• OrdentligspanskOrdentligspansk
    Okei, det er på tide å komme med noen anbefalinger som ikke er fra Piemonte. Så vi tar like godt en spansk en. Rioja, som ofte har vært regnet som synonymt med spansk rødvin, ligger i den nordlige delen av Spania. Området har tradisjonelt vært et ledende vindistrikt i landet, …
  • Video: hjemmelaget majones på to minutterVideo: hjemmelaget majones på to minutter
    En av våre mer besøkte poster er majones på to minutter, noe som sannsynligvis har ført til at kjøleskapene over det ganske land er fylt med ordentlig og hjemmelaget majones i stedenfor butikkmajo. For alle som ikke har prøvd den enda: Her er en video jeg har laget av prosessen. Jeg …
  • Torsk med ramsløk og fennikelTorsk med ramsløk og fennikel
    Ramsløk er et glimrende krydder til hvit fisk! Torsk med ramsløk ser elegant ut, smaker veldig bra, det er sunt, og det er klart til servering på 30 min! Ramsløkpuré kan du enten lage selv, eller kjøpe på litt avanserte dagligvarebutikker. Kjøp torskefileter, gjerne frosne – men fersk er nå …
  • Hemmeligheten bak perfekt eggerøre
    Min barndoms eggerøre var tørrstekt, og gjerne laget så lenge på forhånd at den hadde vært innom kjøleskapet før den endte sine dager på en oppgradert forhåndspåsmurt skive. Et svært godt minne, til tross for at jeg i dag nok ikke hadde hatt like mye til overs for koagulerte egg …
  • Vår og sommer = rabarbrasuppe og -saftVår og sommer = rabarbrasuppe og -saft
    Rabarbra er smaken av vår og sommer! Om våren og tidlig på sommeren er de nye stilkene perfekte til desserterer , syltetøy og saft. Senere på sommeren blir rabarbraen grovere og mer trevlete, og passer best til drikke. Har du rabarbra i hagen bør du bare kutte den ned, og …
  • Spis mat, men spis ordentlig mat.Spis mat, men spis ordentlig mat.
    Matjournalist i New York Times: Mark Bittman bruker 20 minutter på hva som er galt i matverdenen i dag. Et tankevekkende foredrag, og definitivt noe gode råd. Eat food, eat real food. -too much meat, too few plants; too much fast food, too little home cooking [...]
  • Du kan fremskynde modningen
    til avocadoer med å legge de i en plastpose sammen med et eple, en banan eller en pære.
  • Matvalg april: Vet du hva du spiser?Matvalg april: Vet du hva du spiser?
    Inspirert av Mats-Eric Nilsson sitt bergensbesøk, og Jamie, lar vi neste tema i matvalg 2010 handle om hva maten egentlig inneholder: Vet du hva du spiser? Vi i ordentligmat inviterer herved til et felles løft: La oss finne ut hva maten vi spiser består av, og la oss dele innsikten. …
  • Torskefilet møter rosenkål med pancetta og persilleTorskefilet møter rosenkål med pancetta og persille
    En rask fiskemiddag, som smaker luksus. Masterchef-gutta hadde vel gitt meg pes for at det var minst ett tilbehør for mye, men jeg synes disse går veldig godt sammen Husk å la fisken ligge i kjøleskapet til du skal begynne å tilberede den. Du savner kanskje noe saus her, men …
  • Food Inc: obligatorisk for deg som spiser mat
    Food Inc er like rundt hjørnet, filmen som kan ende opp som en slags ”Bowling for Columbine” for matfolket er svært inspirert av den nye subjektive  dokumentartrenden, og det skal ikke lange titten på traileren til før du skjønner hvor de vil. Maten vi spiser er [...]
 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>