Venegazzu della Casa 2005
Dagens tips har jeg stjålet fra vin-forum.no.
Denne gang kommer anbefalingen fra Veneto, som er mest kjent for Amarone. Selv er jeg ikke noen stor Amaronefan, men det spiller ingen rolle i dette tilfellet. Loredan Gasparini Venegazzu della Casa 2005 (kr. 175/ bestillingsutvalget) er slett ingen amarone, men noe så sjelden som en rød Bordeauxblend fra Veneto; i dette tilfellet snakker vi om cabernet sauvignon, cabernet franc, merlot og malbec. Det er derfor vinen «kun» har status IGT (indicazione geografica tipica). Den er som forventet godt eiket, men det tåler vi. Tett og mørk med flott kirsebærpreg mot plommer. Med fantasi finner man gjerne høstløv og en anelse lakris. Perfekt til ordentlig kjøtt, og deilig moden med allerede avslepne tanniner som gjør at den drikker supert nå.
Dette er et knallkjøp til prisen.

Tips og triks
Keramiske koketopper
er et supert sted å bake ut en brøddeig eller lignende. Det er lett å gjøre rent - siden det er glass - og du har lys rett over :)Siste kommentarer i bloggen
- Arnt Bless til Hvordan lage pancetta (bacon)
- Hanne Önen til Enkel, saftig, grillet kylling
- Julie Henriksen til Spis mat, ikke for mye, mest planter
- Thor Erik Just Olsen til Norske matblogger
- Haakon til Hjemmelaget majones på to minutter
- Kristine til Lammelår på fransk – med ramsløk
- Morten til Hvordan lage pancetta (bacon)
- Fred Ivar Wilhelmsen til Hjemmelaget majones på to minutter
- Arne Svendsen til Snacksy scampi
- Magne til Hvordan lage pancetta (bacon)
Mest lest
- Hjemmelaget majones på to minutter
- Hjemmelaget eggesalat: billig, enkelt og supergodt
- Snacksy scampi
- Ovnsbakte grønnsaker, en vintervinner
- Hvordan lage pancetta (bacon)
- Verdens beste tomatsaus
- Slik brygger du øl på kjøkkenbenken
- Blomkålpuré
- Hvordan lage Risotto (grunnoppskrift)
- Ertepuré - enkelt luksustilbehør
Våre anbefalinger