_mg_6890-1

Ertesuppe er gamlismat, men denne garanterer jeg at du synes er god. Det trenger ikke bety at man skal bløtlegge erter i dagevis på forhånd heller. Lager du derimot suppen med frosne grønne erter istedenfor tørkede, blir den friskere, søtere, og etter min mening bedre en alternativet med knoker og erteskall.
I tillegg er det betydelig raskere å plukke en pose fra frysen enn å bløte opp knallharde tørre varianter.
Her er min supre, hurtige og lettvinte oppskrift på ertesuppe. Den er perfekt som lunsj, lett middag, eller kveldskos om du skal unne deg litt ekstra, og den er på bordet på under 15 minutter.

Oppskrift ertesuppe:

5-600 gram frosne grønne erter _mg_6882

En liten løk

Ett eller to fedd hvitløk

1 liter kyllingkraft/buljong

Evt. parmesan og eller olivenolje

Godt brød til servering.

For en luksusvariant:
Hjemmelaget pancetta, eller bacon i terninger.

En liten fløteskvett

Bruker du bacon eller pancetta, så stek den aller først i samme gryten og ta ut bitene. Hakk løk og hvitløk og stek den blank i gryten med litt olje, ikke la den bli brun, bare svett.  Tøm i ertene, og hell over buljong eller kraft. Et tips om du bruker buljong er å koke opp vann i vannkokeren, da går det betydelig raskere. Kok opp, og la det koke i noen få minutter. Pepre etter smak.

Når ertene er kokt, mos det hele med en stavmikser eller i en blender. Hell i fløte om du lager luksusvarianten.

Server med et dryss parmesan, noen skvetter olivenolje og eventuelt pancettabitene du stekte aller først. Selv peprer jeg litt ekstra også.

Veldig godt, veldig sunt, raskt, og til og med billig. Den knuser garantert alle posesuppealternativer. Ordentlig mat, med andre ord.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tagged with:
 

6 Responses to Ertesuppe med en liten vri.

 1. thestig sier:

  Knall suppe, mister! Måtte ty til purre istedenfor løk, men det funket jo fint. Har du forresten registrert ettervirkninger av denslags kost? Jeg venter i spenning.

 2. Tor Erik sier:

  Suppen er en kjemperask ertesuppe og ofte bedre enn vanlig, Den er like rask som posesupper også. Når det kommer til ettervirkningene tror jeg ikke det er så ille. Frosne erter pleier ikke være det, men det kommer vel an på den som spiser dem.

 3. thestig sier:

  (det gikk bra). Viktig moment med tanke på at vi forsøker oss på hverdagsforbedring her…

 4. […] Ertepuré er enkelt og raskt å lage, så det finner du rom til et sted underveis mens du lager hovedretten.Du kan ta ertene direkte fra fryseren, de kan være tint, eller du kan bruke erter fra boks. Alt går! Selv synes jeg frosne selskapserter smaker best av de “vanlige” ertene i dagligvaren – men store, billige poser med Eldorado-erter fungerer finfint det også. Erter er en lett tilgjngelig og billig grønnsak, men den blir et elegant tilbehør til selv den fineste middag, om du tilbereder det på denne måten. (Grønn ertesuppe er en fin forrett ) […]

 5. bjorn sier:

  Perfekt! Har alltid trodd at man måtte ha ertene i bløt over natten eller noe sånt, men dette ser jo ut som et meget bra hurtig-alternativ 🙂

 6. gk sier:

  prøvde den i dag, ble utrolig bra! spesielt med tanke på hvor enkel suppen var. skal prøve noen flere oppskrifter dere har ute.