Engangsgriller er litt som ordtak, de går opp som en hjort, og ned som en lort. Enten er de for varme, eller så er de for kalde, mellomperioden holder knapt til en pakke pølser, gitt at man flytter dem rundt mellom de tilfeldige ekstremvarme sonene.

Legger man så til at engangsgriller forsøpler, fukker miljøet, og svir firkantflekker på plenene over hele byen, så er det bare en ting å gjøre: Skaffe seg en anstendig flergangsgrill.

bildet er hentet fra forhandler botun
Bildet er hentet fra forhandler botun

Jeg har flatpack-grillen på bildet, og på lik linje med VGs testere, så er jeg svært fornøyd med den. Flatpakket er den omtrent en halv centimeter tykk og veier ingenting. å sette den opp tar knappe 3 sekunder, og man kan velge mellom to ulike høyder. De siste to årene har jeg grillet burgere, indrefilet og koteletter på den, og den fungerer som en kule(grill). den blir ikke varm under, og setter derfor heller ikke merker på underlaget.

Eneste aberet er at de ulike platene som utgjør grillen er hektet sammen med ståltråd, og dermed ikke særlig solid. Samtidig kan den derfor fikses med hva som helst også, så med litt fingernemhet har man en udødelig superflat, enkel og svært lett flergangsgrill som man faktisk kan grille på. Det er ikke ille for 150 kroner.

Det eneste som savnes er at butikkene følger opp flergangsgrillerne og tar inn ferdigposer med grillkull, slik at anvendeligeheten blir bedre, og det å skaffe seg kull ikke er en øvelse i logistikk.

Oppfordringen er herved gitt.