Colourful christmas
Lag din egen tacokryddermix (foto: Elin B Flickr)

Jeg har i mange år vært en poseslave og i likhet med mange andre nordmenn har tacokryddermixposene spilt en sentral rolle i kjøkkenet. Et av målene jeg satt meg når jeg ble med på ordentligmat var å kutte ned på poseveldet, å ta bedre kontroll over hva jeg stappet i meg.

Denne gangen var tacokrydderets time kommet.

For å komme i gang begynte jeg med å søke opp mixer på nettet og prøve de forskjellige mixene ut i heimens tacomiddager. Ingen traff blink, men alle føltes som om de var i nærheten av det min munn oppfatter som tacokrydder.

Nærmere undersøkelser viste at det var stort sett de samme ingrediensene som gikk igjen i de fleste mixene, noe som pekte på at det måtte være blandingsforholdet det stod på.

Etter nye runder med søking fant jeg en mix med et blandingsforhold som virket lovende. Antagelsen ble bekreftet når mixen ble prøvd i praksis. Du kan nå trygt pelme tacokryddermixposene med alt sitt salt og sære smakstilsetninger i nærmeste bossdunk.

Jeg har valgt å tilsette litt limeskall for bitterhet og limesaft for syrlighet. Jeg føler vi er farlig nær perfeksjon.
Denne mixen holder til 4-500 gram kjøtt.

  • kryddermix
    Finn frem krydderet og lag egen tacokryddermix
  • 2 ts Chili
  • 1 ½ ts Paprika
  • 1 ts Spisskummen
  • 1 ts Løk
  • ½ ts Salt
  • ½ ts hvitløk
  • ½ ts oregano
  • Cayenne og Sort pepper
  • Skall fra en kvart lime
  • 1 ts limejuice

Mål opp, mix sammen og inviter på tacofest.

Eller kanskje en deilig nachos?