk, og den passer like godt til hverdag som til fest.  En av verdens beste spør du meg! Denne suppen lager jeg på 30 min når jeg har det travelt, men du kan også slenge i litt ekstra digg, og bruke litt …
  • Mango
    er godt, men om du klemmer litt lime over den, løfter kombinasjonen det hele til nye høyder. Limen fremhever smaken!
  • Bergen Matfestival 09Bergen Matfestival 09
    Bergen matfestival (11. – 13. sept.) er i gang. Her er det bare å smake seg gjennom, de fleste er veldig rause med smaksprøvene. Og tro meg, det er en del ting du bare blir nødt til å handle etter å ha smakt på dem. Dette vil du [...]
  • Hjemmelaget eggesalat: billig, enkelt og supergodtHjemmelaget eggesalat: billig, enkelt og supergodt
    Enkelte ting fortjener knapt betegnelsen oppskrift, og eggesalaten er vel definitivt i den kategorien. Dette er mer en påminnelse. En påminnelse om at majonessalatene en kjøper i butikken ikke er særlig sunne, gode, eller for den saks skyld billige. Du lager mye bedre selv, det er gjort på et blunk, …
  • Oppgrader din Silvia med en PIDOppgrader din Silvia med en PID
    Rancilio Silvia bekreftes stadig som den beste i sin klasse, når det gjelder pris/kvalitet. Den er også elsket av amatørespressobryggere fordi den er så enkel når det kommer til teknikk og oppbygging. Derfor er det lett å mekke på den, og forbedre den. Trenger maskina reparasjoner, gjør det selv! Jeg …
  • BlomkålpuréBlomkålpuré
    Blomkålen er i sesong fra juli til oktober, og det betyr at norsk blomkål er godt og billig for tiden, og det er ingen grunn til å ikke utnytte det. Blomkålpuré er typisk tilbehør man får på restaurant, men ikke like [...]
  • Sett lokk på gryten
    så sparer du både tid og strøm. Banalt og enkelt, men fort gjort å glemme når du står der og grisler.
  • Spis mat, men spis ordentlig mat.Spis mat, men spis ordentlig mat.
    Matjournalist i New York Times: Mark Bittman bruker 20 minutter på hva som er galt i matverdenen i dag. Et tankevekkende foredrag, og definitivt noe gode råd. Eat food, eat real food. -too much meat, too few plants; too much fast food, too little home cooking [...]
 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>