• Slik tar du vare på din slipp-lett panne
    Uansett silverstone, titan, teflon eller annet. 1) Varm opp pannen kort før du kjører den på full varme. 2) Kok alltid ut pannen etter bruk. Belegget som lager slipp-lett-effekten ødelegges lettere når ting som sitter «fast» i pannen varmes opp til høye temperaturer.
  • Verdens beste rosenkålVerdens beste rosenkål
    Min barndoms rosenkål besto i ett stykk påtvunget og  godt kokt rosenkål-hode. Mine foreldres praksis om å spise litt av alt ved alle måltid var sjelden mer upop enn når den lille grønne var involvert. Det er over nå, og dette er rosenkål som kan serveres hvem som helst, enten …
  • Matvalg 2010 Februar: Sjømat, godt for alt?Matvalg 2010 Februar: Sjømat, godt for alt?
    Februartema for Matvalg handler om sjømat. Fisk, krabbe, skjell og reker. Det meste fra sjøen har et svært godt rykte på seg når det kommer til ernæring, men samtidig gjemmer det seg definitivt lik i skapet også for sjømaten. Oppdrett skaper problemer, både for lokalmiljø og livsgrunnlag ellers, vi transporterer …
  • Lag din egen frokostblanding: Yoghurt naturelle, valnøtter og Akasie-honningLag din egen frokostblanding: Yoghurt naturelle, valnøtter og Akasie-honning
    Om du ønsker et alternativ til det evinnelige brødet, eller om det kun er for smaken sin del – dette er en rask og veldig god frokost.  God for magen og hjertet, for både barn og voksne! Jeg bruker valnøtter, gresskarkjerner og Akasie-honning, men her er det bare å være …
  • Hjemmelaget pålegg: Skinke (svinesteik)Hjemmelaget pålegg: Skinke (svinesteik)
    DinSide gikk på mandag ut med det samme tullet som VG , for så å et par dager dementere under tittelen «Du kan trygt velge skinke«. Ja det har vi forlengst påpekt [...]
  • Spis mat, men spis ordentlig mat.Spis mat, men spis ordentlig mat.
    Matjournalist i New York Times: Mark Bittman bruker 20 minutter på hva som er galt i matverdenen i dag. Et tankevekkende foredrag, og definitivt noe gode råd. Eat food, eat real food. -too much meat, too few plants; too much fast food, too little home cooking [...]
  • Torsk med ramsløk og fennikelTorsk med ramsløk og fennikel
    Ramsløk er et glimrende krydder til hvit fisk! Torsk med ramsløk ser elegant ut, smaker veldig bra, det er sunt, og det er klart til servering på 30 min! Ramsløkpuré kan du enten lage selv, eller kjøpe på litt avanserte dagligvarebutikker. Kjøp torskefileter, gjerne frosne – men fersk er nå …
  • Butikkbacon, ikke veldig fristende
    Måten butikkbacon lages på er så trist at selv den hardeste baconfan kan begynne å grine. Det handler om flytende røyk, gigantiske nåleputeinjeksjoner og spraytanning. Sjekk denne snutten fra Discoverys ”How its made”-serie: httpv://www.youtube.com/watch?v=Ucu8TuFjebg Den burde etablere forståelse for min gryende fascinasjon for hjemme-charcuterie og hjemmelaget [...]
  • Temperatur, matens viktigste ingrediens
    Koking, steking og grilling er enkelt, det skal sørge for at maten når ønsket temperatur. Uansett hvordan du krydrer, så gir for lite varme rå mat, og for mye tørr, seig og i verste fall svidd. Temperaturen på det du serverer er et av de mest sentrale elementene i tilberedningen …
  • Hvordan bruke kokkeknivenHvordan bruke kokkekniven
    Hvordan skjærer kokkene så fort uten å kappe av seg fingrene? Kokkekuttingens hemmelighet er tre banale ting, hold fingrene unna kniven, bruk rett teknikk, og tren.  Sistnevnte må du gjøre selv, men hvordan man holder fingrene unna kniven, og ikke minst hva man gjør med kniven er forholdsvis enkelt. Som …
 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>