_mg_6890-1

Ertesuppe er gamlismat, men denne garanterer jeg at du synes er god. Det trenger ikke bety at man skal bløtlegge erter i dagevis på forhånd heller. Lager du derimot suppen med frosne grønne erter istedenfor tørkede, blir den friskere, søtere, og etter min mening bedre en alternativet med knoker og erteskall.
I tillegg er det betydelig raskere å plukke en pose fra frysen enn å bløte opp knallharde tørre varianter.
Her er min supre, hurtige og lettvinte oppskrift på ertesuppe. Den er perfekt som lunsj, lett middag, eller kveldskos om du skal unne deg litt ekstra, og den er på bordet på under 15 minutter.

Oppskrift ertesuppe:

5-600 gram frosne grønne erter _mg_6882

En liten løk

Ett eller to fedd hvitløk

1 liter kyllingkraft/buljong

Evt. parmesan og eller olivenolje

Godt brød til servering.

For en luksusvariant:
Hjemmelaget pancetta, eller bacon i terninger.

En liten fløteskvett

Bruker du bacon eller pancetta, så stek den aller først i samme gryten og ta ut bitene. Hakk løk og hvitløk og stek den blank i gryten med litt olje, ikke la den bli brun, bare svett. Tøm i ertene, og hell over buljong eller kraft. Et tips om du bruker buljong er å koke opp vann i vannkokeren, da går det betydelig raskere. Kok opp, og la det koke i noen få minutter. Pepre etter smak.

Når ertene er kokt, mos det hele med en stavmikser eller i en blender. Hell i fløte om du lager luksusvarianten.

Server med et dryss parmesan, noen skvetter olivenolje og eventuelt pancettabitene du stekte aller først. Selv peprer jeg litt ekstra også.

Veldig godt, veldig sunt, raskt, og til og med billig. Den knuser garantert alle posesuppealternativer. Ordentlig mat, med andre ord.