Skal man først lage ordentlig mat, er det enkelte ting som må gjøres oftere enn andre. En av dem er å hakke løk. Hakket løk av ulike typer hører hjem i en utall av retter, og da er det en fordel å gjøre det rett like gjerne først som sist.

Om du vet hvordan du gjør det er det svært så banalt og enkelt, men hvis ikke er dette svært så nyttig lærdom.  En essensiell kunnskap på et kjøkken, og vil gi glede i årevis fremover. Det handler bare om å gjøre det riktig.

Egentlig var planen å lage en video med forklaring selv, men med youtube innen rekkevidde har selvsagt noen filmet dette allerede. Vi presenterer: Hvordan hakke løk best

YouTube sitt forhåndsvisningsbilde

Del løken i to fra tupp til rot. trekk av skallet. La endestykket på løken alltid sitte,  på den måten blir de uendelig mye mer håndterlige. Det er ikke nødvendig å snitte dem horisontalt, for løkens naturlige skiver tar hånd om det automatisk (merkelig nok gjør alle proffene horisontale kutt likevel).  Legg vertikale snitt nesten ned til endestykket du lot være, men ikke skjør den i skiver. Deretter er det bare å skjære motsatt vei, og vips: Løken er hakket.

Hvordan hakke løk (Bilde:Mshades på Flickr)

Skjær løken på tvers her, så er den hakket (Bilde:Mshades på Flickr)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly
 

7 Responses to Hvordan hakke løk

 1. Enig med proffene – for skikkelig finhakket løk er det best å snitte både horisontalt og vertikalt (er nok preget av et 1/2 år i kjøkkenet på Finnegaardsstuene) …men ellers, til hverdagsbruk, er ofte litt grovere biter ønskelig/tilstrekkelig, og da er det selvsagt ikke nødvendig. Ellers vil jeg si at jeg følger bloggen med glede – alltid morsomt med enkle og gode tips forklart godt.

 2. […] nevnt tidligere i løkhakkeposten, er det enkelte ting man gjør ofte på et kjøkken når man lager ordentlig mat, og kommer ikke […]

 3. […] Finhakk løken. Dette gjør du enkelt på måten de beskriver på Ordentligmat.no. […]

 4. Jobeth sier:

  (69) coabGerlrebt stuff. Texeria has been expounding on demographics so I believe this is a correct call. But no one in the admin will admit this. And now they have to defend this turf because of this claim.

 5. http://www./ sier:

  I would like to see the ability to insert a playlist which plays videos one after the other and not just to the playlist page. I think it is a good question and makes good business sense. my other comment never showed, why is that? Doesn't Youtube make money from people watching partner videos? Was what I wrote out of line? It to made good business sense too.

 6. http://www./ sier:

  De skamlene kunne jeg godt tenkt meg.Blir sikkert å gjøre seg godt på terassen din,hva du enn pynter dem med.Ha ei finfin helg:)

 7. http://www./ sier:

  Bom post.Apenas uma pergunta porque é que continua a haver quem defende tudo ate ao fim mesmo que a mediocridade esteja a evidencia? Mudar não pode ser um estigma. Estigma tem sido a péssima escolha de treinadores por quem gere o clube.SLMiguel Damas

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>