• Temperatur, matens viktigste ingrediens
    Koking, steking og grilling er enkelt, det skal sørge for at maten når ønsket temperatur. Uansett hvordan du krydrer, så gir for lite varme rå mat, og for mye tørr, seig og i verste fall svidd. Temperaturen på det du serverer er et av de mest sentrale elementene i tilberedningen …
  • Er du ute etter hvitløkssmak?
    Men vil ikke ha den skarpe smaken og lukten? Legge fedd med skallet på i en gryte med litt olivenolje i bunnen og bak dem på svak varme i 30 min. Rist dem litt rundt innimellom.
  • Matvalg 2010: Kjøleskap zeroMatvalg 2010: Kjøleskap zero
    Ikke legg noe i kjøleskapet ditt som du ikke har en plan for. Dette er min nye enkle leveregel som skal forhindre at jeg kaster mat.
  • Sjekk om egget er ferskt
    Fyll et litermål med vann, legg egget oppi. Ligger det på bunnen med den butten enden ned, eller på siden er det spisbart. Står den butte enden i været bør det hardkokes eller brukes til baking. Flyter det er det dårlig og bør kastes.
  • Ertepuré – enkelt luksustilbehørErtepuré – enkelt luksustilbehør
    Oppskrift på torsk med verdens beste rosenkål, pastinakkpuré og ertepuré Denne oppskriften er for 4-6 personer. Tid: Ca. 10 min. Ertepuré 1 pose frosne selskapserter (e.l.) 50 g smør Salt og pepper Ertepuré er enkelt og raskt å lage, så det finner du rom til et sted underveis mens du …
  • Ordentlig tacokryddermixOrdentlig tacokryddermix
    Jeg har i mange år vært en poseslave og i likhet med mange andre nordmenn har tacokryddermixposene spilt en sentral rolle i kjøkkenet. Et av målene jeg satt meg når jeg ble med på ordentligmat var å kutte ned på poseveldet, å ta bedre kontroll over hva jeg stappet i …
  • I lommen på industrien?I lommen på industrien?
    I sommer ble vi kontaktet av Opplysningskontoret for frukt og grønnsaker.  De var da i oppstarten av en kampanje for å få folk, og spesielt barn til å spise mer frukt og grønt.  Kampanjen skulle inkludere en del spesielt utvalgte bloggere (du finner dem [...]
  • Enkel indisk mat, videoer med oppskrifter og triksEnkel indisk mat, videoer med oppskrifter og triks
    Indisk mat er et av mine desidert sorteste hull, uten at jeg har noen annen grunn til det enn at jeg rett og slett ikke har kommet så langt ennå. Indisk mat er både spennende og sunt, samtidig som det er rimelig når man først har fått i hus basisingrediensene. …
  • BlomkålpuréBlomkålpuré
    Blomkålen er i sesong fra juli til oktober, og det betyr at norsk blomkål er godt og billig for tiden, og det er ingen grunn til å ikke utnytte det. Blomkålpuré er typisk tilbehør man får på restaurant, men ikke like [...]
  • Matvalg juni: emballasjeaksjon?Matvalg juni: emballasjeaksjon?
    Mai/juni i Bergen, med søppelstreik, har fått oss til å stille spørsmålet: Er vi alle mijøsvin fordi vi handler mat? For å si det rett ut: Bosstreiken i Bergen ble et helvete. Hvorfor? Jo, fordi uansett hvor mye man forsøkte å være fornuftig og miljøvennlig konsument, så ble det et …
 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.