[vimeo width=»600″ height=»400″]http://vimeo.com/8709313[/vimeo]

For oss som er over gjennomsnittet interessert i kaffe og espresso er dette kanskje barnelærdom, men videoen er fin, baristaen sindig og rolig, og en liten repetisjon av hvordan man lager espresso skader aldri. Alle andre kan skrive espressomaskin på ønskelisten.

(vi fant linken her: andreasthell )

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

7 Responses to Den perfekte espresso

 1. Rune sier:

  Fin video! Rolig og behagelig forklart! Det er på tide vi dukker inn i kaffen. La oss starte med «portafilter basket». Jeg bruker et filter som tar maks 21 gram kaffe i min Rancilio Silvia. Det har en kant nedi. Det forhindrer at jeg kan bruke det samme filteret til en enkel espresso, eller eksperimentere mye med malingsgrad og mengde – det må fylles opp. Noen som har prøvd Marzocco Style Ridgeless?

  • Tor Erik sier:

   Jeg har kant på filteret jeg også, spørs om det egner seg til enkelt uansett om du hadde klart å tampe det.
   Mer espresso/kaffe ja. Fikk nettopp levering av grønne bønner på døren, og tenker det vanker en kaffebrenningspost en dag. Ellers er jo PIDingen din på gang.
   mye som skulle vært gjort.

   • Einar sier:

    En kaffebrenningspost hadde vært fantastisk! Etter min første smak av nybrent kaffe i helga, har jeg funnet ut at dette klarer jeg meg ikke uten, så nå må jeg vurdere å skaffe meg en kaffebrenner. Har fått anbefalt en Behmor 1600 (http://www.hasbean.co.uk/products/Behmor-Home-Coffee-Roaster.html). Har du noen innspill?

    • torerik sier:

     Hallå
     Som jeg sa over, mye som skullle vært gjort 😀
     Jeg har en genecafe (http://www.bellabarista.co.uk/coffeeroasters/genecafe-coffee-roaster-240v.asp) som jeg er svært fornøyd med. Den kan justeres underveis, og roterer slik at resultatet blir veldig fint og jevnt.

     Bor du i nærheten av gode kaffesjapper er det vel dette å si om hjemmebrenning:
     -De som kan det gjør det svært godt, ofte bedre en oss lekfolk. Problemet er at man ikke alltid får nybrent (ikke alle datomerker en gang, og kaffen er best 4-5 dager etter brenning..)
     Da er man i min bok bedre stilt med hjemmebrent.

     -Det er gøy.

     -Ikke minst, du får den kaffen DU vil når du vil ha den, brent slik du har lyst å prøve. I Bergen får man den kaffen kaffebaren har som er nybrent. Det er sjelden samsvar.

     (kjøper forøvrig grønne bønner av Hasbean og har vært godt fornøyd.)

  • neslekkim sier:

   Kant eller ikke kant, Det er to filtre til Silvia som følger med, Enkelt filter, eller dobbelt filter. Kast det enkle filteret, bruk det doble.
   Når dere får kåll på det, så kan dere vurdere de professionelle filterene som tar mer kaffe, altså, det normale dobbelfilteret duger lenge.
   Hvor mange gram kaffe det tar?, jo det tar så mye kaffe det rommer.

   • Rune sier:

    Bruker defintivt filter som tar mer kaffe. Lar meg bruke en malingsgrad som gir deg bedre crema. Nå skal RIdgeless bestilles, for det gir mer frihet til å leke med megnden kaffe i filteret!

 2. […] via Ordentligmat.no. Likte du denne artikkelen? Del den med […]