• Verdens raskeste eggerøre?Verdens raskeste eggerøre?
    Kan en espressomaskin lage eggerøre, og går det i så fall i espressofart? Om det er mulig, smaker den godt eller kaffe?  Vi allerede vist hemmeligheten bak verdens beste eggerøre, men ideen om at en espressomaskin kunne egne seg til eggerøring [...]
  • Den hemmelige kokken i BergenDen hemmelige kokken i Bergen
    Mandag 22. mars besøkte Mats-Eric Nilsson, mannen bak «Den hemmelige kokken», Slow Food Bergen. Ordentligmat var tilstede , sammen med et femtitalls matentusiaster, for å høre hva han hadde å dele. Nilsson er blitt et kjent navn, i alle fall i Norden, etter å ha satt fokus [...]
  • Bergen Matfestival 09Bergen Matfestival 09
    Bergen matfestival (11. – 13. sept.) er i gang. Her er det bare å smake seg gjennom, de fleste er veldig rause med smaksprøvene. Og tro meg, det er en del ting du bare blir nødt til å handle etter å ha smakt på dem. Dette vil du [...]
  • OrdentligspanskOrdentligspansk
    Okei, det er på tide å komme med noen anbefalinger som ikke er fra Piemonte. Så vi tar like godt en spansk en. Rioja, som ofte har vært regnet som synonymt med spansk rødvin, ligger i den nordlige delen av Spania. Området har tradisjonelt vært et ledende vindistrikt i landet, …
  • Spis mat, men spis ordentlig mat.Spis mat, men spis ordentlig mat.
    Matjournalist i New York Times: Mark Bittman bruker 20 minutter på hva som er galt i matverdenen i dag. Et tankevekkende foredrag, og definitivt noe gode råd. Eat food, eat real food. -too much meat, too few plants; too much fast food, too little home cooking [...]
  • Hvordan koke perfekte eggHvordan koke perfekte egg
    Å koke egg er ingen kunst, å koke perfekte egg er derimot veldig vanskelig. Alle har sine triks i ermet, og fremgangsmåten er forskjellige. To ting som som er uansett er sikkert, er at det perfekt kokte egg er kokt slik den som skal ha det har bedt om. Det …
  • Tom Kha Gai, luksus hverdagssuppe fra ThailandTom Kha Gai, luksus hverdagssuppe fra Thailand
    Denne suppen er enkel å lage, den smaker fantastisk, og den passer like godt til hverdag som til fest.  En av verdens beste spør du meg! Denne suppen lager jeg på 30 min når jeg har det travelt, men du kan også slenge i litt ekstra digg, og bruke litt …
  • Ordentlig barnemat: middag og fruktmosOrdentlig barnemat: middag og fruktmos
    Barnemat på glass har fått nok et skudd for baugen med oppdagelsen av det potensielt kreftfremkallende stoffet Furan – selv om myndightene ikke endrer kostholdsråd. Vi viser deg hvordan du lager sunn, hjemmelaget barnemat på ti minutter. Fra [...]
  • Venegazzu della Casa 2005Venegazzu della Casa 2005
    Dagens tips har jeg stjålet fra vin-forum.no. Denne gang kommer anbefalingen fra Veneto, som er mest kjent for Amarone. Selv er jeg ikke noen stor Amaronefan, men det spiller ingen rolle i dette tilfellet.
  • Hold skinken PÅ matpakken!Hold skinken PÅ matpakken!
    …men la det nå for guds skyld være den beste skinken du kan få tak i – og den lager du selv! VG prøvde med overskriften «hold skinken unna matpakken» å skremme den norske forbrukeren med at kjøttpålegg er kreftfremkallende, og særlig skadelig for barn. Ikke [...]
 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>