• Allroundvin nummer einsAllroundvin nummer eins
    Dolcetto er en drue som hovedsaklig dyrkes i Piemonte. Og spør du meg finnes det relativt mange kjedelige Dolcettoviner. That’s a wine fact. Og ta følgende for det det er: Saken er den at mange produsenter gjerne setter av de aller sprekeste vimarkene til Nebbiolo og Barbera. Med [...]
  • Hold skinken PÅ matpakken!Hold skinken PÅ matpakken!
    …men la det nå for guds skyld være den beste skinken du kan få tak i – og den lager du selv! VG prøvde med overskriften «hold skinken unna matpakken» å skremme den norske forbrukeren med at kjøttpålegg er kreftfremkallende, og særlig skadelig for barn. Ikke [...]
  • Lammelår på fransk – med ramsløkLammelår på fransk – med ramsløk
    OK, lammesessongen er kanskje ikke på topp, sånn rett før sommeren, men skal du lage noe godt kjøtt, er dette en enkel og smaksrik oppskrift. Denne oppskriften er litt annerledes enn det klassiske lammelåret fyllt med hvitløksbåter og servert med en kraftig hvitvins- eller rødvinsaus, poteter og brokkoli. Dette er  …
  • Vinapps til iPhoneVinapps til iPhone
    Det har etterhvert dukket opp en del iPhone-apps for vinentusiaster. Mange av dem er ikke engang verdt de seks kronene som ofte forlanges, men det finnes et par godbiter. Hello Vino er en av dem. Det er en utrolig kjekk liten app som [...]
  • Skaff deg et skjerpestål
    og bruk det ofte. Da holder knivene seg mye lenger skarpe, så lenge de holdes ute av skuffen og ikke setter dem i oppvaskmaskinen.
  • Mugg i dunkeboksen?
    Strø litt salt oppi, så muggler ikke espresso-puckene selvom du glemmer dem 8)
  • Hvordan hakke løk
    Skal man først lage ordentlig mat, er det enkelte ting som må gjøres oftere enn andre. En av dem er å hakke løk. Hakket løk av ulike typer hører hjem i en utall av retter, og da er det en fordel å gjøre det rett like gjerne først som sist. …
  • Finfin nebbioloFinfin nebbiolo
    Fra Piemonte kommer Italias beste rødviner, og de er laget på nebbiolodruen.  Har man først havnet på den galeien der blir det fort til at man øker grensen noe for hva man synes er greit å bruke på en vin. Men det finnes noen ordentlig gode og rimeligere alternativer for de [...]
  • Hemmeligheten bak perfekt eggerøre
    Min barndoms eggerøre var tørrstekt, og gjerne laget så lenge på forhånd at den hadde vært innom kjøleskapet før den endte sine dager på en oppgradert forhåndspåsmurt skive. Et svært godt minne, til tross for at jeg i dag nok ikke hadde hatt like mye til overs for koagulerte egg …
  • Alle juleøltestene 2011 samlet på ett stedAlle juleøltestene 2011 samlet på ett sted
    Vi gjør det enkelt for deg! Det er på høy tid å kjøpe inn øl til julen – dvs, noen av ølene måtte du nesten handle før desember for å få tak i, men mange kjøper nå ikke inn øl før i disse dager.  Mange har mye å mene om …
 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>