• Matvalg juni: emballasjeaksjon?Matvalg juni: emballasjeaksjon?
    Mai/juni i Bergen, med søppelstreik, har fått oss til å stille spørsmålet: Er vi alle mijøsvin fordi vi handler mat? For å si det rett ut: Bosstreiken i Bergen ble et helvete. Hvorfor? Jo, fordi uansett hvor mye man forsøkte å være fornuftig og miljøvennlig konsument, så ble det et …
  • Enkel indisk mat, videoer med oppskrifter og triksEnkel indisk mat, videoer med oppskrifter og triks
    Indisk mat er et av mine desidert sorteste hull, uten at jeg har noen annen grunn til det enn at jeg rett og slett ikke har kommet så langt ennå. Indisk mat er både spennende og sunt, samtidig som det er rimelig når man først har fått i hus basisingrediensene. …
  • Når du skreller små løk
    som for eksempel sjalottløk, så legg dem i vann en stund før du skreller. Da er det betydelig lettere å få skallet av.
  • Ikke ødelegg baksten din med dårlig gjær.
    Bland ut gjæren i 1,25 dl lunket vann og tilsett en ts sukker. Sett den på et lunt sted i ti minutter. Skummer blandingen er gjæren god. Hvis ikke: Tøm ut og begynn på nytt.
  • Gi knivene dine livet tilbake
    med en rimelig, rund, kermiske bryne fra IKEA. Den koster bare 69 kroner, men gjør underverker. Alternativet er å bruke 299 kr.  på skarpekniver.no
  • Breiflabb sous vide.Breiflabb sous vide.
    Breiflabb er en favorittfisk som lenge vært på listen for et Sous Vide eksperiment, men temperatur og tidsvalget bød på et par viktige avgjørelser. Er breiflabb Mi Cuit en god ide, eller bør den i større grad få en kokt konsistens? Valget falt på sistnevnte, og resultatet var absolutt spisverdig. …
  • Ovnsbakte grønnsaker, en vintervinnerOvnsbakte grønnsaker, en vintervinner
    Ovnsstekte vintergrønnsaker er en supervinner som er så enkel at vi nok en gang beveger oss i grenseland for hva som kan kalles en oppskrift. Et tips, og noen triks som garanterer et godt resultat derimot, så har du et tilbehør for alltid. Her er tre hemmeligheter for vellykkede ovnsbakte …
  • Billigbordeaux til ordentligkjøttBilligbordeaux til ordentligkjøtt
    På tide å følge opp med litt ordentlig vin på ordentligmat.no. Første post tar for seg det mest tradisjonelle følget til en god biff. Biff og rød Bordeaux er nemlig en klassiker. Problemet mitt er dog ofte prisen: Billig god Bordeaux er mangelvare, og til prisen får man ofte bedre …
  • Skaff deg et skjerpestål
    og bruk det ofte. Da holder knivene seg mye lenger skarpe, så lenge de holdes ute av skuffen og ikke setter dem i oppvaskmaskinen.
  • Verdens raskeste eggerøre?Verdens raskeste eggerøre?
    Kan en espressomaskin lage eggerøre, og går det i så fall i espressofart? Om det er mulig, smaker den godt eller kaffe?  Vi allerede vist hemmeligheten bak verdens beste eggerøre, men ideen om at en espressomaskin kunne egne seg til eggerøring [...]
 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.