En sikker vinner
Dagens anbefaling(er) kommer igjen fra Italia og Piemonte. Dette er ikke helt uten grunn, for Italia er et veldig artig land (på mange måter). Regionalt særpreg er et stikkord når det gjelder vin så vel som mat, i tillegg har Vinmonopolet et stort utvalg av bra Italienske viner til en fornuftig pris.
Vajra Langhe Rosso 2007 (G.D. Vajra, Nr. 31236, 122,-) finner man praktisk nok i alle polutsalg. Smak og lukt gir assosiasjoner til kirsebær (blir du utfordret til å blindteste en vin som lukter og smaker kirsebær er Italia et «safe bet»), den er saftig og fruktig men har samtidig bra med syre og tanniner. Dette gjør den til en ganske så anvendelig vin, bruk den gjerne til lyst kjøtt, pasta, pizza eller helt alene (altså uten mat).
Rødviner med betegnelsen Langhe Rosso har ikke de samme strenge kravene til råmateriale og innblanding av druesorter som Barolo, Barbaresco osv. Det betyr ikke nødvendigvis at Langhe Rosso er billigviner, enkelte av produsentene i området er ikke så glad i de strenge kravene som stilles til for eksempel en Barbaresco, og klassifiserer isteden noen av vinene sine som Langhe Rosso (såkalte «superpiemontesere»). Vajras Langhe Rosso inneholder flere forskjellige druesorter, hovedsakelig Dolcetto men vi finner også Barbera og i mindre grad Freisa, Nebbiolo og Pinot Noir.
Vajra Langhe Rosso er en vin som aldri svikter, den er god i årgang etter årgang. Et «wine for dummies» type tips til slutt: Finn gode produsenter som Vajra, sjansen er stor for at resten av vinene de lager også er bra og at de er gode hvert år. Hvorfor ikke også prøve Vajras Moscato d’Asti (G.D. Vajra, Nr. 46669, 132,-), en søt, alkoholsvak og lett musserende vin (passer for eksempel myyye bedre til jordbær enn Champagne eller «Champagne»).

4 Responses to En sikker vinner
Legg igjen en kommentar Avbryt svar
Tips og triks
Gi knivene dine livet tilbake
med en rimelig, rund, kermiske bryne fra IKEA. Den koster bare 69 kroner, men gjør underverker. Alternativet er å bruke 299 kr. på skarpekniver.noSiste kommentarer i bloggen
- Kristine til Lammelår på fransk – med ramsløk
- Morten til Hvordan lage pancetta (bacon)
- Fred Ivar Wilhelmsen til Hjemmelaget majones på to minutter
- Arne Svendsen til Snacksy scampi
- Magne til Hvordan lage pancetta (bacon)
- Ole Olsen til Speket andebryst (tørrsaltet)
- Ingrid De Long til Video: hjemmelaget majones på to minutter
- Svein Ringstad til Breiflabb sous vide.
- i need a cheap car til Skrell egg uten å skrelle
- Jørnhild V til Er natriumnitritt farlig?
Mest lest
- Hjemmelaget majones på to minutter
- Hjemmelaget eggesalat: billig, enkelt og supergodt
- Snacksy scampi
- Ovnsbakte grønnsaker, en vintervinner
- Verdens beste tomatsaus
- Hvordan lage pancetta (bacon)
- Slik brygger du øl på kjøkkenbenken
- Blomkålpuré
- Ertepuré - enkelt luksustilbehør
- Blomkålsuppe fra grunnen av
Våre anbefalinger
Først og fremst, velkommen til gards Geir! Jeg liker veldig godt de små dryppene av «vin for dummies» siden min kunnskap om vin er mer hullete enn en markspist sveitserost.
For å teste ut denne satte jeg den på den største prøven noen vin kan bli utsatt for, nemlig en grandios FIFA-kveld. Uten å skulle gi meg inn på noen analyser så vil jeg si at vinen var veldig lett-drikkelig og stod veldig fint på egne bein.
Så satser jeg på at du og Thestig deler ut såpass med kunnskap at jeg om 10-12 mnd kan komme med en bedre analyse.
Ikke for å svare for Geir men det er jo det jeg gjør
Tenkte kanskje vi burde parre noe vin med dine etterhvert savnede ‘fete fredager’? Posten ‘vin til fett’ kan bli bra.
Hahahahaha, for en brilliant idé! Og fet fredag må få mer kjøtt på kroppen. Får gratinere noe igjen snart
Knall ide. Leste forresten akkurat en veldig «interessant» artikkel om matching av vin og klassisk musikk. Kanskje vi bør svare med en artikkel om å matche vin og dataspill?