Koteletter er ikke uvanlig søndagsmiddag i heimen, og til en slik rett passer peppersaus perfekt. Eller det vil si, jeg er veldig usikker på om denne sausen fortjener å tituleres peppersaus. Hva det offisielle navnet egentlig bør være til side, dette er hvert fall det jeg kokte i hop forrige gang jeg lagde koteletter og det smakte fortreffelig.

Peppersaus

Peppersaus

Smør
1 løk
1 paprika
3 ss mel
2 dl matfløte
3 dl vann m/buljong
2 ss Creme Fraiche
Salt
Pepper
Sukkerkulør (hvis du vil ha sausen brun)

Tilsett en spiseskje med smør til stekesky som er igjen i stekepannen (har du ikke stekesky bruker du tre skjeer med smør). Finhakk løk og paprika og glans de i pannen. Tilsett en klype salt og så mye pepper du vil. Skru ned varmen, tilsett melet og rør rundt.
Rør i fløten og la det stå i 2 minutter. Hell i vannet mens du rører rundt. Smak til med mer pepper til den blir så sterk som du ønsker. La det småkoke i femten minutter, rør av og til. Creme fraichen tilsetter du når det er tre minutter igjen. Fusk med sukkerkulør om du ønsker en brunere saus.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tagged with:
 

Comments are closed.