og bruk det ofte. Da holder knivene seg mye lenger skarpe, så lenge de holdes ute av skuffen og ikke setter dem i oppvaskmaskinen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

8 Responses to Skaff deg et skjerpestål

 1. Rune Smistad sier:

  Kan anbefale kjeramiske sliperedskaper til kniver. Min erfaring er at de er mer effektive enn stål – men det er ikke vitenskapelig dokumentert. Anyone?

  Men pass opp, jeg klarte faktisk lage «hakk» i en knivsegg da jeg tok i for hardt, så den ble veldig skarp over det hele før jeg var ferdig kan du si 😉

  • Tor Erik sier:

   Kommer vel an på stålet i kniven (og kanske grovheten på stålet)?
   Superhardt japansk stål krever keramisk, «vanlig» stålkniver kan slipes med hva som helst.

   Utover det: ALDRI ta hardt i, men det vet du vel nå.

   • Rune Smistad sier:

    Det er vel karboninnholdet i stålet som avgjør kvaliteten?

    PS! Ikke kjøp keramiske som ikke er runde – kanter gjør det lettere å slipe ujevnt.

 2. […] kniver er gull, varer nær sagt evig, og må ikke koste allverden. Vi har tidligere understreket fordelene med et skjerpestål, i “tips og triks”seksjonen vår,  og dette er uvurderlig for å holde kniven skarp, […]

 3. Lasse sier:

  Gordon Ramsay lærer deg om knviv og stål

  http://www.youtube.com/watch?v=syvvxx3eGpI

 4. Kristine sier:

  Alle med sans for skarpe kjøkkenkniver bør spandere på seg en skikkelig slipejobb en gang i året. Det er virkelig verdt pengene, for uansett hvor flotte kniver du har og hvor ofte og bra du skjerper kniven din vil den bli sløvere og sløvere. Det finnes fortsatt noen få knivslipere igjen i landet, men de er ikke lette å finne. Bor du i Oslo-området kan du for eksempel bruke Skjerp Deg: http://www.skjerp-deg.no Anbefales!

 5. Osman Sabo sier:

  Noen tanker om diverse «idiotsikre» slipemetoder? Type: keramikkruller, ymse fjærbeastede v-formede slipere osv.. ?

 6. Irma sier:

  ref tidl innlegg og rerdveit nasj.budsjett, bare 10 i rabatt: Siden det nesten ikke finnes slike biler i Norge er det ne5 en ypperlig anledning e5 rette pe5 dette, ved e5 sette CO2-avgift komponenten ned med 85%, svarende til innholdet av resirkulerbart etanol! Det er jo det eneste logiske om man mener alvor med CO2 utslipp. – se5 da mente man ikke alvor med CO2 utslipp?- enkelte diesel-biler fikk jo 30-50 i rabatt- og hva med HYBRID-biler som ge5r elektrisk i byene, her var det HELT stille, de er fortsatt DYRERE enn de var ff8r omleggingen- se5 da mente man ikke alvor med CO2 utslipp her heller?Skuffende, jeg antar du ble nedstemt!