Strø litt koriander, og nyt et lite stykke thailand!
Strø litt koriander, og nyt et lite stykke thailand!

Denne suppen er enkel å lage, den smaker fantastisk, og den passer like godt til hverdag som til fest. En av verdens beste spør du meg! Denne suppen lager jeg på 30 min når jeg har det travelt, men du kan også slenge i litt ekstra digg, og bruke litt mer tid – om du skal imponere. De ingrediensene som står i nederste avsnitt i listen kan du legge til om det er festvarianten du er ute etter 🙂 Denne suppen er også en vinner blant barna, så den er definitivt anvendelig.

 

Sitrongress, chili, ingefær og vårløk
Sitrongress, chili, ingefær og vårløk

Oppskrift på Tom Kha Gai (4 personer) :
1,5 l vann
3 stk terninger kyllingbuljong
1 lime (saft + skall)
150 – 200g fersk ingefær (eller aller helst Galangarot)
1 bunt vårløk
Fersk koriander (halvparten som garnityr)
3 stk kyllingfilet / 1 grillet kylling
1 rød chili
2 fedd hvitløk
1 1/2 – 2 bokser kokosmelk

 

Vårløk hakket
Vårløk hakket

2 stilker sitrongress
(1/2 teskje karripulver – ikke akkurat Thailandsk, men om du vil eksperimentere..)
3 cherrytomater (eller dulcita, torrito e.l.)
1/2 rød løk

Dersom du bruker kyllingfilet, begynner du med å skjære denne opp i terninger/strimler (slik at de er spiselige med suppeskje). Rasp skallet av en lime, og legg til side. Legg kyllingfiletene i en dyptallerken, og klem over saften fra en lime. La dette marinere mens du gjør følgende:

Ha buljongterningene opp i vannet og varm opp på middels varme, mens du gjør klar resten av ingrediensene (rør innimellom). Begynn med ingefær. Jeg pleier å finhakke halvparten, mens jeg rasper resten opp i gryta. Finhakk, eller press hvitløk. Del chili på langs, og skrap knivbladet langs innsiden av hver halvdel slik at frøene og strengen i midten kommer av. Finhakk chilien. Skjær vårløk i små ringer, og tomaten i små biter. Skjær rød løk i små biter. Ha alle ingredisenene du nå har forberedt, samt en halv teskje karripulver opp i kyllingkraften og kok opp. La koke i 2 minutter.

Tilsett kokosmelk, kylling, raspet limeskall og halvparten av korianderen. La koke i 5-6 minutter – et voilá! 🙂

Ha resten av den finhakkete korianderen i en skål, og strø litt over hver tallerken. Servér gjerne med hvitløksbrød til. Himmelsk!

PS! Hoveddelen av denne magien består av kokos, ingefær og koriander. Det eneste som kan være vrient å få tak i på kort varsel er koriander – så forbered akkurat den