• Frukt og grønnsaker
    Bør oppbevares hver for seg. Frukt som modnes skiller ut stoffet etylen som som kan forvitre dine grønnsaker.
  • Matvalg juni: emballasjeaksjon?Matvalg juni: emballasjeaksjon?
    Mai/juni i Bergen, med søppelstreik, har fått oss til å stille spørsmålet: Er vi alle mijøsvin fordi vi handler mat? For å si det rett ut: Bosstreiken i Bergen ble et helvete. Hvorfor? Jo, fordi uansett hvor mye man forsøkte å være fornuftig og miljøvennlig konsument, så ble det et …
  • Spis mat, men spis ordentlig mat.Spis mat, men spis ordentlig mat.
    Matjournalist i New York Times: Mark Bittman bruker 20 minutter på hva som er galt i matverdenen i dag. Et tankevekkende foredrag, og definitivt noe gode råd. Eat food, eat real food. -too much meat, too few plants; too much fast food, too little home cooking [...]
  • Når du skreller små løk
    som for eksempel sjalottløk, så legg dem i vann en stund før du skreller. Da er det betydelig lettere å få skallet av.
  • Speket andebryst (tørrsaltet)Speket andebryst (tørrsaltet)
    Som jeg har vært inne på før,  så har jeg forelsket meg i boken Charcuterie, (tilgjengelig på amazon.com). Der fant jeg min kjære pancetta, og der fant jeg mitt første eventyr inn i spekeverdenen: Speket andebryst (eller som et googlesøk vil fortelle deg: duck prosciutto). [...]
  • Hvordan hakke løk
    Skal man først lage ordentlig mat, er det enkelte ting som må gjøres oftere enn andre. En av dem er å hakke løk. Hakket løk av ulike typer hører hjem i en utall av retter, og da er det en fordel å gjøre det rett like gjerne først som sist. …
  • Haugesunds svar på shepherds pie: potetlokkHaugesunds svar på shepherds pie: potetlokk
    De av dere som har fulgt oss en stund har nok fått med seg at det er to sikre ting når Lasse poster. 1: Det kan høyst sannsynlig gratineres og 2: Bildene ser ut som de er tatt av et hjulbent nebbdyr med grå stær og søvnforstyrrelser. Som følge av …
  • Er du ute etter hvitløkssmak?
    Men vil ikke ha den skarpe smaken og lukten? Legge fedd med skallet på i en gryte med litt olivenolje i bunnen og bak dem på svak varme i 30 min. Rist dem litt rundt innimellom.
  • Food Inc: obligatorisk for deg som spiser mat
    Food Inc er like rundt hjørnet, filmen som kan ende opp som en slags ”Bowling for Columbine” for matfolket er svært inspirert av den nye subjektive  dokumentartrenden, og det skal ikke lange titten på traileren til før du skjønner hvor de vil. Maten vi spiser er [...]
  • Fet fredag, deep pan pizzaFet fredag, deep pan pizza
    Tor Erik postet for en tid tilbake en oppskriftserie han kalte verdens beste frossenpizza. Det er to feil i den posten som tvinger meg til å skrive denne. For det første er ikke pizzaer så tynne og flate, det heter flatbrød. Og for det andre, vi vet jo alle at …
 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.