Husker du navnet på denne…
…i polkøen må du med sannsynlighet innse at du og er en vinnørd. Men etter poster som denne skjønner man at man ihvertfall ikke er alene om å være litt vel interessert. Dagens vin, Veronique Gunther-Chereaus Chateau de la Gravelle Grand Cuvee Don Quichotte Muscadet de Sevre et Maine Sur Lie 2002 (eller Don Coyote som jeg kaller den), er et riktig kupp av en vin. Den har vært utsolgt en stund i 2000-årgangen som var strålende, nå er den tilgjengelig igjen i 2002-årgangen uten at det endrer noe. Bedre hvitvin til kr. 129,90 kommer ihvertfall ikke jeg på i farten. Nydelige mineraler og framragende sitruspreg, elegant og lang. Best av alt: kjøp en kasse. Den lagrer virkelig godt i årevis.
Vinen er en AOC Muscadet fra Loiredalen i Frankrike. Det er det vulkanske jordsmonnet i området som sørger for den flotte mineraliteten, druen heter forvirrende nok Melon de Bourgogne som igjen er noe annet enn Muscatel, Muscat og Moscato (og Bourgogne for den del). Prøv vinen likevel om dette forsøket på en oppklaring bare framstod irriterende.
PS. Den må nok dessverre bestilles, enten i butikk eller på nett. Det siste er ihvertfall lett. Vent noen dager til, så er neste parti tilgjengelig (nørdene har allerede forsynt seg).

Tips og triks
Du kan fremskynde modningen
til avocadoer med å legge de i en plastpose sammen med et eple, en banan eller en pære.Siste kommentarer i bloggen
- Arnt Bless til Hvordan lage pancetta (bacon)
- Hanne Önen til Enkel, saftig, grillet kylling
- Julie Henriksen til Spis mat, ikke for mye, mest planter
- Thor Erik Just Olsen til Norske matblogger
- Haakon til Hjemmelaget majones på to minutter
- Kristine til Lammelår på fransk – med ramsløk
- Morten til Hvordan lage pancetta (bacon)
- Fred Ivar Wilhelmsen til Hjemmelaget majones på to minutter
- Arne Svendsen til Snacksy scampi
- Magne til Hvordan lage pancetta (bacon)
Mest lest
- Hjemmelaget majones på to minutter
- Hjemmelaget eggesalat: billig, enkelt og supergodt
- Snacksy scampi
- Ovnsbakte grønnsaker, en vintervinner
- Hvordan lage pancetta (bacon)
- Verdens beste tomatsaus
- Slik brygger du øl på kjøkkenbenken
- Blomkålpuré
- Ertepuré - enkelt luksustilbehør
- Hvordan lage Risotto (grunnoppskrift)
Våre anbefalinger