Måten butikkbacon lages på er så trist at selv den hardeste baconfan kan begynne å grine. Det handler om flytende røyk, gigantiske nåleputeinjeksjoner og spraytanning. Sjekk denne snutten fra Discoverys ”How its made”-serie:
httpv://www.youtube.com/watch?v=Ucu8TuFjebg
Den burde etablere forståelse for min gryende fascinasjon for hjemme-charcuterie og hjemmelaget bacon.
Jeg syntes ikke videoen var spesielt ille. Man kan jo ikke forvente annet enn dette når det lages i storskala. Og flytende røyk er da ikke så ille det, kondensatene fra en kontrollert forbrenning løses opp i vann.. Smart måte å lage røyksmak på.
Det jeg vil frem til, er at det som er deprimerende med bacon, såvel som resten av den industrialiserte kjøttproduksjonen, er måten dyrene behandles når de fremdeles lever.
Likevel, ble fascinert av hjemmelaget pancetta og kommer til å prøve det! 🙂
Hva som skjer med dyrene er jo en historie for seg selv, saltlakeinnsprøyting fremfor tørrsalting er smart, men ikke særlig jubalong,
Jeg er kanskje litt gammeldags når jeg synes røyksmak gjerne må komme fra røyking, ikke spraytanning. Uansett, så lenge du lager hjemmelaget pancetta så er vi fornøyde!
Da kan du velge noen lykkelige griser også.