Hjemmelagde hamburgere er enkelt og veldig godt

Hva ville fete fredager, rustne søndager og travle hverdager vært uten hamburgere? En god og enkel oppskrift på hjemmelagde burgere kan sette en ekstra piff på alle disse måltidene. Det er ikke mye hokus pokus å løfte en burger litt over gjennomsnittet, og lager du en del i slengen kan du fint fryse dem ned til senere bruk. Jeg lager stort sett flere en ti-femten stykker og fryser dem enkeltvis i små poser. Det funker som juling, og de tiner fortere enn svint.

Selvsagt kan man lage burgere kjempeenkelt: kjøttdeig/karbonadedeig og litt pepper og eventuelt salt. da bestemmer du selv både tykkelse, kjøtttype og hvor mye du vil steke dem.

Jeg liker å piffe dem opp litt mer, og legger til både hvitløk, urter, chilli, muligens litt løk, og en røver av en ingrediens: Finhakket sopp!

Oppskrift på hjemmlagde hamburgere:burgerdeig til hamburgere
Dette holder enten til et fotballag eller til en solid porsjon i frysen, antallet avhenger selvsagt av størrelsen.

2 kilo kvernet kjøtt. (Karbonadeig, kjøttdeig, eller en blanding)
6-8 champignoner (avhengig av størrelse og smak)
4-5 fedd hvitløk
1-2 chilli
En bunt fersk basillikum
Timian

I tillegg bør du  selvsagt ha tilbehør: majones tomat, salat og ost er helt okei, luksusvarianten har aioli, bacon og stekt sopp i tillegg. Jeg foretrekker også grovt brød, eller hvertfall et som ikke er søtt. (prøv eventuelt dagbladets burgerbrødoppskrift)

Fremgangsmåte:

Hemmeligheten for å få maksimalt ut av denne oppskriften er å småsteke sopp, hvitløk og løk og chilli sammen med litt salt og pepper. Da konsentreres smaken i soppen, og den skarpeste løk og hvitløkssmaken døyves. La blandingen

Rå ferdige burgere, Stek eller frys

Rå ferdige burgere, Stek eller frys

kjøles litt ned og tilsett den til kjøttdeigen, hiv i finhakkede urter og  salt og pepper, før du blander det hele sammen. Pass på å ikke blande for mye, slik at massen blir seig, Burgerne skal ha kjøtttekstur.

Form dem til runde gode burgere, og lag dem litt tynnere enn du egentlig vil ha dem ettersom de trekker seg sammen når de stekes. Mine lander stort sett i 150-200 grams land, for såpass synes jeg man fortjener.

Stek opp de du vil og frys resten enkeltvis i små plasposter, så er du grillkonge neste gang solen skinner. Få ting er bedre på parkgrillen enn en hjemmelaget burger. Bare husk å vise moderasjon med inntaket.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

9 Responses to Fet fredag: Hjemmelaget hamburger

 1. Lasse sier:

  Er en skandale at ingen har kommentert disse burgerene ennå, de ser kjempedigge ut. Det lukter burger mayhem i heimen neste fredag. Rapport kommer.

 2. Fattig student sier:

  Hvordan er det å lage disse med kjøttdeig som i utgangspunktet har vært fryst, for så å fryse den igjen? 🙂 Har hørt mye skummelt om å fryse ting om igjen.

  • Tor Erik sier:

   Grunnen til at man skal være skeptisk til tining/frysing er at man risikerer bakterievekst. Med burgerne over så tilbringer de en del tid uten for kjølen mens du lager dem, og det kan gi gode vekstforhold for bakterier. Kjøttdeig har i kraft av at den er opphakket også voldsomt stor overflate hvor ymse styggedom kan vokse. I tillegg skal den jo tines i igjen.

   Jeg nok ikke brukt frossen kjøttdeig

   Når det er sagt er det ikke nødvendig at du blir dårlig om du tiner på kjøl, fryser superfort, tiner på kjøl, og steker 100% gjennomstekt.

   Likevel, kjøp eller lag fersk kjøttdeig på tilbud og lag burgere med en gang for frysen.

 3. Rune sier:

  JADDA! Det ble veldig bra burgere på en søndag dette. La til litt ekstra, siden jeg ikke hadde alt som sto. Timian og basilikum i tørket form. La til litt spisskummen (malt), dijon sennep, 1 eggeplomme, litt strøbrød (finhakkede smuler), balsamico, og litt hvitvin. Steketid ca 3-4 på hver side, på 7/9

 4. Øi! Er de hamburgerbrødene hjemmelaget? hehe 😉

 5. MatiasHS sier:

  Minner om burgerne jeg lager, oftest på fredager, til meg og min mor. Gode hamburgere, det vil da si hjemmelagde eller på bra resturanter, er noe av det beste jeg vet om. Det er noe helt annet enn tørr Esso-burger osv. Med innkjøp av gode BBQ-sauser som HP, worcestershire sauce osv…

  Takk for en bra side generelt.

 6. Duck Manson sier:

  Du skal ALDRI ha salt i kjøttet før du steker burgeren. Big mistake!

 7. Tor Erik sier:

  Du har evig rett. Nykvernet kjøtt har ikke godt av forsalting. Strengt tatt trenger de heller ikke masse smakstilsetninger.

  Ferdig kjøttdeig/karbonadedeig er allerede saltet, og må gjennomstekes. Ingrediensene er ment for å gjøre burgeren saftigere og mer smakfull. Forsalting er da mindre krise i min bok.