Nachos

Finnes det noen bedre måte å belønne seg selv etter en lang arbeidsuke, enn å kombinere det ypperste av ingredienser matverden har å by på? Chips, kjøtt, bønner og riklige mengder smeltet ost. Hiv slankehysteriet på dør, inviter noen gode venner og disk opp med ordentlig nachos.

  • Nachos-chips
  • 400 g. Kjøttdeig
  • 1 glass Chunky salsa
  • 1 Rødløk
  • 3 Vårløk
  • 1/2 Paprika
  • 1 bx Chilibønner
  • Jalapenos
  • Ost til gratenering (cheddar og hvitost)
Ost direkte på chipsen hever smaken
Litt cheddar gjør susen!

Begynn med å steike kjøttdeig, tilsett opphakket rødløk og la det surre i pannen til løken blir glanset. Tilsett salsaen, rør godt og la det stå på svak varme i fem minutter. Tøm bønnene i en panne og varm de til kokepunktet. Ta pannen til sides og mos bønnene.

Olj inn en ildfast form og dekk den med nachoschips. Strø ost over chipsen, dette sørger for at man får deilig smeltet ost direkte på chipsen. Jeg pleier å gå for en 50/50 blanding av cheddar og hvitost.

Kjøttblandingen legges oppå osten. Neste lag er finhakket paprika og vårløk, samt jalapenos som du bergener etter hva du liker.

Fullfør mesterverket med moste bønner og mer ost.

Inn i ovnen på 225 grader til ferdig, dette ser du når osten har smeltet og blitt gyllen. Pass på så du ikke svir chipsen.

Anbefalt tilbehør er rømme, tacosaus og guacomole.