• Den hemmelige kokken i BergenDen hemmelige kokken i Bergen
    Mandag 22. mars besøkte Mats-Eric Nilsson, mannen bak «Den hemmelige kokken», Slow Food Bergen. Ordentligmat var tilstede , sammen med et femtitalls matentusiaster, for å høre hva han hadde å dele. Nilsson er blitt et kjent navn, i alle fall i Norden, etter å ha satt fokus [...]
  • Breiflabb sous vide.Breiflabb sous vide.
    Breiflabb er en favorittfisk som lenge vært på listen for et Sous Vide eksperiment, men temperatur og tidsvalget bød på et par viktige avgjørelser. Er breiflabb Mi Cuit en god ide, eller bør den i større grad få en kokt konsistens? Valget falt på sistnevnte, og resultatet var absolutt spisverdig. …
  • Mango
    er godt, men om du klemmer litt lime over den, løfter kombinasjonen det hele til nye høyder. Limen fremhever smaken!
  • Video: hjemmelaget majones på to minutterVideo: hjemmelaget majones på to minutter
    En av våre mer besøkte poster er majones på to minutter, noe som sannsynligvis har ført til at kjøleskapene over det ganske land er fylt med ordentlig og hjemmelaget majones i stedenfor butikkmajo. For alle som ikke har prøvd den enda: Her er en video jeg har laget av prosessen. Jeg …
  • Hjemmelaget smør (bygårdssmør)Hjemmelaget smør (bygårdssmør)
    Oppdatert 26.12.2011 etter tilbakemeldinger fra lesere, ekspertråd og kilovis mer erfaring Hjemmelaget smør er godt, og tar bare ti-tjue minutter å lage. Derav bygårdssmør: man må ikke bo på et seter for å lage godt smør. Det fine med å lage smøret selv er at du kan variere smaken i …
  • Fet fredag, deep pan pizzaFet fredag, deep pan pizza
    Tor Erik postet for en tid tilbake en oppskriftserie han kalte verdens beste frossenpizza. Det er to feil i den posten som tvinger meg til å skrive denne. For det første er ikke pizzaer så tynne og flate, det heter flatbrød. Og for det andre, vi vet jo alle at …
  • Tom Kha Gai, luksus hverdagssuppe fra ThailandTom Kha Gai, luksus hverdagssuppe fra Thailand
    Denne suppen er enkel å lage, den smaker fantastisk, og den passer like godt til hverdag som til fest.  En av verdens beste spør du meg! Denne suppen lager jeg på 30 min når jeg har det travelt, men du kan også slenge i litt ekstra digg, og bruke litt …
  • Norske vinbloggerNorske vinblogger
    Inspirert av den strålende posten «Norske matblogger» prøver vi her å få til en samling av det som finnes av norske vinblogger der ute. Igjen så er det sikkert mange flotte blogger vi ikke har fått med oss, så det bare å komme med innspill! I mange tilfeller er [...]
  • Hjemmelaget pålegg: Skinke (svinesteik)Hjemmelaget pålegg: Skinke (svinesteik)
    DinSide gikk på mandag ut med det samme tullet som VG , for så å et par dager dementere under tittelen «Du kan trygt velge skinke«. Ja det har vi forlengst påpekt [...]
  • Frukt og grønnsaker
    Bør oppbevares hver for seg. Frukt som modnes skiller ut stoffet etylen som som kan forvitre dine grønnsaker.
 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>