Enkelt og godt, tilgjengeligheten av kraft handler om å får det gjort.

Kraftkoking kan være vitenskap på linje med det meste annet innen matlaging, men for de fleste av oss handler det mest om en ting: å få det gjort.
Denne kyllingkraften gjør seg selv, og trenger minimalt med påpassing. Den er et ideelt følge til den grillede kyllingen vi har omtalt før, og trikset er å gjøre dette med en gang du er ferdig å spise.

Oppskrift enkel kyllingkraft:
Skrog/ben/rester av en kylling
Litt løk
En gulrot
Et fedd hvitløk
Salt og pepper

Når du har spist, sleng bena og restene i formen du stekte fuglen i. Ikke tenk på at du har spist med fingrene, et hvert snev av basiller vil snart tas hånd om. Sett skålen inn igjen i ovnen på 225 grader, og la den stå til beinrestene er godt brunet. Når restene har fått farge, heller du på vann til det dekker beina, og skrur ned ovnen til 150 grader.
La det hele stå i fred en times tid før du legger i grovt oppskjærte grønnsaker.
La det hele stå ca 30 minutter til, så er det bare å sile av og sette kraften kaldt.

Voila.

Stikkord: ,