Bergen matfestival 11. - 13. september 2009

Bergen matfestival 11. - 13. september 2009

Bergen matfestival (11. – 13. sept.) er i gang. Her er det bare å smake seg gjennom, de fleste er veldig rause med smaksprøvene. Og tro meg, det er en del ting du bare blir nødt til å handle etter å ha smakt på dem. Dette vil du ha med deg, enten du er spesielt interessert i råvarer og økologisk produksjon, eller du bare er glad i mat. Dessuten bør vi rent prinsipielt støtte de lokale småprodusentene som gir oss litt mer å velge i enn Rema! Anbefaler også å ta med de brosjyrene som mange av gårdsprodusentene deler ut. Her er det mange tilbud utover kun maten. Flere av stedene tilbyr også opplevelsesturisme, og aktiviteter for barn og voksen.

Anbefales:

 • Er du sulten, stikk innom Fykse 70/6 og kjøp en Turinger-pølse, og ikke spar på sennepen.
 • Voss gardsslakteri er et herlig tilskudd til økologisk produsert kjøtt på vestlandet. Prøv noen av pølsene, og ta med prislista. Snart har de nettside hvor du kan bestille kjøtt direkte fra slakteriet!
 • Vossabia whiskeyhonning er en vinner – jeg spiser det med skje 😉 Ringblomstsalve er glimrende aftershave, og veldig god for sart barnehud.
 • Lammekjøttbollene til Haugen gardssmat er helt suverene. Du får en smaksprøve – og du kommer til å ta med en pakke hjem. Ferdig tapas!!
 • Kandal sin kjerull er veldig bra pålegg, om du liker sånt. Koteletter av kje er allerede i fryseren og skal prøves!!
 • Eplejuicen fra Ulvik frukt og cideri kåres til den beste av alle på festivalen. Be om å få smake på råsaft av eple. Det smaker helt fantastisk, da det er rett fra pressen uten pasteurisering. Den holder desverre bare 3-4 dager i kjøleskap og selges kun i 5-liters kartonger. Den syrligtse eplejuicen anbefales som en god nummer to, etter råsaften!
 • Går du innerst ved bryggene er noe av det første du møter på en baker. Kjøp et grovt, langhevet Mariannebrød!

Husk kontanter! Ennå er det veldig mange som ikke har kortterminal, og kioskene langs bryggen har som policy å ikke la folk ta ut kontanter under festivalen (!).

Matglade kan glede seg til flere arrangement i høst:  Smaksakte festivalen i Aurland, og plommefestivalen i Hardanger.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tagged with:
 

2 Responses to Bergen Matfestival 09

 1. Lasse sier:

  Ser virkelig frem til dette, skal bort å velte meg i bondemat senere. SAUSAGE!

 2. […] takk til alle som besøkte oss på Bergen matfestival! Veldig kjekt å høre alle tilbakemeldingene fra dere som har prøvd produktene våre! Og veldig […]