Det har etterhvert dukket opp en del iPhone-apps for vinentusiaster. Mange av dem er ikke engang verdt de seks kronene som ofte forlanges, men det finnes et par godbiter.

Hello Vino er en av dem. Det er en utrolig kjekk liten app som svarer på standardspørsmålet «hvilken vin passer til _____?». Spørsmålet kan selvsagt snus på hodet. Så, skulle kålrabi være det eneste man har i kjølen fordi man har brukt hele budsjettet på vin, får du ihvertfall vite hva du bør drikke til.

VinoMobiles Vintages er nok for de litt mer interesserte, og den er nokså ny på appstore. Den gir deg årgangstabeller for ulike vinregioner. Slike årgangstabeller er selvsagt også å oppdrive på nett, men her får man altså en bra oversikt som alltid er tilgjengelig om den trengs. Den omfatter 100 vinregioner og scorer siste 30 årganger, for Portvin og Bordeaux scores årganger enda lenger tilbake i tid.

Fra VinoMobile kommer også Wine Profiles som fungerer mer som et oppslagsverk, med systematisk informasjon om over 430 ulike vinregioner fra 13 ulike vinland. Her finner man generell informasjon om vintyper, men også mer spesiell informasjon som ulike druetyper og lagringsanbefalinger.

Cor.kz er kjekt for de av oss som bruker cellartracker, fordi den hele veien er synket opp mot kjelleren. For de som ikke trenger det får man likevel full tilgang til det som nok er verdens største vindatabase. Cellartracker er i seg selv vel verdt å prøve ut med sine for tiden 1,1 millioner smaksnotater. Cor.kz kan være en venn i nøden på restaurant om man ikke helt vet hvilken vin man skal bestille.

WinePrices er en app jeg ikke har brukt noe særlig, men kan være grei å ha om man trenger å sammenlikne priser. Dette kan jo evt være nyttig om man for eksempel skal kjøpe vin når man er i utlandet.

Ellers har jo vinforum etterhvert fått en egen app, men den har jeg grunnet noe høyere pris (kjøp heller en flaske vin) og laber kritikk ikke prøvd. Men det har kanskje du? Post gjerne om du kjenner til andre apps som burde vært omtalt!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

One Response to Vinapps til iPhone

  1. Henrik Lindstad sier:

    Hva med drync, prøvd den?