Hjemmelagde hamburgere er enkelt og veldig godt

Hva ville fete fredager, rustne søndager og travle hverdager vært uten hamburgere? En god og enkel oppskrift på hjemmelagde burgere kan sette en ekstra piff på alle disse måltidene. Det er ikke mye hokus pokus å løfte en burger litt over gjennomsnittet, og lager du en del i slengen kan du fint fryse dem ned til senere bruk. Jeg lager stort sett flere en ti-femten stykker og fryser dem enkeltvis i små poser. Det funker som juling, og de tiner fortere enn svint.

Selvsagt kan man lage burgere kjempeenkelt: kjøttdeig/karbonadedeig og litt pepper og eventuelt salt. da bestemmer du selv både tykkelse, kjøtttype og hvor mye du vil steke dem.

Jeg liker å piffe dem opp litt mer, og legger til både hvitløk, urter, chilli, muligens litt løk, og en røver av en ingrediens: Finhakket sopp!

Oppskrift på hjemmlagde hamburgere:burgerdeig til hamburgere
Dette holder enten til et fotballag eller til en solid porsjon i frysen, antallet avhenger selvsagt av størrelsen.

2 kilo kvernet kjøtt. (Karbonadeig, kjøttdeig, eller en blanding)
6-8 champignoner (avhengig av størrelse og smak)
4-5 fedd hvitløk
1-2 chilli
En bunt fersk basillikum
Timian

I tillegg bør du selvsagt ha tilbehør: majones tomat, salat og ost er helt okei, luksusvarianten har aioli, bacon og stekt sopp i tillegg. Jeg foretrekker også grovt brød, eller hvertfall et som ikke er søtt. (prøv eventuelt dagbladets burgerbrødoppskrift)

Fremgangsmåte:

Hemmeligheten for å få maksimalt ut av denne oppskriften er å småsteke sopp, hvitløk og løk og chilli sammen med litt salt og pepper. Da konsentreres smaken i soppen, og den skarpeste løk og hvitløkssmaken døyves. La blandingen

Rå ferdige burgere, Stek eller frys
Rå ferdige burgere, Stek eller frys

kjøles litt ned og tilsett den til kjøttdeigen, hiv i finhakkede urter og salt og pepper, før du blander det hele sammen. Pass på å ikke blande for mye, slik at massen blir seig, Burgerne skal ha kjøtttekstur.

Form dem til runde gode burgere, og lag dem litt tynnere enn du egentlig vil ha dem ettersom de trekker seg sammen når de stekes. Mine lander stort sett i 150-200 grams land, for såpass synes jeg man fortjener.

Stek opp de du vil og frys resten enkeltvis i små plasposter, så er du grillkonge neste gang solen skinner. Få ting er bedre på parkgrillen enn en hjemmelaget burger. Bare husk å vise moderasjon med inntaket.