Blomkålpure
Blomkålpuré er restauranttilbehør som er veldig enkelt å lage hjemme

Blomkålen er i sesong fra juli til oktober, og det betyr at norsk blomkål er godt og billig for tiden, og det er ingen grunn til å ikke utnytte det. Blomkålpuré er typisk tilbehør man får på restaurant, men ikke like vanlig på middagsbordet. Det er tull, det er egentlig forferdelig enkelt å lage selv, og oppskriften kan varieres etter hvordan du vil lage akkurat din puré. Variasjonene er uendelige, og kom gjerne med innspill i kommentarfeltet, et par stikkord kan være Parmesan, trøffelolje, hvitløk eller vanlig løk.

Blomkålpuré er fjongt og smaker veldig godt som tilbehør til lam, som tilfeldigvis har sesong samtidig. Ellers er kombinasjonen kamskjell og blomkålpuré nesten for en klassiker å regne etterhvert. Under er en grunnoppskrift som er svært enkel:

Oppskrift på blomkålpuré:

Kok blomkålen god og mør i fløte evt melk
Kok blomkålen god og mør i fløte evt melk

1-2 dl fløte/evt melk

1 blomkål

Smør

Salt og pepper

Del blomkålen i biter, ha litt olje i pannen og varm blomkålen forsiktig. Ønsker du løk eller hvitløk i, ta dette i nå. Når blomkålen har mistet litt fuktighet heller du på fløte/ melk og lar det hele koke til blomkålen er ordentlig mør. Pass på at du ikke bruker for mye væske, blomkålsmaken vil lekke ut i væsken, og du vil ikke kaste noe av den smaken.

Når blomkålen er mør, hiv i litt smør, og kjør det hele til puré med en blender eller en stavmikser. Smak til med salt og pepper, og om du har godt tid eller fint besøk, press gjennom en sil for helt jevn pure.

Restaurantmat hjemme med null arbeid.