Uansett silverstone, titan, teflon eller annet. 1) Varm opp pannen kort før du kjører den på full varme. 2) Kok alltid ut pannen etter bruk. Belegget som lager slipp-lett-effekten ødelegges lettere når ting som sitter «fast» i pannen varmes opp til høye temperaturer.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tagged with:
 

3 Responses to Slik tar du vare på din slipp-lett panne

 1. Takk for nyttig råd.

  Kate

  • Rune sier:

   Litt usikker på hva du mener her? Snakker vi slipp-lett = dispersion force? Om det er noe unøyaktig kunnskap er jeg veldig interessert i å rette det. Til nye lesere: Det sto at det var «porer» i belegget». Jeg er enig i at «porer» ikke er særlig vitenskapelig, så det skal jeg rette med en gang!

   Men det som er saken, er vel at de fleste slipp-lett beløegg bruker polytetrafluoroethylene (PTFE) – eller teflon, som det er mest kjent gjennom. Som er et stoff som har skaper ekstrem,t liten friksjon. Men det tåler dårlig veldig høy varme, og fysisk påvirkning. Derfor blandes det med andre stoffer, leges i beskyttende lag, og annet som ulike slipp-lett belegg har hver sin patent for. Poenget med koking og sakte oppvarming kan være å sørge for at fettholdige små partikler kan løses opp, uten at de når for høy temperaur mens de ennå sitter «fast» til belegget» – og at de ligger oppå og hindrer slippletteffekten, og svir eller brenner seg fast til det du måtte ha i pannen.

   Moralen er: Behandle slipp-lett panner som de er krystall!