Torsk, rosenkål med pancetta, chorizo og persille, pastinakkpuré, ertepuré

En rask fiskemiddag, som smaker luksus. Masterchef-gutta hadde vel gitt meg pes for at det var minst ett tilbehør for mye, men jeg synes disse går veldig godt sammen 🙂 Husk å la fisken ligge i kjøleskapet til du skal begynne å tilberede den. Du savner kanskje noe saus her, men ta det med ro, det trenger du ikke. Det blir en god smørsjy i pannen du mer enn gjerne kan tømme over fisken, og ikke noe av tilbehøret er «tørt».

Verdens beste rosenkål har vi allerede oppskrift på. Jeg lager her en variant hvor jeg legger til chorizo og persille. Det står veldig godt til fisken. Her kan du også legge til kastanjer om du vil. Denne rosenkålen er også strålende tilbehør til andre retter av kjøtt og fisk. Tor Erik deler den opp, men her er det bare å smake deg fram til hva du synes er best.

Rosenkål
Rosenkål med pancetta, chorizo og persillePastinakkpuréErtepuréTorskefilet med estragon

Klikk for større bilder

Oppskrift på torsk med verdens beste rosenkål, pastinakkpuré og ertepuré
Denne oppskriften er for 4 personer. Tid: Ca. 40 min.

Torsk
1 kilo torskefilet (eller i alle fall 200 g. per pers.)
Estregon
Salt og pepper
Litt olivenolje
Smør
Litt sitron

Pastinakkpuré

Rosenkål med bacon, chorizo og persille (evt. kastanjer)
1 pakke fersk rosenkål, eller enda bedre på stilk

1/2 Chorizo Picante, eller annen type. Evt. Serrano-skinke
Nøytral olje til steking
200 g Pancetta eller bacon
Fersk persille (typisk i pose på innvandrerbutikk)
(Kastanjer)
30 g smør
Salt og pepper
1 dæsj hvitvin hvis du har
Lime

Ertepuré

Begynne med pancetta og chorizo, som du skjærer i terninger. De skal stekes i olje til de er passe sprø, men ikke for hardt stekt. Bruk en stor nokgryte/panne til at du kan romme kålen etterpå. Når bacon er ferdig blander du i en dæsj vin, og evt. kastenjer (knuses med sleiv i gryta). I mens pancetta surrer tar du rosenkålen. Rensk vekk sorte og skadede blad, skyll og skjær et hakk i enden. Kok i lettsaltet vann til møre, men litt motstand i midten. Smak, men ikke brenn ganen før hovedretten 😉 Vend inn mør rosenkål og halvparten av persillen, og gi en raus omgang med pepperkverna. hold under lokk. Baconet gjør mest sannsynlig at du ikke trenger å salte. Ved servering presser du over litt lime, og vender og drysser over resten av persillen.

Mens rosenkål koker, går du over på pastinakken: oppskrift på pastinakkpuré

Skjør torskefilet i porsjonsstykker. Legg i ildfast form, risle med olivenolje, kvern over pepper og strø over litt fingersalt og estragon. Skjær et par skiver ekte smør og legg på toppen. Det må være såpass . Stekes i ovnen på 180 grader i ca. 15-20 min. Bruk et steketermometer om du vil, og la den nå 55 grader.

Ertepuré er det raskeste å lage, så den finner du rom til et sted underveis.

En god, sunn og delikat middag venter! Like bra til hverdag, som fest. Mos gjør også at ungene lettere faller for retten.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tagged with:
 

3 Responses to Torskefilet møter rosenkål med pancetta og persille

  1. […] Torskefilet møter rosenkål med pancetta og persille […]

  2. […] Torskefilet møter rosenkål med pancetta og persille […]

  3. Susannie sier:

    Takk for god oppskrift. Jeg lagde torsk og ertepure. Til mandelpotet og stekt bacon. Ble nydelig 🙂