Venegazzu della Casa 2005
Dagens tips har jeg stjålet fra vin-forum.no.
Denne gang kommer anbefalingen fra Veneto, som er mest kjent for Amarone. Selv er jeg ikke noen stor Amaronefan, men det spiller ingen rolle i dette tilfellet. Loredan Gasparini Venegazzu della Casa 2005 (kr. 175/ bestillingsutvalget) er slett ingen amarone, men noe så sjelden som en rød Bordeauxblend fra Veneto; i dette tilfellet snakker vi om cabernet sauvignon, cabernet franc, merlot og malbec. Det er derfor vinen «kun» har status IGT (indicazione geografica tipica). Den er som forventet godt eiket, men det tåler vi. Tett og mørk med flott kirsebærpreg mot plommer. Med fantasi finner man gjerne høstløv og en anelse lakris. Perfekt til ordentlig kjøtt, og deilig moden med allerede avslepne tanniner som gjør at den drikker supert nå.
Dette er et knallkjøp til prisen.

Tips og triks
Sjekk om egget er ferskt
Fyll et litermål med vann, legg egget oppi. Ligger det på bunnen med den butten enden ned, eller på siden er det spisbart. Står den butte enden i været bør det hardkokes eller brukes til baking. Flyter det er det dårlig og bør kastes.Våre anbefalinger