Engangsgriller er litt som ordtak, de går opp som en hjort, og ned som en lort. Enten er de for varme, eller så er de for kalde, mellomperioden holder knapt til en pakke pølser, gitt at man flytter dem rundt mellom de tilfeldige ekstremvarme sonene.

Legger man så til at engangsgriller forsøpler, fukker miljøet, og svir firkantflekker på plenene over hele byen, så er det bare en ting å gjøre: Skaffe seg en anstendig flergangsgrill.

bildet er hentet fra forhandler botun

Bildet er hentet fra forhandler botun

Jeg har flatpack-grillen på bildet, og på lik linje med VGs testere, så er jeg svært fornøyd med den. Flatpakket er den omtrent en halv centimeter tykk og veier ingenting. å sette den opp tar knappe 3 sekunder, og man kan velge mellom to ulike høyder. De siste to årene  har jeg grillet burgere, indrefilet og koteletter på den, og den fungerer som en kule(grill). den blir ikke varm under, og setter derfor heller ikke merker på underlaget.

Eneste aberet er at de ulike platene som utgjør grillen er hektet sammen med ståltråd, og dermed ikke særlig solid. Samtidig kan den derfor fikses med hva som helst også, så med litt fingernemhet har man en udødelig superflat, enkel og svært lett flergangsgrill som man faktisk kan grille på. Det er ikke ille for 150 kroner.

Det eneste som savnes er at butikkene følger opp flergangsgrillerne og tar inn ferdigposer med grillkull, slik at anvendeligeheten blir bedre, og det å skaffe seg kull ikke er en øvelse i logistikk.

Oppfordringen er herved gitt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

14 Responses to Et godt alternativ til engangsgrill

 1. Rune Smistad sier:

  Ahh, veldig bra tips!! Jeg hater engangsgriller!!!!

 2. Grilldress sier:

  Hvor kan jeg kjøpe en slik flatpackgrill?

 3. Grill Jenta sier:

  Vi brukte bøttegrillen fra Rema i hele fjor sommer, og har nå tatt den fram igjen. Testen deres gir ikke samme resultat som det vi opplever når vi bruker den. Den brenner leeeeenge og er kjempe praktisk og frakte med seg! Vi griller både forrett, hovedrett og koker kaffe på den til dessert:) Så løp og kjøp!

 4. oddvar Riise sier:

  den miljøgrillen fra meny skal man bruke grillbrikketer og ikke grillkull

  • Tor Erik sier:

   Er ikke grillbriketter uansett en god ide? De brenner lenger, og blir ikke så svi-varme?

   • Flash sier:

    Anbefaler det IKKE! Man mister den gode grillsmaken som grillkull tilfører!

    • Tor Erik sier:

     Hei Flash!
     Er det så stor forskjell i hva smak de tilfører? Det har jeg ikke tenkt på en gang.
     Oppfølgerspørsmålet blir jo da, hvilket kull er best? de kjipeste kullposene er jo nesten som engangsgriller.

  • Jacklyn sier:

   Super etxcied to see more of this kind of stuff online.

 5. Geir sier:

  Ser man bort fra Pris så er Weber grillen den beste – den mest solide og den som gir best resultat. VG testen i så måte er underlig siden den da kårer 2 Vinnere Flatpack og Kenner – samtidig som Weber kåres til den klart beste. 3 vinnere av 6 mulige – ikke verst. Nå er ikke 500-600 kr mye for redskap til å lage mat på hele sommeren.. og i mange år. Til sammenligning kan en gassgrill fint ligge på 3-5 tusen og oppover.

  Kjøp ikke søppel er mitt motto. Weber grillen her er kjempebra og kan muligens bli min grill nummer 3, Jeg har en gass Weber hjemme og en klassisk kule kullgrill på hytta. På Weber griller justerer du ikke varmen med høyden på risten, men ved å kontrollere med til- og fraluft til briketter eller kull (grill med lokk) og dermed kontrolleres varmen.

  MVH
  Geir

 6. Espen sier:

  Dersom det er Weber Go Anywhere du snakker om er det en veldig bra grill. Det er vel også den eneste «smågrillen» som har lokk. Men den er tung! Den er ikke noe å ta med seg anywhere, men en tur i parken takler den. Bare det ikke er for langt å gå. Selv har jeg ordnet meg med at jeg fester den bakpå bagasjebrettet på guttungens trehjulsykkel. Gutta på tur.

  Espen

 7. Rune Smistad sier:

  Og så sparer du alle ulykkene som VG skriver om: http://www.vg.no/helse/artikkel.php?artid=120118

 8. […] enkeltvis i små plasposter, så er du grillkonge neste gang solen skinner. Få ting er bedre på parkgrillen enn en hjemmelaget burger. Bare husk å vise moderasjon med inntaket. (8 rating, 4 votes) […]