Alle liker hjemmebakt brød bedre enn brød fra Kiwi eller Rema, men mange av oss gidder likevel ikke sette en brøddeig.
Denne oppskriften har som mål å ugyldiggjøre alle argumenter mot brødbaking; det er ikke vanskelig, det er ikke slitsomt, og det tar ikke lang tid. Nåja, litt tid tar det, men det er tid man kan bruke på noe annet enn å bake brød, for dette brødet baker seg selv mens du gjør noe annet. Du behøver ikke engang elte deigen, ja, det er faktisk ikke mulig å elte denne brøddeigen, og det er derfor det kalles latmannsbrød. Denne oppskriften er til 4 solide og svært saftige brød slik at vi latsabber ikke behøver å bake brød så fryktelig ofte.

Du trenger:

2 pakker grovbakstmel
2 pakker tørrgjær
4 toppede teskjeer salt og ditto sukker
1 pakke solsikkekjerner
250 gram hasselnøttkjerner eller valnøtter
1 dl olivenolje eller annen olje
18 dl lunkent vann

Bland det tørre i en stor bolle. Tilsett vann og olje, og rør godt rundt med en stor sleiv. Deigen skal ikke bli så fast at du kan elte den; du må ikke under noen omstendigheter tilsette mer mel eller ta deigen ut av bollen for å elte den! Rør rundt i deigen til den har konsistens som havregrøt, og dekk til bollen med plastfolie. La deigen heve i 40 minutter eller deromkring.

Du trenger 4 brødformer. Disse må smøres virkelig godt for at denne sørpete deigen ikke skal sette seg fast, vær skikkelig raus med smøret.

Når deigen har hevet må du røre rundt noen gangen med sleiva for å få luften ut av deigen. Deretter øser du en klatt deig oppi hver brødform, drysser mel på toppen og presser brøddeigen ned i formene. Deretter strøs enda mer mel på brødemnene, nok en gang er raushet stikkordet; du skal dekke brødene med plastfolie mens de hever en siste gang, og siden dette er en usedvanlig klissete deig må man bruke mye mel for å i det hele tatt få av plastfolien når brødene er ferdig hevet.

La herligheten heve i 35 – 45 min, dusj brødene med vann og stek 50 minutter på 220 grader. Avkjøles på rist.