• Anmeldelse: FamiliekokebokaAnmeldelse: Familiekokeboka
    Før du leser videre, konklusjonen er grei: Skal du kjøpe én kokebok i år, skal du kjøpe Familiekokaboka! Ikke bare fordi den inneholder rundt 800 oppskrifter og fungerer like godt som et oppslagsverk som en kokebok, men fordi den er så forbasket anvendbar. Det er ikke uten grunn at den …
  • Brødbaking for latsabberBrødbaking for latsabber
    Alle liker hjemmebakt brød bedre enn brød fra Kiwi eller Rema, men mange av oss gidder likevel ikke sette en brøddeig. Denne oppskriften har som mål å ugyldiggjøre alle argumenter mot brødbaking; det er ikke vanskelig, det er ikke slitsomt, og det tar ikke lang tid. Nåja, litt tid [...]
  • Matvalg april: Vet du hva du spiser?Matvalg april: Vet du hva du spiser?
    Inspirert av Mats-Eric Nilsson sitt bergensbesøk, og Jamie, lar vi neste tema i matvalg 2010 handle om hva maten egentlig inneholder: Vet du hva du spiser? Vi i ordentligmat inviterer herved til et felles løft: La oss finne ut hva maten vi spiser består av, og la oss dele innsikten. …
  • Haugesunds svar på shepherds pie: potetlokkHaugesunds svar på shepherds pie: potetlokk
    De av dere som har fulgt oss en stund har nok fått med seg at det er to sikre ting når Lasse poster. 1: Det kan høyst sannsynlig gratineres og 2: Bildene ser ut som de er tatt av et hjulbent nebbdyr med grå stær og søvnforstyrrelser. Som følge av …
  • Ikke-rør brødIkke-rør brød
    Selv som ivrig baker og alltid på jakt etter lettere hverdagsløsninger, måtte det en pappaperm til for å tenke på den åpenbare modifikasjonen av det berømte No knead brødet: Her er Ikke-rør-brødet, og det tar deg fem minutter om dagen. Egentlig liker jeg å elte, og selv [...]
  • Alle juleøltestene 2009 samlet på et sted.Alle juleøltestene 2009 samlet på et sted.
    Aviser og nettsteder kappes hvert år om de største, morsomste og mest omfattende juleøltestene.  I en salig blanding av tørste journalister og PR-kåte bryggerier, er juleøltestene et like sikkert høytidstegn som julepyntede butikker. Smaken er likevel som baken, noe som bli veldig tydelig når vi her samler alle juleøltestene vi …
  • Fet fredag, NachosFet fredag, Nachos
    Finnes det noen bedre måte å belønne seg selv etter en lang arbeidsuke, enn å kombinere det ypperste av ingredienser matverden har å by på? Chips, kjøtt, bønner og riklige mengder smeltet ost. Hiv slankehysteriet på dør, inviter noen gode venner og disk opp med ordentlig nachos. Nachos-chips 400 g. …
  • Lag din egen frokostblanding: Yoghurt naturelle, valnøtter og Akasie-honningLag din egen frokostblanding: Yoghurt naturelle, valnøtter og Akasie-honning
    Om du ønsker et alternativ til det evinnelige brødet, eller om det kun er for smaken sin del – dette er en rask og veldig god frokost.  God for magen og hjertet, for både barn og voksne! Jeg bruker valnøtter, gresskarkjerner og Akasie-honning, men her er det bare å være …
  • Øl og mat 2009Øl og mat 2009
    – På Øl & Mat 09 får du et vidt spekter av smaksopplevelser av øl med og uten alkohol, mat og akevitt. Vårt fokus er “Øl i mat, øl til mat”. Man kan ikke bli annet enn glad av å høre sånt Gründer av [...]
  • Den perfekte espressoDen perfekte espresso
    For oss som er over gjennomsnittet interessert i kaffe og espresso er dette kanskje barnelærdom, men videoen er fin, baristaen sindig og rolig, og en liten repetisjon av hvordan man lager espresso skader aldri. Alle andre kan skrive espressomaskin på ønskelisten. (vi fant linken her: andreasthell )
 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>