Matvalg mars: Barn og mat.
I det øyeblikket du får utdelt et, så blir barn de viktigste i livet . En av de viktigste tingene for dem er å spise riktig, og i et noe forsinket matvalgtema for mars så tar vi opp barn og mat
Som vanlig står man fritt innen for tematikken, men om ikke annet så for å sette tonen, overlater vi ordet til ingen ringere enn Jamie Oliver:
“I wish for your help to create a strong, sustainable movement to educate every child about food, inspire families to cook again and empower people everywhere to fight obesity.”
“Every child should be taught to cook in school, not just talk about nutrition all day. Good food can be made in 15 minutes. This could be the first generation where the kids teach the parents.” – Jamie Oliver
En video og et budskap som strengt tatt kunne vært bestilt av matvalg 2010, men det er den altså ikke. Vi er flere som tenker i samme baner, og verdensendringene er i gang.
Vil du ta opp hvordan man får barn til å spise grønnsaker, hvorfor restauranter alltid tror at barn ikke har smaksløker, eller bare at absolutt alle ferdigmatprodusenter tilsynelatende går inn for å lokke barna våre i fett, sukkersalt og tilsetningsstoffer så er det opp til deg. Matvalg 2010 skal sette fokus på tema, innholdet er opp til hver enkelt
Nå er det din tur å bidra.

9 Responses to Matvalg mars: Barn og mat.
Tips og triks
Når du lager mat:
Prøv å holde en hånd "ren", og bruke den andre til det du blir skitten av. Slik har du en hånd som kan åpne skuffer, skapdører, og finne ting du trenger. Eller ta tak i toåringen som er på vei ut døren.Siste kommentarer i bloggen
- Arnt Bless til Hvordan lage pancetta (bacon)
- Hanne Önen til Enkel, saftig, grillet kylling
- Julie Henriksen til Spis mat, ikke for mye, mest planter
- Thor Erik Just Olsen til Norske matblogger
- Haakon til Hjemmelaget majones på to minutter
- Kristine til Lammelår på fransk – med ramsløk
- Morten til Hvordan lage pancetta (bacon)
- Fred Ivar Wilhelmsen til Hjemmelaget majones på to minutter
- Arne Svendsen til Snacksy scampi
- Magne til Hvordan lage pancetta (bacon)
Mest lest
- Hjemmelaget majones på to minutter
- Hjemmelaget eggesalat: billig, enkelt og supergodt
- Snacksy scampi
- Ovnsbakte grønnsaker, en vintervinner
- Hvordan lage pancetta (bacon)
- Verdens beste tomatsaus
- Slik brygger du øl på kjøkkenbenken
- Blomkålpuré
- Hvordan lage Risotto (grunnoppskrift)
- Ertepuré - enkelt luksustilbehør
Våre anbefalinger
Hurra! veldig bra tema. skal begynne å skrive med en gang
Flere som er opptatt av det samme Healthy Child Healthy World: Take On the April Eat Healthy Challenge!
Hei! Jeg kom over denne bloggen via en artikkel i siste Maison mat & vin. Jeg har skrevet en del om mitt «Prosjekt hjemmelaget mat», blant annet et innlegg om mat og barn – helt uten at jeg visste om denne bloggen. Her har dere linken, selvom det er muligens er litt på siden av det dere spør etter her.
Uansett et viktig og spennende tema, som er viktig å ta opp.
http://husetpaaplanen.blogspot.com/2010/03/mat-og-barn_09.html
Hej! Härligt, jag blev orolig att Mars-temat kommit på villovägar! Mitt bidrag finns nu uppe på FoodAndtheCity
Her http://boefjerding.blogspot.com/2010/03/matvalg-2010-mars-born-og-mat.html
(håpar april-tema er noko eg kan/meiner noko om…)
Her er mitt bidrag; http://trineblogg.blogspot.com/2010/03/matvalg-2010-mat-og-barn.html
Trine 😉
Selv om vi har tippet over i april, har jeg skrevet noen ord om barn og mat. De finnes her:
http://e-stoff-fri.blogspot.com/2010/04/jamie-olivers-food-revolution.html
Lovlig sent, men jeg har skrevet om barn og (reste)mat her:
http://restemat.blogspot.com/2010/04/matvalg-2010-barn-og-restemat.html
[…] Tema for Matvalg 2010 i mars er ”Mat og barn”, et tema jeg mener mye om og som jeg selv mener jeg har gode forutsetninger for å uttale meg […]