Ordentligmat.no Ordentligmat.no
Search
Hjemmelaget majones på to minutter
Hjemmelaget majones på under 2 minutter er faktisk ikke bare mulig, det er enkelt.

Hjemmelaget majones på under 2 minutter er faktisk ikke bare mulig, det er enkelt.

Hjemmelaget majones er ikke vanskelig, og det er på listen over de tingene som man absolutt burde lage oftere. Som regel er det likevel forbundet med frykt for feiling, og mangel på tålmodighet.  Det må ikke være slik. Ordentlig hjemmelaget majones tar omtrent et minutt å lage. Vi liker at ting tar tid, men i dette tilfellet er det ikke noen grunn til å somle.

Majones lages av egg og olje. I tillegg har man salt, sennep,  krydder, sitron og/eller eddik i, men disse ingrediensene har med smak og preservering å  gjøre, mer enn selve majonesen. Det er emulsjonen mellom oljen og eggeplommen (væske) som skaper magien.

Oppskrift hjemmelaget majones:

2 dl solsikkeolje

Blandt alt utenom oljen  i beholderen.

Blandt alt utenom oljen i beholderen.

2 eggeplommer (romtempererte)

2 ss vann

2 ts sennep

2 ts hvitvinseddik

Salt

evt Pepper.

Vi velger solsikkeolje fordi den er nøytral i smaken, vær veldig forsiktig med extra virgin olivenolje (EVOO) ettersom det setter en kraftig smak på majonesen. Bruk en sennep du liker, men tradisjonelt er Dijon en klassiker. Smakstilsetningene er selvsagt helt åpen, og f.eks hvitløk gjør dette til en oppskrift på hjemmelaget aioli.

Så til revolusjonen: vanligvis lages majones ved å blande alle ingrediensene med unntak av oljen, og så helle i oljen i en tynn stråle under visping. Dette er viktig for at ikke ingrediensene skal skille seg, men det finnes en mye smartere måte å gjøre dette på:

Sett i stavmikseren og hell på oljen. La eggene sette seg i bunn

Sett i stavmikseren og hell på oljen. La eggene sette seg i bunn

Hell alle ingrediensene (unntatt oljen) i en høy og smal beholder. Sett stavmikseren i bunn og hell over oljen forsiktig, (grunnen til å helle forsiktig er at man sparer ventetid etterpå). Oljen er lettere enn de andre ingrediensene og legger seg på toppen.  Stavmikseren står i bunnen av beholderen og vil vispe egg for det meste, men litt og litt olje… Samme prinsipp, samme regler, men betydelig enklere.

Deretter er det bare å gi gass på stavmikseren, og etter som man ser at emulsjonen starter så løfter en litt på stavmikseren. Noen stavmiksere ordner dette selv ved å skape undertrykk og sirkulasjon. 1 minutt senere er majonesen ferdig . Enkelt og greit.

Det er bare å finne sin favorittmajones, leke med ingrediensene og smaktilsetningene til du finner din perfekte versjon. Da blir det veldig fort slutt på butikkmajo i annet enn krisetilfeller hvor du ikke har egg.  Et par smaksforslag er trøffelolje, karri, pepper, kraft  eller Wasabi. Du er sjefen over din egen minuttmajones.

Prøv for eksempel eggesalat med hjemmelaget majo.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly

arrow85 Responses

  1. 60 mos ago

    Oioi. Snasent! Dette skal forsøkes i dag.

  2. Einar
    60 mos ago

    Fantastisk! Skal prøves :)

  3. 60 mos ago

    Mayo gir livet mening. Dette må prøves!

  4. Rune
    60 mos ago

    Pleier å bruke olivenoljem og skvise sitron istedet for eddik. Funker som faen det og :) Knuser du en krukke basilikum i en morter og legger til 1 moset hvitløksfedd eller to, så har du superdigg basilikum aioli!!! Men det er kanskje en egen oppskrift ;)

  5. Einar
    60 mos ago

    Som alltid i slike hjemmelaget-er-best-oppskrifter, er holdbarhet et viktig punkt. Ca hvor lenge holder grunnoppskriften seg i kjøleskap?

  6. 60 mos ago

    Jeg bruker min med god samvittighet i en uke, om det ikke er noe åpenbart galt med den. Skiller den seg pleier den å kastes.

    Det er likevel et vrient spm, det kommer an på mye:
    1. Råvarene selvsagt, er eggene gamle er vel ikke majonesen mye stole på.
    2. Eddik- og saltmengder (dette er konserveringsmidler). Syre hindrer salmonella feks. (sitron?)
    3. Lagring, står den ute i tre timer hver gang du spiser? Er kjøleskapet kaldt? er det lokk på boksen osv.
    4. ?? Sikkert andre ting som innvirker.

    Det er uansett ingen problem å halvere oppskriften om det blir mye på en uke.

  7. 60 mos ago

    Dette er basen og ikke minst trikset for hurtigmajo, smakstilsetninger, oljevalg og den slags finner folk best ut av selv.
    Vanlig olivenolje (eller 1/3) og hvitløk er knall, jeg synes personlig ofte basilikum-aioli blir litt voldsomt.

  8. Mona Halland
    59 mos, 3 wks ago

    Dette var en genial fremgangsmåte, fikk perfekt majones! Men, jeg sliter med å finne riktig olje. Synes ikke min majones smaker noe godt og tror jeg bruker feil olje.

    Sist brukte jeg solsikkeolje (first press) og det ble også for markant smak. Kan noen gi konkret forslag på nøytral olje som fungerer i majones?

  9. Mona Halland
    59 mos, 3 wks ago

    Fantastik enkel og bra fremgangsmåte. Fikk majones med perfekt konsistens.

    Jeg sliter mer med smaken og bruker trolig alltid feil olje. Sist brukte jeg solsikkeolje (første pressing) og den var nok for markant i smaken.

    Er det noen som kan gi tips om en olje som fungerer, en olje som kanskje gi litt god smak, men som ikke dominerer.

  10. Tor Erik
    59 mos, 3 wks ago

    Her er et par innspill og takket være at dette er gjort på 2 minutter trenger det ikke bli et prosjekt:
    1. Finn en smaksnøytral olje, førstepressinger er mer smak en de «kjipere» variantene. Solsikke. soya eller tilsvarende.
    2. Lag majones med bare olje, eggeplomme, salt og lunkent vann (en plomme / en dl olje, ikke overdriv. Slik er du sikker på at det er olje som evt lager den smaken du ikke liker.
    3. Om du nå har funnet ut at oljen er ok, del majoen i fire eller flere, tilsett smaksingredienser og finn ut hvor det du synes gir usmak ligger.

    Verdt et forsøk hvertfall

  11. Eva Vatne
    59 mos, 3 wks ago

    Majones:
    1 helt egg – salt – pepper – sitron og RAPSOLJE. Ellers samme fremgangsmåte.

  12. Mona Halland
    59 mos, 2 wks ago

    Det var et godt tips, prøver til helga. Kan godt være at jeg har tatt for mye sitron eller sennep. Får jobbe meg frem til min smak.

  13. Eva Vatne
    59 mos, 2 wks ago

    itron

    .Jeg synes rapsolje er best,den er omtrent helt smakløs, og billig. Mye
    sitron.

  14. Anders
    59 mos, 1 wk ago

    Jeg pleier alltid å smake på oljen først, om den er det minste harsk vil det kjennes godt i den ferdige majonesen. Jeg pleier å bruke den billigste solsikkeoljen fra vanlig matbutikk, den er relativt nøytral i smak.

  15. Osman Sabo
    58 mos, 1 wk ago

    Har kjøpt stavmikser, og første forsøk gjennomført. Det ble mer eggesuppe enn majones. For kort miksetid? For kalde ingredienser? Tips?

  16. Osman Sabo
    58 mos, 1 wk ago

    Forsøk to: Skilte seg. For ivrig med løftingen?

  17. 58 mos, 1 wk ago

    Hei Osman
    Litt usikker på hva du har gjort «feil», men her er et par pekere:
    -Romtempererte ingredienser.
    -Pass på at eggene, sennepen og vannet ligger i bunn av beholderen, og oljen ligger oppå. Tyngdekraften tar hånd om det, men er du VELDIG uforsiktig så kan det blande seg, bare vent litt i så fall.
    -Sett stavmikseren på bunnen, kjør i vei og la mikseren skape en sentrifuge som trekker oljen ned i egget, og du vil se emulsjonen starte temmelig umiddelbart. Tilt eventuelt mikseren litt for å trekke inn mer olje. Etterhvert trekker du opp mikseren etter behov. og til slutt røre litt med en slikkepott e.l Det hele tar ikke mer 30 enn sekunder.

  18. wannabe husmor
    58 mos, 1 wk ago

    Jeg sliter også med smaken, men jeg tror jeg skal prøve din oppskrift helt nøyaktig. Konsistensen er ikke noe problem så lenge man har en god stavmikser og alt er romtemperert. Men hos meg liker de foreløpig Mmmmmmils mye bedre.

    Har du forøvrig laget Mojosaus? Jeg får det ikke til uten at det skiller seg.
    Beklager avsporing.

  19. Osman Sabo
    58 mos, 1 wk ago

    Takk for tips! Så det er ikke noe i veien for å løfte mikseren relativt fort når jeg først har fått emulsjon?

    Ved nærmere ettertanke er det mulig jeg glemte vann i siste forsøk.

  20. Baluba
    58 mos, 1 wk ago

    Etter utallige utprøvinger av forskjellige majoneser og oljer til å ha i, må jeg si meg enig – denne oppskriften er slik man lager en god majones!

    Olivenolje (som mange kokkeoppskrifter ber om) er som nevnt her altfor dominerende, om man ikke vil ha det slik med hensikt til noe spesielt.

    Men…solsikkeoljer som er ‘fine’, dvs. økologiske, eller ‘first press’ er altfor spesielle i smaken og gir en majones som smaker råtne nebbdyr…bruk en nøytral en.

  21. havardkr
    58 mos ago

    Jeg bruker en helt vanlig billig solsikkeolje fra eldorado e.l. og får gode resultater med det. Ofte kan eggeplommesmaken bli for dominerende, og da hjelper det med mer olje. Det går for øvrig fint an å mildne smaken litt med en klatt rømme til slutt. Ikke noe for puristene, men jeg synes ofte det gir et bra resultat.

    Meningsløst å bruke stavmikser til majones. Jeg bruker stålbolle og ballongvisp, og det har aldri vært noe problem uansett om eggene er kalde og oljen romtemperert, om jeg har sitronsaft eller eddik i. Den ene gangen jeg har opplevd at majonesen skilte seg var når jeg prøvde å bruke stavmikser.

  22. Tor Erik
    57 mos, 4 wks ago

    Du kan selvsagt vispe hvis du vil. Hovedtanken bak dette er at man kan lage en ukes forbruk av majones ekstremt hurtig og enkelt. I tillegg får man bonusen ved at den ikke skille seg.
    La meg gjette på at du helte i oljen i tynn stråle når du forsøkte med stavmikser?

  23. havardkr
    57 mos, 2 wks ago

    Nei, faktisk var det akkurat samme metoden som beskrevet over. Så den på et eller annet gammelt matprogram og tenkte jeg skulle prøve.

    Metoden er selvsagt ikke viktig, men jeg vil gjerne til livs den myten om at majones er så skummelt og vanskelig. Tenker på et lite eksperiment med å lage majones med gaffel, bare for showets skyld. :)

  24. 55 mos, 2 wks ago

    Hei! Jeg prøvde nettopp denne fremgangsmåten til å lage min første hjemmelagede majones og den ble kjempevellykket ! Hadde aldri trodd at det skulle være så enkelt og raskt gjort. Aldri mer butikkmajones! Jeg brukte rapsolje og eplecidereddik og synes det gav god smak. Takk for genialt tips!

  25. Tor Erik
    55 mos, 2 wks ago

    Ikke sant? det er nesten for godt itl å være sant. Jeg lager en uke i slengen og har i tett boks. Har ikke en gang kjøkken om dagen, men hjemmelaget majo likevel.

    Kan anbefale følgende «mildere» variant.

    Prøv bare en skje dijon og røkt salt(maldon) som smakstilsetning

  26. Per-Otto
    55 mos ago

    Jeg foretrekker å erstatte vannet med presset sitron.

  27. Balle
    53 mos, 2 wks ago

    Viktig dog å ikke gjøre dette i land hvor salmonella er vanlig, det vil si alle land unntatt Norge og Sverige.

    I utlandet bør man kjøpe pasteuriserte eggeplommer, som man kan bruke hvis man vil lage majones, aioli, bernaise-saus eller andre oppskrifter hvor eggene ikke blir nok varmebehandlet til å eliminere bort salmonella.

  28. Tor Erik
    52 mos, 3 wks ago

    Det er et kjempepoeng. Selvsagt er det viktig å kunne stole på eggene dersom de skal benyttes rå

  29. Einar
    52 mos, 3 wks ago

    I følge Alton Brown er det nok å sette majonesen på kjøkkenbenken i 4-12 timer. Syrligheten i majonesen er mest effektiv til å ta knekken på salmonella ved romtemperatur. Deretter er det bare å sette den i kjøleskapet.

    Kilde: http://www.youtube.com/watch?v=-gtTWkyIu3A

  30. Bernt
    49 mos, 1 wk ago

    Kan man bruke blender?

  31. 49 mos, 1 wk ago

    Kort sagt: Prøv!
    Litt lenger:
    Prinsipielt ser jeg ikke noe forskjell i den forstand at det man blender fra bunn og dermed oppnår samme effekten. Et spørsmål er hvorvidt du vil får begrensinger oppad og nedad ifht mengde. For mye kan lage en klump majo i bunn og olje på topp, for lite forhindrer det rette blandingsforholdet i den kritiske startfasen.
    Vi hører gjerne fra de som evt. tester med blender.

  32. 46 mos, 4 wks ago

    Så morro, jeg fikk det til! Hadde ikke sennep eller hvitvinseddik, men brukte en blanding av mest sitron/litt eplecidereddik + salt og litt pepper. Har knapt smakt majones før, så vet egentlig ikke hva det skal smake. Men kult å lage det likevel, det var jo så enkelt!

  33. 45 mos ago

    Hei:)

    Prøvde oppskriften din i dag.. hadde ikke hvitvinseddik og erstattet med balsamico og brukte rapsolje. Hadde i 2 store fedd hvitløk (raspa på den fine siden på rivjernet) før jeg helte oljen i tynn stråle mens jeg pisket for hånd. Utrolig digg!!!! Har spist med pepperbiff og saltkokte poteter.. Yum! Takk for rågodt tips, aldri mer kjøpemajo her i huset!
    -Anja-

  34. Tor Erik
    44 mos, 2 wks ago

    Hei
    Poenget med denne posten var metoden, ikke nødvendigvis ingrediensene, men supert at du er på hjemmemajones-kjøret!

  35. Gaute
    43 mos ago

    La eggene ligge i kokende vann i 1 minutt først.Dette vil ta seg av eventuell Salmonellasmitte, ifølge et dansk (DR.DK) mat-/hageprogram.

  36. Lars Rune
    42 mos, 3 wks ago

    Har aldri lagd majones før – alltid trodd det var vanskelig. Brukte «vanlig» gammeldags håndmixer, vanlig vid bolle og billig solsikkeolje og det satt som ei kule på første forsøk, fin konsistens og god smak – blir nok kun i nødsfall at det kommer kjøpemajones i huset heretter. Takk for glimrende tips!

  37. Liv
    42 mos, 3 wks ago

    Fantastisk! SÅÅÅÅ enkelt og godt!
    Har ikke lagd mayo før, litt pga at det virket så arbeidskrevende, men detta kan jeg greie, ja :)
    Nå skal jeg lage eggesalaten jeg også fant oppskrift på her :)

  38. Liv
    42 mos, 3 wks ago

    Fantastisk! SÅÅÅÅ enkelt og godt!
    Har ikke lagd mayo før, litt pga at det virket så arbeidskrevende, men detta kan jeg greie, ja :)
    Nå skal jeg lage eggesalaten jeg også fant oppskrift på her :)
    Veldig kjekt nettsted, dette.

  39. Hedda
    40 mos, 3 wks ago

    Tusen takk for genial fremgangsmåte! Ble full klaff på første forsøk her. Bruker mye majones, og hadde jeg visst at det kunne gjøres så enkelt så hadde jeg definitivt gjort det for lenge siden. Jeg brukte en eddik med estragon og fikk en nydelig smak.

  40. 39 mos, 1 wk ago

    Vi har testet denne metoden i to ulike kjøkken og med to ulike stavmiksere (min er f.eks. en ganske OK Braun).

    Erfaringen så langt, er at dette klaffer ca. en av fire ganger. Avhengig av hvor fancy olje man investerer i selvfølgelig, kommer det altså på rundt hundrelappen for en liten batch Aioli.

    For å gjøre det verre, har det blitt en besettelse for meg, og gjenstand for en god del ødelagt humør. Ligger på rundt 20-25 forsøk nå.

    Kommer aldri under noen omstendigheter til å bruke denne metoden igjen. Da vil jeg risikere å knuse mer enn et par egg. Grrr.

  41. 39 mos, 1 wk ago

    Hei storm.
    Kjipt at du ikke får det til, og jeg mener ikke å fornærme deg på noe vis når jeg sier at det må være noe du gjør feil.
    Har du sett videoen jeg la ut?
    http://ordentligmat.no/2011/02/video-hjemmelaget-majones-pa-to-minutter/

    Jeg gjør dette ukentlig og den har skilt seg en gang. Da ventet jeg en times tid på at tyngdekraften skulle gjøre jobben sin, og spant den opp uten problemer

  42. Izzy
    38 mos, 2 wks ago

    2 eggeplommer til 2dl olje? Mener og tror 1 eggeplomme tåler opp mot 1 liter olje.

  43. 38 mos, 2 wks ago

    Hei Izzy
    Jeg liker eggeplommer og gul majo :D
    Det er ikke en forutsetning for emulsjonen i det hele tatt med to plommer. Du kan sikkert doble eller tredoble oljen på to egg, men jeg liker den som sagt med egg.
    Det eneste er at man får den riktige «blandingen» innledningsvis av stavmiksingen slik at emulsjonen kommer i gang.

  44. Marius
    38 mos ago

    Fine tips, har laget endel hjemmelaget majones, prøvd mange varianter. Synes det blir best med en litt søtere majones enn Dijon :) prøvd også rødvinseddik (tips fra Hellstrøm) MEN, skulle gjerne hatt oppskriften på en god bernaise laget av olje! Blir jo samme basisen som majones, men selve forholdet av de andre ingrediensene? Har laget mye hjemmelegatet bernaise som smaker perfekt med smør og egg, men vil mestre oljevarianten også. Vet at enkelte pizzeriaer rundt om kring lager bernaise av olje, fordi den står i kjøleskap uten å bli hard, eller skille seg, og smaker faktisk veldig godt :) noen tips, noen som har prøvd?

  45. Marius
    38 mos ago

    Mente at jeg synes majonesen blir bedre ved å bruke en litt søtere sennep enn den franske «fancy» Dijon sennepen, som er litt bitter på smak. Men, noen som har denne bernaise varianten av olje?

  46. 35 mos ago

    Fikk saus/dressing. Skal prøve tyngdekrafttrikset. :)

  47. 35 mos ago

    Ventet halvannen time og forsøkte igjen. Samme resultat. Suppe.
    :(

  48. 35 mos ago

    Dette funka som bare rakkern! så morro!

  49. Tor Erik
    35 mos ago

    Hei! kjipt det gikk skeis.
    Har du lykkes før, eller aldri? Jeg kan ærlig talt ikke si noe smart om hvorfor det ikke funket her, dette funker hver gang når jeg gjør det selv.
    Eneste jeg vil understreke er er behovet for vannskvetten, men antar du fulgte oppskriften.

  50. Tor Erik
    35 mos ago

    jepp! Ingen grunn til å kjøpe majones ever again.

    Er det ikke kult?

  51. Elin
    34 mos, 2 wks ago

    Brukte denne fremgangsmåten da jeg lagde majones som base for tartarsaus i dag. Genialt! :)

  52. 33 mos, 2 wks ago

    Helt fantastiskt!

  53. Ingrid
    32 mos ago

    Om majonesen skil seg, er det berre å ta alt over i eit desilitermål og begynne på nytt med ei ekstra eggeplomme, og så helle i litt av sølet til å begynne med. Det er ingen grunn til å starte heilt på nytt.

  54. Knut
    30 mos, 2 wks ago

    Funket på første forsøk :)

  55. Anna
    29 mos, 2 wks ago

    Et lite argh fra meg. Jeg gledet meg til å prøve oppskriften, og det beste, smale glasset jeg hadde var et norgesglass. Massen har ikke skilt seg og smaken er ganske god, men den ble ikke tykk nok. Mer egnet som dipp enn som smørbar aioli. Er det kanskje på grunn av for vidt glass sånn at for mye olje kom ned i starten? Jeg så at emulsjonen startet og løftet kanskje også stavmikseren litt for fort..? Hmm. Mulig det må til med et ekstra forsøk uten at jeg løfter stavmikseren så fort som jeg gjorde.

  56. Roy Hansen
    29 mos, 2 wks ago

    Dette var enkelt med stavmixer. Tror det er viktig med romtempererte egg. Majonesen ble så stiv at bollen uten problem kunne snues på hodet. Solsikkeolje funket bra.

  57. 29 mos, 2 wks ago

    Ikke løft før du må. Den skal bli tykk og enkelt kunne snues på hodet.

  58. 29 mos, 2 wks ago

    Enkelt som pannekaker!

  59. pär
    29 mos ago

    Hei, jag har prøvd ca 6 ggr og bare klart det 2ggr. Otroligt irriterande när det bare blir suppe. Er det feil type olje??
    Har en bamix stavmixer og bruker cirkelkniven mel hul i. Er det lettere met en av det andre to knivbladen?
    Tacksam før gode tips….

  60. 27 mos, 3 wks ago

    Likte godt kommentaren og videre ideer, men jeg beklager, men vi er nok endel som reagerer på banning i slike sammenhenger – det er som å snakke bæsj og tiss eller lignende, eller fise ved bordet – det er forståelig, men upassende, og uappetitlig, egentlig.sier ifra nå, bekalger dersom det føles sårende, ikke ment sånn, bare litt dannelse fra en som absolutt ikke er perfekt og sikkert feiler på flere områder enn du gjør.

  61. Geir Widar
    26 mos, 4 wks ago

    Til dere som får «tynn» majones- dere har trolig ikke sørget for at alle råvarene har romtemperatur. Har laget dette mange ganger, og mislykket en gang fordi jeg hadde for dårlig tid i forhold til temperaturen. Bruker stavmikser og høyt og smalt glass.

  62. Martin Eidsvold
    26 mos, 2 wks ago

    4 – 5 forsøk og ikke klart det ennå. skal prøve med smalere glass, men det tror jeg blir siste forsøk.

  63. Hege
    26 mos ago

    Jeg bruker kalde eggeplommer og kald olje. Halv teskje med flaksalt er nok. Nydelig resultat hver gang.

  64. Siri
    25 mos, 1 wk ago

    Fantastisk enkelt å lage, og vanvittig mykje betre enn kjøpemajo :-) Fekk det til på fyrste forsøk, då laga eg chilimajo, og på andre vart det aioli, nammenam! Tusen takk for gode mattips!

  65. Irene
    24 mos, 2 wks ago

    Siden jeg ikke tåler egg brukte jeg eggeerstatter og vanlig pølsesennep :) fungerer helt fint siden nøden var stor og det var faktisk superkjappt å lage:) tommel opp :)

  66. 24 mos ago

    Ville bare si at denne oppskriften har jeg hatt mye glede av, aldri mer kjøpemajones på meg. :)

  67. Mette
    15 mos, 2 wks ago

    Denne oppskriften var akkurat så enkel som du skrev. Veldig god var den også. Fra nå av blir det hjemmelaget majones. :)

  68. Atle
    14 mos ago

    Knallbra oppskrift!

  69. Kurt
    13 mos, 2 wks ago

    Det er forøvrig også godt å blande inn andre ting for en mer spennende smak på majonesen.
    Noen eksempler: Finhakket persille, Chili, Hvitløk

  70. Kristina H
    13 mos ago

    Hei! Hjelp! Prøvde akkurat denne med dobbel porsjon (4 eggeplommer). Den ble helt flytende! Hva gjorde jeg galt? Noen måte å redde produktet..?

  71. 12 mos, 2 wks ago

    Hei Kristina H. Jeg har ikke prøvd denne oppskrifta, men tenker at egg kansje skal være luftig før du begynner med olje. Når du bruker flere eggeplommer, vil det ta litt lengre tid å få den luftig å fin. Og så var det viktig å ikke «klæsje» på med all oljen ;)

  72. Terje
    11 mos, 3 wks ago

    Ble flytende for meg også!

  73. 10 mos, 4 wks ago
  74. Geir
    10 mos, 3 wks ago

    Det er mulig det nevnes, men sørg for at alt har romtemperatur før du begynner. Kjøleskapskalde egg og benklunken olje er ikke innertier.
    «Tynn suppe» kan reddes ved å starte med nye eggeplommer, men det er da ikke noe kostbare greier hvis du starter på nytt med alle ingredienser, heller.

  75. Gidsken
    8 mos, 3 wks ago

    En super oppskrift! Men finnes det noe like bra jeg kan bruke egghvitene til?

  76. Kristina
    7 mos, 3 wks ago
  77. Line Nord
    7 mos ago

    Har brukt denne oppskrifta mange ganger nå, det har blitt en av mine sikre – tusen takk for den! Eggehvitene går til denne Pavlova’en: http://www.matprat.no/oppskrifter/gjester/pavlova
    Gir nydelig bunn: sprø utenpå og myk i midten. Og så tror gjestene at den er så himla vanskelig å lage:)

  78. Merete B.
    5 mos, 1 wk ago

    Fulgte oppskriften til punkt og prikke. Resultat: tynn suppe. Her blir det nok gamlemåten,ja. – Og så må vi vente til et nytt egg får romtemperatur… :(

  79. Grete Rekkebo
    5 mos ago

    Kjempe oppskrift. Laget akkurat av 5 egg, reduserte litt på oljen. Ble tykk og fin.:)

  80. Åshild
    4 mos, 1 wk ago

    Prøvde én gang og da ble det tynn suppe. Grunnen var nok at stavmikseren stod på fra starten av. Dette var ikke helt lett å skjønne ut fra oppskriften. Prøvde en gang til og da ventet jeg med å mikse til jeg hadde helt i oljen, da ble det veldig bra!

  81. 3 mos, 3 wks ago

    A motivating discussion is definitely worth comment.

    I think that you need to write more about this subject, it may not be a taboo matter but usually people do not talk
    about such issues. To the next! Many thanks!!

  82. 2 mos, 3 wks ago

    Thanks for the auspicious writeup. It in truth was
    once a enjoyment account it. Look advanced to more brought agreeable from you!
    However, how can we keep up a correspondence?

  83. 2 mos ago

    Howdy! I know this is somewhat off topic but I was wondering if you knew where I could get a captcha plugin for my
    comment form? I’m using the same blog platform as yours and I’m having trouble
    finding one? Thanks a lot!

  84. Swiggeti Swooty
    2 mos ago

    Constipation is never good, i hope you get your bowel movement checked.
    However my aunt once said, never spank a snake while it’s eating soup, and i never have…

  85. Swiggeti Swooty
    2 mos ago

    Indeed, tractor lesbians should be able to vote.
    You should however think about the fact that a donkey never leaves droppings where it eats.

    I wish more people would masturbate, there would be alot less powerty on the moon if they did.
    Remember the time the black horse procrastrinated the entire day and never returned the purple cowboy outfit? Hahaha.. Fantastic.

Leave A Comment