Hjemmelaget blomkålsuppe: Enkelt, raskt og perfekt som lunsj, middag, eller kveldssnack
Hjemmelaget blomkålsuppe: Enkelt, raskt og perfekt som lunsj, middag, eller kveldssnack

Blomkålen har sesong fra juli til oktober, noe som betyr at man fremdeles kan plukke opp norske hoder for en anstendig pris i noen uker til. Blomkålsuppe er en glimrende rett, enten som lunsj, middag, eller som kveldskos, og det er svært enkelt å lage. En annen fordel er at man kan snobbe den opp eller ned, alt etter hva suppen skal brukes til, eller hva man har i kjøleskapet (skinke, bacon, pancetta eller parmesanskalker). Kan du koke vann, kan du lage blomkålsuppe:

Oppskrift på blomkålsuppe:

To blomkålhoder

Blomkål og grønnsaker til koking
Blomkål og grønnsaker til koking

1 liter kraft/ buljong (foretrekker kylling på sistnevnte)
En liten løk
En skvett fløte
1-2 fedd hvitløk
Salt og pepper.

Alternativt:
Krydderier (timian, oregano, karri, alt etter hvilken retnign du vil dra suppen i.
Eventuelt garnityr (Bacon, Pancetta, Spekeskinke)

Sett buljongen/kraften på kok. Skjær opp blomkålen i biter, og legg til side none små fine buketter. Hakk løk og hvitløk. Det er ikke viktig å finhakke, etter som alle skal få smake blenderen/stavmikseren senere uansett. Tilsett alle grønsakene i gryten. La de koke til de er skikkelig møre, og deretter kjøres de med stavmikser eller i blender, til hele suppen er jevn. (har du som jeg også kokt med blomkkiålbladene, så må de ut før du moser). Skal du ha fintfolk på besøk, press mosen gjennom en sil, slik at den blir helt jevn, er det hverdag kan du droppe det.

Gjennom en sil så blir suppen helt glatt.
Gjennom en sil så blir suppen helt glatt.

Smak til med salt, pepper, og eventuelle krydderier og hell i en slump fløte (maks 2 dl vi vil ikke «vanne ut» smaken). Har du en parmesanskalk, kan dette være tiden for å slippe den oppi også, bare husk å ta den ut før servering. Når suppen koker er den klar.

Serveres som den er, med parmesandryss, olivenolje, og sort pepper, eller i luksusvariant med sprø pancettabiter, bacon eller spekeskinke. Godt brød og smør er en selvfølge.