001
Etter påtrykk fra redaktøren bruker vi dette bildet av potetmosen som illustrasjon

De av dere som har fulgt oss en stund har nok fått med seg at det er to sikre ting når Lasse poster. 1: Det kan høyst sannsynlig gratineres og 2: Bildene ser ut som de er tatt av et hjulbent nebbdyr med grå stær og søvnforstyrrelser. Som følge av sistnevnte måtte jeg kjøre bilde av potetmosen for å bildgjøre vår ærede redaktør, scroll til slutten for å se hvorfor.

Potetlokk er en enkel og velsmakende rett som jeg har plukket opp fra Haugesund, en perfekt rett på dager hvor du ikke har allverden av tid (f.eks. 17. mai). Prinsippet er veldig enkelt: Du tar kjøtt, dekker det med potetmos og topper hele greiene med ost. Med andre ord, jeg holder meg i osteland en post til.

For å lage potetlokk trenger du:

  • 8 poteter
  • Matfløte
  • Melange
  • Purre
  • 600 – 800 gram kjøttdeig
  • Ost (hvitost og cheddar)
  • Salt og pepper
  • Tomatpuré

Begynn med å skrelle potetene. Del de i mindre biter slik at de blir fortere ferdig og hell på med vann.
Steik kjøttdeigen, hell i et glass tomatpuré og litt vann. Smak til med litt salt og pepper. Finhakk to purreløkblader. Bland halvparten i kjøttblandingen. La det stå å kose seg.

Når potetene har kokt siler du av vannet og moser de. Tilsett en spiseskje melange og rør det godt inn. Smak til med

Resultatet smaker bedre enn det vises på bildet
Resultatet smaker bedre enn det vises på bildet

salt og pepper. Rør inn fløte til stappen for en fin og luftig konsistens. Rør inn resten av purren. Du har nå en fortreffelig potetmos, men enda kan smaken heves. Hvordan? Med ost selvsagt. Hiv oppi to never hvitost og en dose cheddar.

Legg kjøttet i bunnen, mosen over og avslutt med ost. Inn i ovnen på 225 grader til ferdig. Server med salat.