• Lammelår på fransk – med ramsløkLammelår på fransk – med ramsløk
    OK, lammesessongen er kanskje ikke på topp, sånn rett før sommeren, men skal du lage noe godt kjøtt, er dette en enkel og smaksrik oppskrift. Denne oppskriften er litt annerledes enn det klassiske lammelåret fyllt med hvitløksbåter og servert med en kraftig hvitvins- eller rødvinsaus, poteter og brokkoli. Dette er  …
  • Hvordan lage Risotto (grunnoppskrift)Hvordan lage Risotto (grunnoppskrift)
    Risotto er en av de rettene med størst potensiale om du er på jakt etter nye hverdagshelter på middagsbordet. Grunnoppskriften er kjempeenkel, og når den sitter, har man et arsenal som kan smaksettes med nær sagt hva som helst. Tidsmessig tar det ca 30-40 minutter, og som med pasta spiser …
  • Norske vinbloggerNorske vinblogger
    Inspirert av den strålende posten «Norske matblogger» prøver vi her å få til en samling av det som finnes av norske vinblogger der ute. Igjen så er det sikkert mange flotte blogger vi ikke har fått med oss, så det bare å komme med innspill! I mange tilfeller er [...]
  • Sous Vide -utstyr på budsjett hjemmeSous Vide -utstyr på budsjett hjemme
    Sous vide på hjemmekjøkkenet er tilgjengelig for alle, ikke bare det, det er kanskje tidenes hybelkjøkken for en billig penge.  Under følger utstyrslisten jeg, og flere medskribenter har, og totalprisen er ikke mer avskrekkende enn hva som helst annet i kjøkkensammenheng. Det lille vi har funnet av skriverier på norsk …
  • Verdens korteste oppskriftVerdens korteste oppskrift
    Uvurderlig å ha på lur, en fantastisk favoritt for barn, og samtidig verdens korteste oppskrift. Ikke en snau lovnad, men sant som det står skrevet. Dagens oppskrift er så kort at å komme opp med noe å skrive er en betydelig større utfordring enn oppskriften i seg selv. Likevel er …
  • Hjemmelaget majones på to minutterHjemmelaget majones på to minutter
    Hjemmelaget majones er ikke vanskelig, og det er på listen over de tingene som man absolutt burde lage oftere. Som regel er det likevel forbundet med frykt for feiling, og mangel på tålmodighet.  Det må ikke være slik. Ordentlig hjemmelaget majones tar omtrent et minutt å lage. Vi liker at …
  • Ertesuppe med en liten vri.Ertesuppe med en liten vri.
    Ertesuppe er gamlismat, men denne garanterer jeg at du synes er god. Det trenger ikke bety at man skal bløtlegge erter i dagevis på forhånd heller. Lager du derimot suppen med frosne grønne erter istedenfor tørkede, blir den friskere, søtere, og etter min mening bedre en alternativet med knoker og …
  • Mango
    er godt, men om du klemmer litt lime over den, løfter kombinasjonen det hele til nye høyder. Limen fremhever smaken!
  • Hemmeligheten bak perfekt eggerøre
    Min barndoms eggerøre var tørrstekt, og gjerne laget så lenge på forhånd at den hadde vært innom kjøleskapet før den endte sine dager på en oppgradert forhåndspåsmurt skive. Et svært godt minne, til tross for at jeg i dag nok ikke hadde hatt like mye til overs for koagulerte egg …
  • Ikke-rør brødIkke-rør brød
    Selv som ivrig baker og alltid på jakt etter lettere hverdagsløsninger, måtte det en pappaperm til for å tenke på den åpenbare modifikasjonen av det berømte No knead brødet: Her er Ikke-rør-brødet, og det tar deg fem minutter om dagen. Egentlig liker jeg å elte, og selv [...]
 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.