• Norsk mat-Twitter-avisNorsk mat-Twitter-avis
    Følg med på dagens tweets fra norske matbloggere i denne paper.li-publikasjonen: The mat-twitter Daily. Basert på Ordentligmat sin liste over norske matbloggere på Twitter, genereres en automatisk prioritert liste over toppsakene, morgen og kveld. Den avis-liknende layouten, som [...]
  • Anmeldelse: SchakendaAnmeldelse: Schakenda
    Årets kokebok 2009 i Aperitif. Var det ikke for at familiekokeboka er mer allsidig, så hadde Schakenda fått førsteplassen hos oss også. Boken anbefales på det varmeste, og er en perfekt gave til såvel amatører som profesjonelle matnerder. Schakenda har klart å lage en bok som både formidler [...]
  • Lag din egen hjemmelagde kjøttdeigLag din egen hjemmelagde kjøttdeig
    Vi er ikke puritanere på noe som helst vis, og frykter ikke butikkmat for alt i verden. Vi gjør ting selv fordi det blir bedre, er hensiktsmessig eller for å få ting akkurat slik vi vil. Noen få ganger er det likevel absolutt grunnlag for skepsis, både av hensyn til …
  • Mysteriet Wiener MelangeMysteriet Wiener Melange
    I det norske språk er det få ordkombinasjoner som høres eklere ut en Wiener melange (alle med snerk stiller i en egen liga). Kunne en slik drikk eksistere utenfor kaffeautomatens verden? I så fall: Hvor mye pølse og hvor mye melange inneholder en ekte Wiener Melange? Ordentligmat sendte Lasse til …
  • Hvordan hakke løk
    Skal man først lage ordentlig mat, er det enkelte ting som må gjøres oftere enn andre. En av dem er å hakke løk. Hakket løk av ulike typer hører hjem i en utall av retter, og da er det en fordel å gjøre det rett like gjerne først som sist. …
  • Verdens korteste oppskriftVerdens korteste oppskrift
    Uvurderlig å ha på lur, en fantastisk favoritt for barn, og samtidig verdens korteste oppskrift. Ikke en snau lovnad, men sant som det står skrevet. Dagens oppskrift er så kort at å komme opp med noe å skrive er en betydelig større utfordring enn oppskriften i seg selv. Likevel er …
  • Torsk med ramsløk og fennikelTorsk med ramsløk og fennikel
    Ramsløk er et glimrende krydder til hvit fisk! Torsk med ramsløk ser elegant ut, smaker veldig bra, det er sunt, og det er klart til servering på 30 min! Ramsløkpuré kan du enten lage selv, eller kjøpe på litt avanserte dagligvarebutikker. Kjøp torskefileter, gjerne frosne – men fersk er nå …
  • Del soppen med eggdeler
    Skal du skive en champignon, er det enklest å bruke en eggdeler. Men husk å legge soppen med stilken opp. Ellers bare skviser du den.
  • Lasses lasagneoppskrift
    Hjemmelaget lasagne krever litt planlegging og tid, men resultatet er vel verdt innsatsen. Denne oppskriften holder til fire mennesker, men heldigvis er oppvarmet lasagne også veldig godt, så her er det ingenting å frykte. Denne oppskriften er tungt inspirert av Awsome [...]
  • Frukt og grønnsaker
    Bør oppbevares hver for seg. Frukt som modnes skiller ut stoffet etylen som som kan forvitre dine grønnsaker.
 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>