Det er nok av fancy råvaremuligheter  når man er en restaurant litt over gjennomsnittet. På Jacobs i Bergen er de likevel knallharde på sin egen matpolitikk. I forbindelse med de siste postene våre om overfiske, er det forfriskende å lese om kokken  Øystein Vallestad Næss’ meninger om hvilke fisk man serverer.

I DNs D2 magasin forteller Næss om sin, og dermed også Jacobs matfilosofi. Bærekraft, miljø og smak er ulike sider av samme sak. Aldri på bekostning av smak, og aldri fanatisk og misjonerende. Pietistiske appeller til vår dårlige samvittighet virker ikke, det gjelder å komme opp med gode alternativer, og ikke minst smakfulle alternativer. For sikkerhets skyld taler Øystein også for hvalkjøtt, og økt bruk av det sorte kjøttet.

Lærdommen for oss? Prøv en fisk som ikke er truet. Spis sild makrell og sei, det smaker godt.

Gjør en liten innsats, og la deg inspirere av de fantastiske hvaloppskriftene Næss presenterer.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Comments are closed.