Deilig hjemmelaget lasagne

Deilig hjemmelaget lasagne

Hjemmelaget lasagne krever litt planlegging og tid, men resultatet er vel verdt innsatsen. Denne oppskriften holder til fire mennesker, men heldigvis er oppvarmet lasagne også veldig godt, så her er det ingenting å frykte. Denne oppskriften er tungt inspirert av Awsome Lasagna Recipe fra bigoven.com

Kjøttsaus

Kjøttsaus

Oppskrift kjøttsaus
800 g kjøttdeig
2 stk løk
2 stilker med selleri
2 stk gulerot
2 ss hvitløk
1 bx tomat purre
2 ts tørket oregano, basillikum og timian
2 bx hermetiske tomater
2 stk laubærblad
1 l vann m/buljong evt kraft
50 g parmesan
lasagneplater


Oppskrift ostesaus
2 ss smør
3 ss hvetemel
6 dl melk
100 g parmesan
200 g mozerella
ingefær

Du må gjerne bruke Tor Eriks tomatsaus som grunnlag, det har ikke vi prøvd ennå så meld tilbake til ordentligmat om resultatet. Velger du å ta det fra grunnen av begynner du først med å finhakke løk, gulerot og selleri.
Bland kjøttdeigen med salt og pepper og steik den. Ta frem en sausepanne, hell i 2 ss med olje og hiv oppi løk, selleri og gulerot. Her gjelder samme regel som i Tor Erik’s tomatsaus, du ønsker bare å svette, ikke brune.

Tilsett salt, pepper og kjøttdeigen. Rør rundt og la det stå å kose seg i fem minutter. Nå tilsetter du boksetomatene og hvitløken. Igjen smaker du til med salt og pepper, la det koke opp og putre i tre minutter.
Tilsett tomatpurre, vann m/buljong (evt. kraften) og urtene. Rør godt rundt, legg i laubærbladene.  Sausen trenger nå 2 timer småkoking.

Ostesaus

Ostesaus

Når sausen har en halvtime igjen tilsetter du parmesanen. Rør godt rundt og begynn med ostesausen. Ha også i bakhodet at stekeovnen skal holde 225 grader når lasagnen blir satt inn, så tilpass det.

Du følger vanlig fremgangsmåte for hvit saus. Smelt smøret, tilsett melet, rør rundt til det blandingen blir tørr. Tilsett litt salt og pepper.  Spe med melk mens du rører kontinuerlig for å ikke få klumper. Tilsett ingfær etter smak, kok opp og tilsett osten. Røre røre røre.

I en smurt ildfast form kjører du et lag kjøttsaus, et lag ostesaus og dekker dette med lasagneplater. Så repeterer du denne strukturen til du enten ikke har plass til mer eller går tom for saus. Men ingen lasagneplater øverst, der strør du et lag gratineringsost etter eget ønske.

Steketid varierer litt fra ovn til ovn så hold et øye med lasgnen. I min ovn tar det rundt 35 – 40 minutter. Når osten på toppen er blitt gyllen er lasagnen ferdig.

Vel bekomme.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tagged with:
 

8 Responses to Lasses lasagneoppskrift

 1. Rune sier:

  No more Toro!

  Niiice Lasse. Denne skal prøves!

 2. Rune sier:

  Da e vi i gang! Kokte opp kjøttsausen i går. Konsistensen og smaken tok absolutt ikke skade av å stå over natten!! Ok, mye tid på å lage noe så «enkelt som Lasagne», men dette er defitivt noe annet enn den Toro-posen Lasse sier han aldri skal bruke igjen – tiltredes!

  Kunne ikke dy meg for å ha oppi litt Dexters No. 1, men det er nå meg 😉 La også til litt hvit pepper og muskatnøtt i Béchamel-sausen – mest fordi det er slik jeg har laget den i andre oppskrifter. (Hadde ikke ingefær, så det eksperimentet får bli neste gang). Anyway, det ble en vinner.

  Resultat: Lasse vs. Toro: 1 – 0

 3. Ragnhild sier:

  Jeg har laget «ordentlig» lasagne i mange år, men har aldri brukt ingefær. Hva tilfører den? (noe syrlighet antar jeg)

 4. Alexander sier:

  Desidert en vinner, kanskje ikke noe å anbefale helt spontant på en tilfeldig tirsdag fordi det ble litt stress.

  Smaken derimot var det absolutt ikke noe å utsette på.

 5. Benedicte sier:

  vi startet med å handle på butikken som er rett over jorde ,jeg tok på meg truger og spaserte i vei, med line like bak. så kuttet vi opp grønnsakene….
  alle fingrene i behold.nå gleder alle seg til mat når den blir ferdig ,den blir sikkert kjempegod !!, men det tar en EVIGHET!!
  vi hadde glemt å kjøpe gratinerings-ost men pappa var sporty og tok på seg skia og gikk over jorde for å kjøpe det 🙂
  du er FLINK lasse (Y)
  -Benedicte

 6. Mai sier:

  Hei, skal det virkelig være 1 liter med vann/kraft?

 7. Raymond sier:

  35-40 minutter steketid sier du.. kommer det ikke an på lasagneplatene? Har brukt Barilla plater som bare skal stå i 20 minutt. Vil ikke disse bli «overkokt» etter 35 minutt?