Blomkålen har sesong fra juli til oktober, noe som betyr at man fremdeles kan plukke opp norske hoder for en anstendig pris i noen uker til. Blomkålsuppe er en glimrende rett, enten som lunsj, middag, eller som kveldskos, og det er svært enkelt å lage. En annen fordel er at man kan snobbe den opp eller ned, alt etter hva suppen skal brukes til, eller hva man har i kjøleskapet (skinke, bacon, pancetta eller parmesanskalker). Kan du koke vann, kan du lage blomkålsuppe:
Oppskrift på blomkålsuppe:
To blomkålhoder
1 liter kraft/ buljong (foretrekker kylling på sistnevnte)
En liten løk
En skvett fløte
1-2 fedd hvitløk
Salt og pepper.
Alternativt:
Krydderier (timian, oregano, karri, alt etter hvilken retnign du vil dra suppen i.
Eventuelt garnityr (Bacon, Pancetta, Spekeskinke)
Sett buljongen/kraften på kok. Skjær opp blomkålen i biter, og legg til side none små fine buketter. Hakk løk og hvitløk. Det er ikke viktig å finhakke, etter som alle skal få smake blenderen/stavmikseren senere uansett. Tilsett alle grønsakene i gryten. La de koke til de er skikkelig møre, og deretter kjøres de med stavmikser eller i blender, til hele suppen er jevn. (har du som jeg også kokt med blomkkiålbladene, så må de ut før du moser). Skal du ha fintfolk på besøk, press mosen gjennom en sil, slik at den blir helt jevn, er det hverdag kan du droppe det.
Smak til med salt, pepper, og eventuelle krydderier og hell i en slump fløte (maks 2 dl vi vil ikke «vanne ut» smaken). Har du en parmesanskalk, kan dette være tiden for å slippe den oppi også, bare husk å ta den ut før servering. Når suppen koker er den klar.
Serveres som den er, med parmesandryss, olivenolje, og sort pepper, eller i luksusvariant med sprø pancettabiter, bacon eller spekeskinke. Godt brød og smør er en selvfølge.
Har selv letet en stund etter den perfekte blomkålsuppe for kåno og meg.Har landet på en variant som er mye lik dennne, men jeg kjører 2 teskjeer gurkemeie og en teskje karri i. For å sørge for god fordeling av krydderet på blomkålen begynner jeg med å blande løk og krydder, hiver oppi blomkålen og vender rundt til alt er krydret og nice. Så tilsetter jeg vesken.
Lagde denne suppa i ettermiddag, og den smaker utmerket. Anbefales! Dessuten går det kjempefort å lage en hjemmelaget blomkålsuppe.