• Tom Kha Gai, luksus hverdagssuppe fra ThailandTom Kha Gai, luksus hverdagssuppe fra Thailand
    Denne suppen er enkel å lage, den smaker fantastisk, og den passer like godt til hverdag som til fest.  En av verdens beste spør du meg! Denne suppen lager jeg på 30 min når jeg har det travelt, men du kan også slenge i litt ekstra digg, og bruke litt …
  • Matvalg april: Vet du hva du spiser?Matvalg april: Vet du hva du spiser?
    Inspirert av Mats-Eric Nilsson sitt bergensbesøk, og Jamie, lar vi neste tema i matvalg 2010 handle om hva maten egentlig inneholder: Vet du hva du spiser? Vi i ordentligmat inviterer herved til et felles løft: La oss finne ut hva maten vi spiser består av, og la oss dele innsikten. …
  • Hjemmelaget smør (bygårdssmør)Hjemmelaget smør (bygårdssmør)
    Oppdatert 26.12.2011 etter tilbakemeldinger fra lesere, ekspertråd og kilovis mer erfaring 🙂 Hjemmelaget smør er godt, og tar bare ti-tjue minutter å lage. Derav bygårdssmør: man må ikke bo på et seter for å lage godt smør. Det fine med å lage smøret selv er at du kan variere smaken …
  • Butikkbacon, ikke veldig fristende
    Måten butikkbacon lages på er så trist at selv den hardeste baconfan kan begynne å grine. Det handler om flytende røyk, gigantiske nåleputeinjeksjoner og spraytanning. Sjekk denne snutten fra Discoverys ”How its made”-serie: httpv://www.youtube.com/watch?v=Ucu8TuFjebg Den burde etablere forståelse for min gryende fascinasjon for hjemme-charcuterie og hjemmelaget [...]
  • Dip for dumplingsDip for dumplings
    Skal du lage enten enkel og rask middag, eller litt kveldssnacks, så er kinesiske dumplings en ukjent perle her til lands. Dumplings er såvel restaurantmat, som typisk gatemat i store deler av Kina. Dumplings er i slekt med wonton, og har tynt rispapir/rismel/hvetedeig som innpakning. Noen mener dumplings er med …
  • Alle juleøltestene 2011 samlet på ett stedAlle juleøltestene 2011 samlet på ett sted
    Vi gjør det enkelt for deg! Det er på høy tid å kjøpe inn øl til julen – dvs, noen av ølene måtte du nesten handle før desember for å få tak i, men mange kjøper nå ikke inn øl før i disse dager.  Mange har mye å mene om …
  • En sikker vinnerEn sikker vinner
    Dagens anbefaling(er) kommer igjen fra Italia og Piemonte. Dette er ikke helt uten grunn, for Italia er et veldig artig land (på mange måter). Regionalt særpreg er et stikkord når det gjelder vin så vel som mat, i tillegg har Vinmonopolet et stort utvalg av bra Italienske [...]
  • Posjert egg med blikkboksPosjert egg med blikkboks
    Posjert egg tar seg bedre ut på skiva, er gøyere å lage, og det er enklere å få perfekt plomme. Du slipper å også skall som sitter fast. Men selv om porsjert høres veldig fancy ut, er det bare kokt egg, kokt uten skall. Det er derfor det får litt …
  • Hjemmelaget eggesalat: billig, enkelt og supergodtHjemmelaget eggesalat: billig, enkelt og supergodt
    Enkelte ting fortjener knapt betegnelsen oppskrift, og eggesalaten er vel definitivt i den kategorien. Dette er mer en påminnelse. En påminnelse om at majonessalatene en kjøper i butikken ikke er særlig sunne, gode, eller for den saks skyld billige. Du lager mye bedre selv, det er gjort på et blunk, …
  • Når du griller
    pass på å lytte til hva maten har på hjertet. Dersom kjøttet henger fast i rillene, betyr det at det ikke er klart til snuing. Vent litt, la stripene bli ordentlig stekt, og voila: snuoperasjonen blir mye enklere
 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.