En klassiker fra tiden da gryterett var eksotisk og kyss,klapp og klem var skummelt.
Sjokoladekake i langpanne var selvskreven i alle bursdager og basarer i min barndom. Så listet den seg stille ut sammen med grungen og ble borte. I dagens samfunn har den blitt erstattet av Grünerløkka brownies og sunnere alternativer. Det virker som om folk flest har glemt hvor fantastisk god den var og hvor deilig det kan være å velte seg i kalorier fra tid til annen. Etter jeg klarte å overtale min mor til å gi fra seg sin hemmelige oppskrift har jeg innsett at det er ingen grunn til å la denne kaken være død. Den eneste måten å vekke den til live på er å dele min mors hemmelige oppskrift med folket. Ordentligmat tar ansvar, en av barndommens helter skal vekkes til live igjen.
Bunn
- 3 egg
- 4,5 dl sukker
- 6,5 dl hvetemel
- 2,5 dl melk
- 225 g smeltet smør
- 3 ts bakepulver
- 3 ts vaniljesukker
- 2 ss kakao
Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt oppi alt det tørre og bland så i det våte. Bland godt. Hell røren i en smurt langpanne.
Glasur
- 6 ss smør
- 300 g melis
- 3 ts vaniljesukker
- 2 ss kakao
- 6 ss sterk kaffe
Smelt smøret og bland sammen resten. Smør over kaken
Kan med fordel pyntes med kokos.
Hvor mange grader stekes vidunderligheten på? Og hvor lenge?
Hvor lenge skal den steke, på hvilken rille og hvor lenge??
Hvor mange grader og hvor lenge skal den stekes?
Prøver å lage kaka så var det grader og tid eg og lurte på . Takk
Jeg prøvde meg på denne i dag, og da stekte jeg den i 35 minutter på 175 grader. Det fungerte helt fint. I stedet for barndommens glasur med melis, tok jeg den «voksne» varianten: Mørk sjokolade, smeltet i vannbad, kaldt smør i terninger piskes inn, smakes til med bittelitt chilli. Glasuren er veldig flytende, så den er lettest å smøre om både kaken og glasuren er noe avkjølt.