60022315_8c3cfd9ef4_o
Bildet tatt av Barbara L. Hanson (Flickr)

Tor Erik gjenreiste rosenkålens ære med verdens beste triks, å tilsette bacon. Men hvordan får man knasende gode rosenkål uten slikt juks? Man tilbereder de sous vide så klart.

Det er to faktorer vi må finne ut av når vi skal tilberede mat sous vide, temperatur og tid. Heldigvis vet vi at grønnsakstemperaturen er 83 grader, så da gjenstår bare en ukjent faktor. Tiden.

Jeg fordelte rosenkålen min i 3 poser som skulle taes ut av vannbadet etter henholdsvis 20, 40 og 60 minutter.
Jeg fant følgende:

20 minutter

Det lukter rosenkål, det smaker rosenkål. Fin konsistens, litt crispy. Varmere i senter enn ellers. Smaker enda litt uferdig.

40 minutter

Varmen er bedre fordelt i rosenkålen. Forsatt fast og fin, nesten like hard som rå. Fargen er greit ivaretatt

60 minutter

Ingen tydelig forbedring, en eller to har antydning av bitterhet.

Konklusjon: 40 minutter er den beste av de forsøkte lengdene.

(Barbara L Hanson – Brussels Sprouts på Flickr)