Pizzamontering er gjort på et blunk
Pizzamontering er gjort på et blunk

Det er tid for å montere verdens beste frossenpizza, og de to tidligere hovedrollene Bunn og Saus er selvsagt på plass. Dersom våre venner er frosne, bør posen med tomatsausen ligge litt i lunkent vann, men det hele tiner på et blunk. Noe som gjør hvem som helst i stand til å ha middag på bordet 15-20 minutter etter man er hjemme fra jobb.

Deler til pizzamontering
Deler til pizzamontering

Skru på ovnen på bånn gass, hiv inn bakesteinen om du har en, og ta ut det antallet bunner du trenger til å fø dem som skal spise. Deretter finner du frem det du foretrekker som pizzafyll, alt annet enn ananas (vi baker ikke kake). En slags pizza 1.0 er selvsagt Bunn, Saus, ost og fersk basilikum, en strålende variant av pizza Margeritha.

Her er det jeg hadde på lur i dag:

Oppskrift på pizzamontering:

Bunn
Saus
-Paprika
-Rødløk
-Ost (Selvsagt)
-Artisjokkhjerter (hermetiske)
-og min Pièce de résistance: Spansk Serrano fra en knagg i taket!

pizzafyll uten p-p-p-p-p
pizzafyll uten p-p-p-p-p

Selvsagt er det ingen regler utenom ananasen, og man kan ypperlig gjerne bruke vanlig kokt skinke i strimler, champignon eller pepperoni. Mulighetene er utallige, men selv passer jeg alltid på følgende:

Legg osten under fyllet, da blir grønnsakene stekte og gode, osten smeltet og pizzaen akkurat slik den skal være.

Tips nummer to er å ikke legge på for mye, spesielt grønnsaker, de slipper vann og gjør pizzaen soggete og blaut. Grønt er godt, men bare opp til et visst punkt.

Når alt er klart er det bare å drysse litt salt (snobbesalt om du har), nykvernet pepper, urter og noen dråper olivenolje over mesterverket, og så er den klar for 5-7 minutter i ovnen.

Serrano, artisjokk, løk og paprika klar for ovnen
Serrano, artisjokk, løk og paprika, en variant av verdens beste frossenpizza er klar for ovnen