Ordentlig pizza med ananas og bacon

Ordentlig pizza med ananas og bacon

Tor Erik postet for en tid tilbake en oppskriftserie han kalte verdens beste frossenpizza. Det er to feil i den posten som tvinger meg til å skrive denne. For det første er ikke pizzaer så tynne og flate, det heter flatbrød. Og for det andre, vi vet jo alle at ananasen er fruktens svar på bacon. En pizza uten denne magiske sydhavsfrukten er en pizza uten sjel.

Deler du min oppfatning om hvordan en pizza snekres så skal du nå få oppskriften på en perfekt fet fredag.

 • 3 dl lunket vann
 • 4 ss olje
 • 10 dl mel
 • 1 ts salt
 • 1 ts sukker
 • 50 g gjær

Begynn med å røre ut gjære din i halvparten av vannet og tilsett litt sukker. La dette stå i 10 minutter, har blandingen begynt å skumme lever gjæren din og du er good to go. (Skulle det motsatte være tilfelle, hiv ut blandingen og prøv igjen).

Fremgangsmåten er lik den du fulgte på Christine sine fantastiske boller. Tøm mesteparten av melet i en bolle. Bland inn sukker og salt. Lag en grop i midten og hell i det bløte. Jobb sammen deigen med en tresleiv og tilsett mel til deigen ikke lenger er klissete. Og så er det bare å elte til krampen tar deg. Ca. 12 minutter.

Ananas er fruktens svar på bacon

Sett deigen til heving i bakerovnen (bare skru på lampen) i en time. Når det er litt tid igjen begynner du på fyllet. Vi går ikke for Tor Eriks Grünerløkkavariant, men kjører god gammeldags norsk modell.

 • Kjøttdeig
 • 2 poser tomatsaus
 • rødløk
 • paprika
 • ananas
 • ost til gratinering
 • basillikum
 • hvitløk

Steik kjøttdeig, tilsett rødløken og papriaken. Tilsett tomatsausen og fresh den opp med litt basillikum og hvitløk. Går heller ikke av veien for litt chili. La det kose seg i pannen i fem minutter etter det koker opp, tilsett anansen mot slutten.

Ta deigen ut, og elt den i et minutt. Kjevl ut deigen slik at den passer noenlunde opp i langpannen din. Legg deien oppi og gjør den siste tilpassingen ved hjelp av et melkeglass (aller helst et havliterglass om du har det).

Strø ost over bunnen din, så legger du på kjøttblandingen og selvfølgelig mer ost oppå. Avslutt det hele med noen deilige bacon.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tagged with:
 

3 Responses to Fet fredag, deep pan pizza

 1. Rune sier:

  «For det første er ikke pizzaer så tynne og flate»… altså, ikke misforstå, jeg kan glede meg over en deep pan pizza i ny og ne – og det skal jeg med denne – men det er jo gamlisungdommen som snakker her. Server du den med potet til? 😉

  • Lasse sier:

   Gamlisene har levd lenge og har høstet mye livserfaring, man bør lytte når de koker. Er ikke sikker på kokte poteter, men hva med en liten skål med chips?

 2. Lucas sier:

  Potet til? Vel, jeg bruker faktisk potet i deigen når jeg lager deep pan pizza. sjekk ut denne på bloggen min: http://www.diggmat.com/2009/05/deep-pan-pizza-pizza-pa-chicago-vis-her-er-en-oppskrift/