Ordentligmat.no
Slik tar du vare på din slipp-lett panne
If you enjoyed this article, please consider sharing it!
3 Responses to Slik tar du vare på din slipp-lett panne
Tips og triks
Frukt og grønnsaker
Bør oppbevares hver for seg. Frukt som modnes skiller ut stoffet etylen som som kan forvitre dine grønnsaker.Siste kommentarer i bloggen
- Arnt Bless til Hvordan lage pancetta (bacon)
- Hanne Önen til Enkel, saftig, grillet kylling
- Julie Henriksen til Spis mat, ikke for mye, mest planter
- Thor Erik Just Olsen til Norske matblogger
- Haakon til Hjemmelaget majones på to minutter
- Kristine til Lammelår på fransk – med ramsløk
- Morten til Hvordan lage pancetta (bacon)
- Fred Ivar Wilhelmsen til Hjemmelaget majones på to minutter
- Arne Svendsen til Snacksy scampi
- Magne til Hvordan lage pancetta (bacon)
Mest lest
- Hjemmelaget majones på to minutter
- Hjemmelaget eggesalat: billig, enkelt og supergodt
- Snacksy scampi
- Ovnsbakte grønnsaker, en vintervinner
- Hvordan lage pancetta (bacon)
- Verdens beste tomatsaus
- Slik brygger du øl på kjøkkenbenken
- Blomkålpuré
- Hvordan lage Risotto (grunnoppskrift)
- Ertepuré - enkelt luksustilbehør
Våre anbefalinger
Takk for nyttig råd.
Kate
Porer, du lissom;)
http://en.wikipedia.org/wiki/London_dispersion_force
Litt usikker på hva du mener her? Snakker vi slipp-lett = dispersion force? Om det er noe unøyaktig kunnskap er jeg veldig interessert i å rette det. Til nye lesere: Det sto at det var «porer» i belegget». Jeg er enig i at «porer» ikke er særlig vitenskapelig, så det skal jeg rette med en gang!
Men det som er saken, er vel at de fleste slipp-lett beløegg bruker polytetrafluoroethylene (PTFE) – eller teflon, som det er mest kjent gjennom. Som er et stoff som har skaper ekstrem,t liten friksjon. Men det tåler dårlig veldig høy varme, og fysisk påvirkning. Derfor blandes det med andre stoffer, leges i beskyttende lag, og annet som ulike slipp-lett belegg har hver sin patent for. Poenget med koking og sakte oppvarming kan være å sørge for at fettholdige små partikler kan løses opp, uten at de når for høy temperaur mens de ennå sitter «fast» til belegget» – og at de ligger oppå og hindrer slippletteffekten, og svir eller brenner seg fast til det du måtte ha i pannen.
Moralen er: Behandle slipp-lett panner som de er krystall!