Verdens raskeste eggerøre?
Kan en espressomaskin lage eggerøre, og går det i så fall i espressofart? Om det er mulig, smaker den godt eller kaffe? Vi allerede vist hemmeligheten bak verdens beste eggerøre, men ideen om at en espressomaskin kunne egne seg til eggerøring er for god til ikke å få bekreftet. Prompte. Har du noensinne har vært på jakt etter unnskyldninger for å finne frem igjen espressomaskinen din, eller kjøpe en splitter ny, så følg med her.
Dette er alt du trenger:
Oppskrift på 30 sekunders eggerøre:
Espressomaskin med steamer
3 egg
Salt og pepper.
En melkemugge.
Knekk eggene i melkemuggen, og rør dem rundt med en gaffel.
Sannhetens time er kommet. Om dette går galt går hvertfall espressomaskinen ned med flagget til topps.
Det er bare å sette steameren i eggeblandingen og gi bånn gass, så får det briste eller bære:
Etter hvert forandrer lyden seg, og man merker at noe er på gang i muggen.
Eggene setter seg, og suksessen er et faktum. Eggerøre lages i en espresso-steamer på rundt 30 sekunder! Pass på å tørk av steameren med et papir og en våt klut med en gang du er ferdig. Øvelse vil nok gi enda bedre temperatur- og konsistens-kontroll. den største utfordringen var faktisk å få tatt bildene. Det er bare å helle verdens raskeste eggerøre ut av melkemuggen, røre litt rundt og salte og pepre. Luftig, saftig og bedre enn de fleste eggerører. Fantastisk!
EDIT: Khymos.org plukket opp dette tipset og var tydeligvis litt mer behersket når han forsøkte. Det resulterte i en video, og vi stjeler den til vår post også. Her er video av verdens raskeste eggerøre:


6 Responses to Verdens raskeste eggerøre?
Tips og triks
Frukt og grønnsaker
Bør oppbevares hver for seg. Frukt som modnes skiller ut stoffet etylen som som kan forvitre dine grønnsaker.Siste kommentarer i bloggen
- Arnt Bless til Hvordan lage pancetta (bacon)
- Hanne Önen til Enkel, saftig, grillet kylling
- Julie Henriksen til Spis mat, ikke for mye, mest planter
- Thor Erik Just Olsen til Norske matblogger
- Haakon til Hjemmelaget majones på to minutter
- Kristine til Lammelår på fransk – med ramsløk
- Morten til Hvordan lage pancetta (bacon)
- Fred Ivar Wilhelmsen til Hjemmelaget majones på to minutter
- Arne Svendsen til Snacksy scampi
- Magne til Hvordan lage pancetta (bacon)
Mest lest
- Hjemmelaget majones på to minutter
- Hjemmelaget eggesalat: billig, enkelt og supergodt
- Snacksy scampi
- Ovnsbakte grønnsaker, en vintervinner
- Hvordan lage pancetta (bacon)
- Verdens beste tomatsaus
- Slik brygger du øl på kjøkkenbenken
- Blomkålpuré
- Hvordan lage Risotto (grunnoppskrift)
- Ertepuré - enkelt luksustilbehør
Våre anbefalinger
Fantastisk! Dette skal jeg prøve 🙂 Dere kommenterer det ikke, men jeg vil tro at det er en fordel å tømme steameren for vann slik man gjør når man skal steame melk så ikke eggrøren blir for våt?
Jeg tømte steameren ja, amatørmessig å ikke evne det, men det var sent på kvelden, og jeg var oppglødd i gjerningsøyeblikket.
Må igjen få understreke enkelheten i dette. Det er ikke noe søl eller gris. Fort gjort å tørke opp, og tar kortere tid enn en cappuccino.
Sørg for å sende baristaen/din lokale kaffebar på «kurs», og krev fersk eggerøre neste gang du er på kaffebar.
Ordentlig mat på kaffebar, det høres jo ut som en kampsak i mine ører.
Ahahahahaha, dette var rett og slett hysterisk morsomt. Fopp sa det og så satt eggerøren som en klump i mugga. Litt røring med gaffel, og perfekt kokt eggerøre på fatet 😎
Bønes-bacon, og Silvia-røre FTW!!! (Noen fordeler må det være med hjemmekontor ;))
Hej Anna!Tak for en super lækker blog, det er altid inspirerende at følge dig.Jeg er ikke klar over, hvordan salget her foregår, men jeg kunne godt tænke mig, at købe stiletterne fra Bianco for 150 kr.Hilsen Maria:)
[…] polkøen må du med sannsynlighet innse at du og er en vinnørd. Men etter poster som denne skjønner man at man ihvertfall ikke er alene om å være litt vel interessert. Dagens vin, […]