• Den hemmelige kokken i BergenDen hemmelige kokken i Bergen
    Mandag 22. mars besøkte Mats-Eric Nilsson, mannen bak «Den hemmelige kokken», Slow Food Bergen. Ordentligmat var tilstede , sammen med et femtitalls matentusiaster, for å høre hva han hadde å dele. Nilsson er blitt et kjent navn, i alle fall i Norden, etter å ha satt fokus [...]
  • Spis mat, ikke for mye, mest planter
    Mat her til lands handler om to ting, hvor mye det koster, men enda viktigere, hvor enkelt er det å tilberede. Er det billig og klarer seg selv er oppfyller det kriteriet som bestselger. Mat er basalbehov, men merkelig nok prioriterer vi [...]
  • Rødbetknapper
    piffer opp tallerkenen. Rødbeter i 1 cm skiver, stans ut med kjernehusfjerner, forvell. Dandér!
  • Tom Kha Gai, luksus hverdagssuppe fra ThailandTom Kha Gai, luksus hverdagssuppe fra Thailand
    Denne suppen er enkel å lage, den smaker fantastisk, og den passer like godt til hverdag som til fest.  En av verdens beste spør du meg! Denne suppen lager jeg på 30 min når jeg har det travelt, men du kan også slenge i litt ekstra digg, og bruke litt …
  • Skrell egg uten å skrelle
    Eggeskrelling hører definitivt ikke til favorittaktivitetene, men løsningen er intet mindre enn eggstraordinært enkel. Egg skrelles på 10 sekunder, og da trenger du knapt skrelle. Via Twitter-kontoen vår @ordentligmat tipset vi nylig om å bruke bakepulver/natron i kokevannet for å gjøre
  • Del soppen med eggdeler
    Skal du skive en champignon, er det enklest å bruke en eggdeler. Men husk å legge soppen med stilken opp. Ellers bare skviser du den.
  • Speket andebryst (tørrsaltet)Speket andebryst (tørrsaltet)
    Som jeg har vært inne på før,  så har jeg forelsket meg i boken Charcuterie, (tilgjengelig på amazon.com). Der fant jeg min kjære pancetta, og der fant jeg mitt første eventyr inn i spekeverdenen: Speket andebryst (eller som et googlesøk vil fortelle deg: duck prosciutto). [...]
  • Grandiosaens ukjente historieGrandiosaens ukjente historie
    Det var en tid av livet mitt hvor selv posen var regnet som avansert matalaging, hvor tanken på å røre i en gryte virket utenkelig. Selv det å koke poteter var noe jeg ringte hjem til mor for å spørre hvordan ble utført (la meg kjapt legge til at jeg …
  • Fet fredag, NachosFet fredag, Nachos
    Finnes det noen bedre måte å belønne seg selv etter en lang arbeidsuke, enn å kombinere det ypperste av ingredienser matverden har å by på? Chips, kjøtt, bønner og riklige mengder smeltet ost. Hiv slankehysteriet på dør, inviter noen gode venner og disk opp med ordentlig nachos. Nachos-chips 400 g. …
  • Mysteriet Wiener MelangeMysteriet Wiener Melange
    I det norske språk er det få ordkombinasjoner som høres eklere ut en Wiener melange (alle med snerk stiller i en egen liga). Kunne en slik drikk eksistere utenfor kaffeautomatens verden? I så fall: Hvor mye pølse og hvor mye melange inneholder en ekte Wiener Melange? Ordentligmat sendte Lasse til …
 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>